Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:03, 25 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Aniu, mam do Ciebie pytanie. Widziałem u Ciebie, przynajmniej tak mi się wydaje cyprysiki lawsona. Jestem ciekawy jak sobie radzą, czy nie przemarzają?

W mroźne zimy przemarzały, wysypało mi się ich sporo. Teraz też potrafią wypaść. Drugi raz bym ich nie posadziła. PO takich zimach jak ostatnie to nawet się trzymają, ale i tak w tym roku kolejne dwie wyciepałam i mam straszne dziury Nie mam pojęcia co je dopada... Pierwsze lata tak padały, że posadziłam rząd tuj za nimi, bo myślałam, że będzie po nich. I teraz mam podwójny pas.. i się gniotą na potęgę.. pasuje jedno wyciepać. Tuje mam w dwóch kolorach na przemian...grrr co mnie podkusiło??? A cyprysy mi się bardziej podobają.. bo kolor mają fajny. Najchętniej bym je przycięła już w żywopłot, ale eMuś nie pozwala
Po mroźnych zimach są rude ..

Takie posadziłam w 2008

Tak wypadały

A teraz są fajne, tylko te dziury szpecą.. kto był to widział .. wygląda to tragicznie. Jak dosadzę to kilka lat muszę czekać by się chociaż trochę wyrównały Po prostu kicha
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:56, 24 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Gochna powiedz babce Oli co to za jeżówka ?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:52, 24 lip 2015

Do góry

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:44, 24 lip 2015

Do góry

Pora na Frappe :0

... i na coś więcej

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:43, 24 lip 2015

Do góry
Mój mały świat dziś z perspektywy leżaczka

nieogolone kulki czekają na swoją kolej

Różaneczniki - choroby i szkodniki 23:36, 24 lip 2015

Do góry
Proszę o pomoc, jak uratować mojego rododendrona, załączam zdjęcia. Liście żółkną, a w młodych pędach liście sie zwijają. Wiem, ze bardziej wskazane byłoby podłoże obłożone korą, natomiast z 1,5 metra od niego rośnie drugi, który doskonale daje sobie radę. rh zakupiłam jesienią 2014r. Byl on już osłabiony, myślałam, ze sobie z nim poradzę, niestety jestem początkująca ogrodniczką )
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:33, 24 lip 2015

Do góry
Życzę wszystkim miłego weekendu

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 23:21, 24 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Na 100% nie jest to chrabąszcz majowy... na 80% obstawiam kruszczycę
edit:
pędrak chrząszcza majowego wygląda tak:
http://www.swiatkwiatow.pl/userfiles//image/owady_i_szkodniki_roslin2.jpg

Też znalazłam w necie to zdjęcie chrabąszcza majowego i patrząc na nie po nóżkach poznałam, że u mnie to raczej nie jest ten chrabąszcz.
Niestety wczoraj znalazłam takie zdjęcie
na stronie: budujesz.info i znów straciłam grunt pod nogami

http://budujesz.info/artykul/galeria/chrabaszcz-majowy-i-jego-pedraki-opis-zdjecia-i-zwalczanie,1286,3.html
Jestem w polu 23:11, 24 lip 2015

Do góry
Coś Wam pokażę. To moja pierwsza rabata. Rok 2011. Jeszcze nie mieszkaliśmy, ale już coś musiało rosnąć

A teraz wygląda tak

zima 2015

lato 2015
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ola, nadrobiłam zaległości
Masz śliczny, klimatyczny tarasik z pięknym widokiem. Trawki fajnie tam będą wyglądać Dobranoc

Dobry wieczór Dziś tarasik z perspektywy leżaczka

inag napisał(a)
Pięknie! Jak z katalogu!
Szkoda tylko, że tak zostały spakowane... wystarczyła odrobina chęci i można było zrobić wysoki karton by nie łamać roślin. Ja nie miałabym sumienia w taki sposób pakować pięknych roślin...

Szkoda, przyznaję że jestem trochę rozczarowana bo wybrałam szkółkę, która jest tak wychwalana ale sadzonki całkiem fajne

jazzy napisał(a)

A to jeśli tak, to jednak mam gracki uff

Ja też ale ale, gdzie Ty masz swoje, chowasz przed światem ?!!
Poka i to już !!

waldek727 napisał(a)

Nieeeeee no, bez przesady.
Ja bym je posadził max co 46,5 cm

http://www.vmvj.fr/wp-content/uploads/172560.jpg

Wiedziałam, wiedziałam że skopię ten projekt a coś mi mówiło żeby dać gęściej ... Jakoś będę musiała nauczyć się z tym żyć
A serio to chodziło mi o odległość od wjazdu gdzie każde 10cm ma znaczenie

siakowa napisał(a)

hahahahaha
Olu bardzo mi się podoba klimat jaki tworzysz w ogródku

Kaśka miło mi bardzo, uczę się od najlepszych

leon60 napisał(a)
Olu pięknie z grackami ! a jukka może zostać póki co

No też tak uważam a jak się rozrosną wysadzę ją, dla mnie to minuta osiem

07_Rene napisał(a)

piękna inspiracja
u Ciebie jak się rozrosnie będzie ten sam efekt.
sąsiedzi już zazdroszczą.?

Narazie sąsiedzi słyszą tylko jak przewalam kamulce wte i wewte Czasem cię zastanawiam co sobie myslą : A inspracja cudowna, na moich piaskach efekt niemożliwy do uzyskania
PS. Róże dziś czyściutkie

Tess napisał(a)
Grackami się przestań stresować.
Wsadzone, teraz tylko nie zalać albo nie przesuszyć i dadzą radę. Wydaje mi się mało prawdopodobne, aby w tym roku jakoś więcej "nabrały ciała", ale w przyszłym roku przyrost już będzie widoczny.

Wiem, że jukki na O. nie są cenione (ba, sama wywaliłam je z ogrodu po wejściu na O.), ale jeśli je lubisz (ja lubię bardzo) zostaw. Dobrze się już obecnie komponuje. A jak trawy się rozrosną, będzie świetnie. Bo właśnie wysokie trawy swoją lekkością przełamują "ciężkawość" jukk.
A Toszka swego czasu radziła - nie pamiętam, komu - że do jukki można dodać kule bukszpanowe - będzie nowocześnie i elegancko.

Proszę na pw info, gdzie nie kupować.

Tessiu Jukki lubię bardzo a w moim księżycowym krajobrazie wpasowały się myślę idealnie Rzeczywiście interesujące może być połączenie z ich z kulkami buksowymi. Inspiracja do przemyślenia Narazie zgadzają się z trawkowym sąsiedztwem i niech tak zostanie jak najdłużej

LewOgrodowy napisał(a)

Gracillimus ma jeden jasny pasek biegnący przez środek, a Morning Light ma dodatkowo jasne obrzeża. : )

No i teraz muszę chyba zwrócić honor szkółce, którą posądziłam o pomyłkę. Kajam się

Trawka, którą podejrzewałam, że nie jest a chyba jednak jest grackiem:

A to ML :

Zmylił mnie też pokrój tej trawki, jest niska i bardzo rozłożysta. Może to kwestia stanowiska ?
A to nowy połamaniec:

ewa004 napisał(a)
Śliczny ,klimatyczny tarasik .
A Gracki ....tam jest ich miejsce

Mówisz ? Pomału oswajam się z nimi

Ewkakonewka napisał(a)
Fajny pomysł z grackami

Gdyby nie O. nigdy bym na to nie wpadła

malkul napisał(a)

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik

Gosiu, gdyby jeszcze całą resztę szło zmienić ale... jak się nie ma co się lubi ... Inspirujesz i motywujesz kobieto nie tylko mnie

Kuba napisał(a)
Z gracillimusami o niebo lepiej, a teraz pokaź gdzie przesadziłaś carexy

Jeśli nawet źle to wygląda to nikt nie namówi mnie na wysadzenie ich stamtąd. Wszystkie paznokcie pałamałam przy zdejmowaniu ponad 20cm warstwy kamlotów

Skąpana w słońcu 23:07, 24 lip 2015

Do góry
Premiera u mnie, róża Isla Palace. To prezent od Iwonki. Kwiat przypomina mi dalie. Jest bardzo ładna

Jeszcze jest w doniczce i czeka na miejscówkę

A taki widok bedę miała z tarasu Lubię to miejsce

Dwa ogrody 23:07, 24 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, nic nowego dla nas to skubanie trawnika tylko że w tym miejscu to już nic z tego. Mogę tylko roślinami w środku manewrować.

Małgosiu, roślinka wygląda na ożankę, jeśli ma owłosione listki, to na pewno. Różowa chmurka to wiązówka. Rośnie wysoka, zdecydowanie na tyły rabat. Fioletowe liliowce są bardziej różowe, nn, siewki, już przekwitły, bo roślina nieduża. Przesadzałam część różowych i wydaje mi się, że kolory im ściemniały, czyżby to była reakcja na stres?
Moja królowa też zakwitła jednym kwiatkiem, ale tylko ona jeszcze czeka na miejscówkę, bo mus przmeblowanie małe zrobić, na razie upycham w starym kostrzewy, bo w ich miejsce poszły liliowce. Czytałam, że w tym roku bardzo dbasz o swój trawnik. W nowym to trawa na razie tymczasowa, kiedyś i tak do wymiany.

zakwitły świeżaki, Tesing Georgia i Candle Light

Ależ wspaniała róża
Piękne, zdrowe rośliny masz, super Ci wszystko rośnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:01, 24 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Wszystkie focie rewelacyjne... pięknie tu
Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:58, 24 lip 2015

Do góry

Dodałam zdjęcia gdyż w poprzednim poście coś mi nie wyszło.
Pozdrawiam
Adnawka
Ogród pod Borem 22:53, 24 lip 2015

Do góry
Po nudzę trochę jeszcze lilią

Jeżówkami

I moim buszem ogórkowo-pomidorowo-winogronowym
Skąpana w słońcu 22:51, 24 lip 2015

Do góry

A czy ja jestem dreptak w Ciechocinku ?

Pięknieje Supreme Cantaloupe

Blaski i cienie nowego życia 22:46, 24 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Prawa strona rabaty z daleka

i patrzymy z drugiej rabaty przez werbenkę

Uleńko widzę, że odwiedziłaś Gosiaczka i Łukasza . Strasznie podoba mi się to miejsce, ale obłędnie . Horty masz piękne, takie dorodne. Budleja też mi się marzy, ale powolutku . Fajne zakupy zrobiaś, a poidełko cudne i ten kolorek . Przypomniało mi się - a ten red baron się przyjął? Buźka
Ogródek Iwony 22:44, 24 lip 2015

Do góry
hmmm nabazgrałam co w mojej głowie siedzi
zielone linie to bukszpan, żółte np. jakaś trawka lub coś co będzie rosło za obwódka i będzie wysłaniało donice, czerwone to ciurkadełko,

padam po ciężkim tygodniu,
dobrej nocy

Ogród Tosi 22:40, 24 lip 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Reszta zieleniny Hortensje do końca niezidentyfikowane startują

Jedna chyba postanowiła przerosnąć serba

Zdjęcia z tych stron pasują do mojego tytułu wątku,tyle zielonego różnego, ach jak ja uwielbiam takie widoki jak Twoje, cuuuudnie
Skąpana w słońcu 22:37, 24 lip 2015

Do góry
Nordic Mist

Moja siewka " Figlarny Figo", jednak zostaje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies