No każdy jakiś straty zalicza, mi się cudna doniczka rozwaliła i chyba już po begoniach choć może bulwy się przechowają , w ub roku miałam do późna i przechowałam bulwę i zakwitła ładnie no ale kwitła do listopada - no nie wiem
za to muszę pomyśleć nad czymś lżejszym na te okna
Renia jak nie kwitła wcale - a jak ją masz długo, no i jak nie czuje się jak królowa to jak ma kwitnąć, moja ma absolutnie królewskie stanowisko aż za i muszę ją czymś poobsadzać.
Kwitnącą pokrzywą żywią się/jest to najlepszy przysmak owadów pożytecznych.
Z mojej Violet zebrałam kwiatki do zasuszenia bo pachnie mocno
No niestety czasem wyprzedzam tepm na zewnątrz i czyma mnie tydzień i antybiotyk ale to wolno idzie co zrobić
dzięki że jesteś w mojej grupie czytelniczej
Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe
Ewa jak zobaczyłam napis persicaria od razu łapłam ale widziałam po liściach że jakieś inne i mnie uprzedził że to wielkolud więc może są różne odmiany.
Na razie jestem w pułapce anginowej i nowej kreacji kapelusza nie ma a materiał jest
Zeszliśmy z zamku w stronę mostu drewnianego, potem szliśmy wzdłuż rzeki Nogat ścieżką do Lino parku. W ten sposób mogłam zrobić zdjęcie zamku z innej perspektywy od strony wału von Plauena
dzieki za odp.
myslałam jeszcze na tej skarpie na gorze posadzic 3 cisy na pniu, podsadzic miskantem morning light i róze podsadzic lawendą ale chyba mi sie tam to wszystko nie zmieści...
lewa strona skarpy, tutaj były by 2 cisy i po prawej stronie schodów trzeci cis i u dołu róża.
co sadzisz o takiej kompozycji?
No wiem i jak sobie przypomnę to staram się
Tak więc jest nas spora banda
Te nachyłki jak trafiły na zimę 2013 to miały prawo choć ja nie mam pewności że moje przetrwają, co prawda jest sporo jarzębiny no i może być zimnniejsza zima niż nam się wydaje.
A mój stan posiadania się pomniejszył wraz z cudownym deszczem,oraz mniej pożądaną wichuurą w srodę, ale deszcz zbawienie
nauczka, begonie były ciężkie i pewnie przydmuchało i zleciało
a najbardziej dziwi mnie to że w tym miejscu jest zacisznie