Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kindzia 19:19, 10 sie 2015

W różach opuchlaki??? Nie pokręciłam czegoś???

Macham
Madzenka 20:30, 10 sie 2015

Kindzia nie pokręciłaś, niestety wzory opuchlakowe na lisciach róz. A dzisiaj beszczelnie opuchlak wypadł z laurowisni gdy poruszałam krzewem. Musze zakupic nicienie, klejem 200 zł po to aby sie lrzekonać, ze nadal sa. Jest tylk jeden plus, ze rosliny żyja, nic mi nie wypada, poza tym ze pieknie nie wygladaja liscie.

Do pozostałych osob macham, na posty odpowiem potem.
Wrociłam do domu przed chwilą. W centrum Wrocławia o 19:45 +35, u mnie +32... Czekam na deszcz bo na kolejne dni ciagle zapowiadaja +36 stopni. Dobrz że mamy krótki tydzień, w piatek wolne Zamierzam lezeć w wodzie i sie nie ruszać....

Idę drylowac wisnie......
malgorzata_s... 20:40, 10 sie 2015

Dobrze że chociaż Twój ogród niezmiennie piękny Rozkoszuj się latem i widoczkami bo jest czym. Ją niestety wody nie mam wodociągowej i podlewać tylko co muszę. W sadzawce nogi moczę i patrzę jak wszystko wysycha. Niestety ludzie w mojej okolicy uznali że wodociąg zbędny jest Mam nadzieję że im po tym lecie rozum powróci.Buziaki
Madzenka 22:01, 10 sie 2015

Mathildis napisał(a)

czytałam u Sebka j.w. Czy to nie przypadkiem grzyb?

U mnie też nagle jakaś wypadła i szukając przyczyny trafiłam na tę stronę.
U mnie jest dokładnie to co tam opisali

Dziękuję, poczytałam , jutro obejrzę czy sa te kręgi. nic takiego nie zauważyłam. natomiast u mnie wypada wyłącznie na tzw patelni w suszy. W miejscach zacienionych pięknie sobie radzi
Madzenka 22:03, 10 sie 2015

siakowa napisał(a)
Marzenka ten lód w miseczce jak krewetki wygląda Powiedz czy był efekt? we włoszech w knajpach były takie wodne wiatraki, które rozprowadzały takie mokre drobnokropelowe powietrze ale nie zwróciłam uwagi czy w okolicy teog wiatraka była postawiona własnei jakaś woda z lodem Pozdrawiam goooorąco

Wodne wiatraki we Włoszech mają jakiś sycstem schładzania wody, bo ta bryza jets po prostu zimna. Moze takie jak w zbiornikach wody Eden?
Minimalnie lód ochłądza temperaturę. Ale powiem Wam że w sobote poszedł cały zapas lody z kostkarki...czy warto???
nawigatorka 22:07, 10 sie 2015

Marzeno wiem, że coś dolega twoim grabom, a że jesteś znawcą mogłabyc spojrzeć na moje - tez coś je boli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=302#post_5
Madzenka 22:08, 10 sie 2015

liliana napisał(a)
Witam w twoim pięknym ogrodzie mam przyjemność w nim bywać już od dwóch lat jest jednym z moich 4 ulubionych ogrodów.Jestem u ciebie codziennie ,ja dopiero swój ogród będe tworzyć niestety póki co to jeszcze trwa budowa.Mam pytanie do ciebie odnośnie donic z obi czy mogłabyś mi podać ich nazwę i wymiary będe bardzo wdzięczna a odnośnie tych hortensji mam je 2 sezon i faktycznie kwitną na jednorocznych pędach ja mam białą-piękniusia)

Dziękuję za tak miły wpis Na hortensje Everbloom polowałam od dawna, w necie bowiem są marne okazy. Na giełdzie zwykle są NN aż sie zdziwiłam bo były dostepne Everbloom, Forever (mam). Z tych co kwitną na pędahc jedorocznych mam również Endlesssummer

Donice w Obi mają wymiary od malutkich aż po 40x40 cm kwadraty. Ta na moim zdjeciu jest najwyższą i ma 33x33 x 70 cm a druga 30x30x40. Sa to donice betonowe Morlaix ale wykonane z domieszką jakiegoś kompozytu bo są relatywnie lekkie
Madzenka 22:11, 10 sie 2015

nawigatorka napisał(a)
Marzeno wiem, że coś dolega twoim grabom, a że jesteś znawcą mogłabyc spojrzeć na moje - tez coś je boli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=302#post_5

Jesli mają tylko z wierzchu taki kolor to może być tylko poparzenie słońce. Jesli na spodzie mają beżowy kolor to pordzewiacze. tak wyglądają u mnie liście chorych grabów. Nie zapowiada się na ochłodzenie chyba teraz opryskam na szpeciele/przędziorki/roztocza..
nawigatorka 22:16, 10 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Jesli mają tylko z wierzchu taki kolor to może być tylko poparzenie słońce. Jesli na spodzie mają beżowy kolor to pordzewiacze. tak wyglądają u mnie liście chorych grabów. Nie zapowiada się na ochłodzenie chyba teraz opryskam na szpeciele/przędziorki/roztocza..

hmmmm... słaba jestem w tych szkodnikach bo raczej ich u mnie nie ma (albo ja slepa jestem czyli przedziorki i itp to nie są? a czym bedziesz pryskała teraz?
Madzenka 22:17, 10 sie 2015

Ewik napisał(a)
Gertruda cudna, a jak pachnie
Mam prośbę - wiem, że masz Alnwick-a, ja zamawiałam na wiosnę 2 krzaczki Alnwick Rose i mi wydaję sie , że każdy jest inny , czy moze sie mylę .Możesz zerknąć jak znajdziesz chwilkę ?

Mam dwie Gertrudy, każda z innego żródłą. MIały słaby start w czerwcu ale teraz kwiat, kolor i zapach sa cudowne.
Wpadnę zaraz obejrzeć moja ulubienicę The Alnwick
A dla Ciebie fotka z niedzieli tej róży. Niestraszny był jej upał +39 stopni w sobotę, to prawdziwa terminatorka, rośnie u mnie przez calutki dzień w palącym słońcu