Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 12:44, 08 sie 2015

marzena napisał(a)
Mira, Twój 'impresjonizm' bardzo mi odpowiada, świetnie się go oglada
czytam też Twoje przemyślenia ogrodowe, czasem z nich korzystam
pisałaś coś o wysokiej temperaturze...ale zrozumiałam, że to gorączka ...?
jeżeli tak, to kuruj się Mireczko, a może juz jest ok ?
pozdrawiam serdecznie

No niestety czasem wyprzedzam tepm na zewnątrz i czyma mnie tydzień i antybiotyk ale to wolno idzie co zrobić
dzięki że jesteś w mojej grupie czytelniczej

tak się czuję

mira 12:49, 08 sie 2015

Rench napisał(a)

Moja Reine jeszcze nie kwitła wcale,New Dawn ją zagłuszyła,za karę dostała po wypustach
Nachyłki śliczne.Kosmosy też kupiłam,ale gdzieś się zapodziały
Lecę moje poidełko napełnić
Z Summer będziesz zadowolona .
A jakie owady zywią się pokrzywami?

Renia jak nie kwitła wcale - a jak ją masz długo, no i jak nie czuje się jak królowa to jak ma kwitnąć, moja ma absolutnie królewskie stanowisko aż za i muszę ją czymś poobsadzać.

Kwitnącą pokrzywą żywią się/jest to najlepszy przysmak owadów pożytecznych.

Z mojej Violet zebrałam kwiatki do zasuszenia bo pachnie mocno

mira 12:55, 08 sie 2015

Milka napisał(a)
wow, ale ci narozrabiało!!!
co do klona, wyjatkowej urody i ten twój front również

No każdy jakiś straty zalicza, mi się cudna doniczka rozwaliła i chyba już po begoniach choć może bulwy się przechowają , w ub roku miałam do późna i przechowałam bulwę i zakwitła ładnie no ale kwitła do listopada - no nie wiem
za to muszę pomyśleć nad czymś lżejszym na te okna

uciekam bo oczy bolą
i zostawiam zakwitł i cieszy

Sebek 12:58, 08 sie 2015

Takich okazów begonii to ja jeszcze nie widziałem - szkoda Klon powala!
mira 13:09, 08 sie 2015

Gabriela napisał(a)
Szkoda begonii i ładnych skrzynek. Mnie wiatr rozbił dużą i ciężką donicę z mirtem - przewróciła się na kostkę dwa razy - na początku tylko pękła, a potem już była w częściach. Wiatr wiał mocno i z nietypowej strony, to dlatego, pewnie u Was też.
Zdrowia życzę, angina w taki upał - współczuję i kto to w ogóle rozdaje o tej porze?
Acha, nachyłki nie trafiły na ostrą zimę, wiem że Cię tym nie ucieszę. Może za mokro miały, ale pamiętam że na wiosnę resztki wyglądały i wychodziły z ziemi jak kwiaty jednoroczne.

Masz rację szkoda i begonii tym bardziej że kupowałam bulwy w lutym i pędziłam je od marca - wiesz ceregiele parapetiele

Ciężka donica Twoja rozwalona? no to znaczy że mamy naprawdę nieprzewidywalną pogodę, ja w lipcu o 6 rano latałam po ogrodzie i małe doniczki zbierałam bo szedł huragan a nawet jak coś ciężkie to też niepewne brrr

A przypomniało mi się mój nachyłek też tak wychodził a pomiętam że okryłam dodatkowo kompostem - to teraz będzie ostateczne potwierdzenie - na szczęście nachyłki nie są drogie ładnie rosną i nadają się i do donic i na rabaty - a może zamiast petuni?
mira 13:11, 08 sie 2015

Sebek napisał(a)
Takich okazów begonii to ja jeszcze nie widziałem - szkoda Klon powala!

A to fajnie z klona Iwona się ucieszy
a mi zostały jeszcze doniczki wiszące z begoniami

Karol99 13:21, 08 sie 2015

Szkoda tych poprzewracanych kwiatków. \

Piękny ten klon Odessanum, moje wsadzone dopiero w zeszłym roku. Szybko rośnie? A czy ma skrzydlaki? Tniesz go jakoś?
Taki kształt właśnie mi się marzy. Wybacz, że na raz zadaje tyle pytań.
Katkak 13:30, 08 sie 2015

Mira uwielbiam tę Twoją żarówę (klona w sensie ). Zdrówka dużo życzę. Angina to taka cholera, że lubi latem złapać. Coś o tym wiem. Jako dziecko rodzice prawie nie wychodzili ze mną od lekarza. Pozdrawiam i zdrowiej.
mira 14:22, 08 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Szkoda tych poprzewracanych kwiatków. \

Piękny ten klon Odessanum, moje wsadzone dopiero w zeszłym roku. Szybko rośnie? A czy ma skrzydlaki? Tniesz go jakoś?
Taki kształt właśnie mi się marzy. Wybacz, że na raz zadaje tyle pytań.

Karol wróć na stronę poprzednią i tam jest sporo bo pisałam dla Iwony.
Ma skrzydełka ale dopiero po kilku latach się pojawiły i uwielbiam je bo zostaja na zimę przynajmniej część zimy.
Tnę a raczej maż ma na wysięgniku sekator i tnie przy czym straszliwie śmieci więc ja sprzątam brrr.
Taki kształt jakby grzyba parasola wyjdzie dopiero po dobrych kilku latach musisz pozwlić też żeby niektóre gałęzie urosły, on odrasta szybko, lubi cięcia zać cięcie pobudza ale wtedy się zagęszcza -

no i uważaj żeby ne wyszło Ci coś jak na reklamie Mirindy - pękam ze śmiechu

Pierwsze 3 lata jak wszystko nie ma co musi się ukorzenić za to potem bardzo szybko i warto wtedy działać

tu widać że garbaty w kwietniu 2008

a tu też sierpień 2008 więc może miał 4 lata i widać że nad cięciem jeszcze się zastanawialiśmy

mira 14:38, 08 sie 2015

Katkak napisał(a)
Mira uwielbiam tę Twoją żarówę (klona w sensie ). Zdrówka dużo życzę. Angina to taka cholera, że lubi latem złapać. Coś o tym wiem. Jako dziecko rodzice prawie nie wychodzili ze mną od lekarza. Pozdrawiam i zdrowiej.

No.... co tu gadać

idę w kimono bo oczy bolą a potem poszukam róż na poniedziałek muszę być zdrowa jak byk dość

więc na dobranoc dla Ciebie i wszystkich zainteresowanych
choć myslę, że Ty mało pamietać będziesz ale sporo tu ogrodniaków co pamiętają

otóż
byłam w Muzeum Dobranocki w Rzeszowie małe i radosne, warto sobie powspominać a i dzieciaki też popatrzą a w kiosku z biletami są bardzo, bardzo ładne maskotki

lalki oryginalne

tak dawno to było no a przecież było