Cudny obrazek, z jedną z moich ulubionych książek z dzieciństwa, takie samo wydanie mam.
A pokrzywy są en vogue, bo motyle i ekologia i w ogóle.
Ogród czerwcowy i poranny piękny.
No każdy jakiś straty zalicza, mi się cudna doniczka rozwaliła i chyba już po begoniach choć może bulwy się przechowają , w ub roku miałam do późna i przechowałam bulwę i zakwitła ładnie no ale kwitła do listopada - no nie wiem
za to muszę pomyśleć nad czymś lżejszym na te okna
Renia jak nie kwitła wcale - a jak ją masz długo, no i jak nie czuje się jak królowa to jak ma kwitnąć, moja ma absolutnie królewskie stanowisko aż za i muszę ją czymś poobsadzać.
Kwitnącą pokrzywą żywią się/jest to najlepszy przysmak owadów pożytecznych.
Z mojej Violet zebrałam kwiatki do zasuszenia bo pachnie mocno
No niestety czasem wyprzedzam tepm na zewnątrz i czyma mnie tydzień i antybiotyk ale to wolno idzie co zrobić
dzięki że jesteś w mojej grupie czytelniczej
Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe
Ewa jak zobaczyłam napis persicaria od razu łapłam ale widziałam po liściach że jakieś inne i mnie uprzedził że to wielkolud więc może są różne odmiany.
Na razie jestem w pułapce anginowej i nowej kreacji kapelusza nie ma a materiał jest
Zeszliśmy z zamku w stronę mostu drewnianego, potem szliśmy wzdłuż rzeki Nogat ścieżką do Lino parku. W ten sposób mogłam zrobić zdjęcie zamku z innej perspektywy od strony wału von Plauena