Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:28, 10 sie 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Madżenko, jaki kolor róż dobrałabyś do trzmielinowego dywanu Emerald Gold ?
Myślę o delikatnych różowych, ale wolę zapytać kogoś bardziej doświadczonego

A ja nie mam już dywanu trzmielinowego teraz próbuję wyhodować półkule trzmielinowe w kulach bukszpanowych
Napisz jaką masz odmianę trzmieliny to pomyślimy
Na razie dla Ciebie szalejący William Szekspir

Do raju daleko - u Ewy 22:28, 10 sie 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Ewa daj jakąś focie ze spotkania u Gosi i u mnie

Już uporałam się ze zdjęciami i wrzucam
Ogród Łukasza, czyli Loczka Piękny, kolorowy, świeży, dopieszczony Cudowne miejsce do wypoczynku z widokiem na góry (czego mu najbardziej zazdroszczę) Łukasz przyjął nas pysznym ciastem i mrożoną kawą - w sam raz na taki upał

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:27, 10 sie 2015

Do góry
co to jest ??

Ogródek Iwony 22:26, 10 sie 2015

Do góry
Anabelki u mnie też szybko kwitną, ale się kładą. Za to ich tempo w rozkwicie bardzo lubię. Vanilki u mnie kwitną prawie z Limlight. A szukam hortensji, co będzie mniej więcej po Anabelkach. Więc może ta Diamantino?

Ewa, drzewka kupiłam u nas w szkółce niedaleko (Zblewo). Ładne, równe, jedna w jedną. A czy ty wiesz, że oni biorą towar szkółkarski z Pęchcina od Szmitów?
Dowiedziałam się o tym w Pęchcinie od właścicielki szkółki

No i teraz się zastanawiam, co dać między śliwy? Aby trochę wysłonić się dołem?
Hortensje, czy trawy, czy może jedno i drugie? Odległość między drzewkami - 2,30 metra
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 10 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Mój tez tłoczy,ale kwiat zaledwie jeden dzień,może dlatego ża na totalnej patelni ma rezydencję

Twój patent na domowe ciepłe morze doskonały Tylko ja mam za mały tarasik ,pozostaje mi polewanie się z szlaufa,jak to powyżej koleżanki opowiadał

Może i na patelni kwiat wytrzymuje 2 dni w ekstremalnej temperaturze ale produkuje ich taką ilość ,że codziennie kolejne pąki rozkwitają. Najważniejsze jest to, że upał jej niestraszny i kwitnie wielokrotnie w ciągu sezonu. Wczorajsze fotki Munstead Wood - dla przypomnienia w sobotę padł rekord ciepła we Wrocławiu...38,9 stopni w cieniu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 10 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Mam dwie Gertrudy, każda z innego żródłą. MIały słaby start w czerwcu ale teraz kwiat, kolor i zapach sa cudowne.
Wpadnę zaraz obejrzeć moja ulubienicę The Alnwick
A dla Ciebie fotka z niedzieli tej róży. Niestraszny był jej upał +39 stopni w sobotę, to prawdziwa terminatorka, rośnie u mnie przez calutki dzień w palącym słońcu

Piękny jest , dziekuje

Moja Gertruda ruszyła z kopyta, cały czas cos kwitnie, natomiast Alnwicki marudne jakies , tzn jeden, drugi okazał sie Jamesem
Pszczelarnia 22:20, 10 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aga, powiedz, jak jest z tą żółcią w obiektywie. Zobacz tę jajecznicę. Za ciepłe światło wieczorne?

Ustaw inny balans bieli.

tu mam podobne ujęcie z innym WB (balansem bieli) - jak obejrzysz, usunę

i ta sama jeżówka z różnym WB

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:20, 10 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Mi się taki "busz" bardzo, bardzo podoba
Kiedyś będzie tu ogród 22:20, 10 sie 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Wiesz Gosiu tak się zastanawiałam, bo on taki dość masywny na zdjęciach. Problem w tym, że na żywo nie widziałam dorosłej sztuki. Moje to jeszcze maluchy.

Susza, susza, susza.... Takiej masakry to jeszcze nie było. Padają byliny (poza lawendą- tej się podoba ten ukrop), róże, berberysy, hortensje.... Ale najgorzej bo zaczynają padać drzewa. U mnie większość to młode nasadzenia i nie dają rady. A wody do podlewania brak- ledwo starcza na tunel i donice. Aż żal patrzeć....

Do tego mój Pan Koparkowy stwierdził, że przyjedzie jak się ochłodzi, bo nie wyrabia. Nie dziwię mu się absolutnie, co nie zmienia faktu że cała robota u mnie przez to stoi.

Żeby było zabawnie sarny też poczuły gorąco i zrobiły sobie basen w moim stawie. I poczęstują się czymś przy okazji.... Bardzo smakowały im buraczki. Dzisiaj na talerz poszedł cis i świerk serbski.

RAAATTTUUUNNNKKKUUU ! Ja chcę chłodu i deszczu.

brzmi tragicznie
ja mam wodę w studni i podlewam
ale chyba lepiej robić nowe nasadzenie jesienią
lepiej się rośliny ukorzenią i łatwiej im będzie latem
nie ma żadnej możliwości podlewania?
ze stawu pociągnąć?
Skąpana w słońcu 22:20, 10 sie 2015

Do góry

Zakwitła tak długo wyczekiwana

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:18, 10 sie 2015

Do góry
Na 900-ek kwiatuchy zostawiam

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 10 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Gertruda cudna, a jak pachnie
Mam prośbę - wiem, że masz Alnwick-a, ja zamawiałam na wiosnę 2 krzaczki Alnwick Rose i mi wydaję sie , że każdy jest inny , czy moze sie mylę .Możesz zerknąć jak znajdziesz chwilkę ?

Mam dwie Gertrudy, każda z innego żródłą. MIały słaby start w czerwcu ale teraz kwiat, kolor i zapach sa cudowne.
Wpadnę zaraz obejrzeć moja ulubienicę The Alnwick
A dla Ciebie fotka z niedzieli tej róży. Niestraszny był jej upał +39 stopni w sobotę, to prawdziwa terminatorka, rośnie u mnie przez calutki dzień w palącym słońcu

Ogród Magdalenka 22:14, 10 sie 2015

Do góry
Stipę wyczesałam i trochę się ogarnęła .
i mam pytanie, czy czy ciąć jeszcze bukszpany ? przy tych upałach to bez sensu a we wrześniu czy nie będzie za późno?

w różach tylko larissa stara się i kwitnie

w tym roku wyjątkowo podobają mi się moje obwódki bukszpanowe susza robi swoje, brak chorób grzybowych tfu tfu ...
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:08, 10 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Oooo, to jest to Rezerwuję ten z lewej strony
A na serio Kasiu piękne klimaty u Ciebie.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:08, 10 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Smacznego

Kupiłaś mnie w 100%
To jest to co Ilony lubią najbardziej! -Duuuuuuużo czekolady
DZIĘKUJĘ!!!!!!!!
Ogród prawie romantyczny 22:06, 10 sie 2015

Do góry
Napia napisał(a)
I na koniec kilka widoczków z dzisiejszego poranka.

Do frontu nie mam serca. W przyszłym roku planuję zmiany, ale na razie czekam Nina podłączenie do kanalizy i niewiele robię. Nie podoba mi się za bardzo, dlatego rzadko pokazuję.

nie wiem co ty sie czepiasz tego frontu...
Pszczelarnia 22:05, 10 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aga, powiedz, jak jest z tą żółcią w obiektywie. Zobacz tę jajecznicę. Za ciepłe światło wieczorne?

Ewo, jak Ci sie nie podoba odcień to trzeba kreatywnie używać balansu bieli - ustawiać światło bardziej zimne czyli niebieskie. Zupełnie nie wiem jaki masz aparat, ale na pewno ma balans bieli, musisz popróbować jakie ustawienie Ci najbardziej odpowiada. Np. fotografując słoneczny dzień z balansem bieli ustawionym na cień uzyskasz inne efekty niż fotografując z balansem ustawionym na słońce. Można też próbować z nasyceniem barw w "post produkcji".

Np. w najprostszym darmowym programie Picasa - Twoje zdjęcie po drobnej korekcie temperatury kolorów i cieni.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:05, 10 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

O jeny ale ladnie i kolorowo. Slicznie jest.
Ogród prawie romantyczny 22:04, 10 sie 2015

Do góry
I kilka portrecików

Werbena patagońska

Artemis - Iwonko dziękuję

Pomponella - ostatni kwiatek na krzaczku

Typografia ogrodu 22:04, 10 sie 2015

Do góry
i trochę sobie dłubię bo ma ogrodowe prace słaba aura - oczywiscie poza lataniem z wężem choć dziś też trochę chwastów wyrwałam - jupi

Tabliczka z resztki krokwi - jeszcze ma dostać line bawełniana do zawieszenia (stąd otwory) i zawisnąć w altanie domku ogrodnika. chociaż tutaj też pasuje

idealna nie jest (bo pierwszy raz przenosiłam druk na deskę) ale chyba przeboleje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies