Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 13:04, 08 sie 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Zacytuję jeszcze raz bo piękne kwiaty i piekne widoczki ogrodu
Wilcza Góra 13:03, 08 sie 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
....czy takie umiłowanie zieleni (czasem pomimo wszystkiego co wokół nas), też Was wzrusza ?

przepraszam że dziś fotka nie z Wilczej, ale tak mnie jakoś poruszył ten francuski obrazek (Nicea) ...

Nicea - jeszcze 3 dni temu wahałem się czy tam nie lecieć... I... zostałem, a szkoda
Kardowka 13:00, 08 sie 2015

Do góry
Do naszego domku dotarla mala Viki wraz z Koko maja pole do popisu
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:00, 08 sie 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

jeżówki codziennie pełniejsze....tylko bardzo niskie. Może to wina ciężkiej ziemi w tym miejscu

Cudo! I ten kolor! Macham
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:59, 08 sie 2015

Do góry
Tunel z wisterii obłędnie pachnący i dający upragniony cień
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:56, 08 sie 2015

Do góry
Obiecane zdjęcia z Wiednia Shonbrun:

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:55, 08 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
wow, ale ci narozrabiało!!!
co do klona, wyjatkowej urody i ten twój front również

No każdy jakiś straty zalicza, mi się cudna doniczka rozwaliła i chyba już po begoniach choć może bulwy się przechowają , w ub roku miałam do późna i przechowałam bulwę i zakwitła ładnie no ale kwitła do listopada - no nie wiem
za to muszę pomyśleć nad czymś lżejszym na te okna

uciekam bo oczy bolą
i zostawiam zakwitł i cieszy

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:49, 08 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Moja Reine jeszcze nie kwitła wcale,New Dawn ją zagłuszyła,za karę dostała po wypustach
Nachyłki śliczne.Kosmosy też kupiłam,ale gdzieś się zapodziały
Lecę moje poidełko napełnić
Z Summer będziesz zadowolona .
A jakie owady zywią się pokrzywami?

Renia jak nie kwitła wcale - a jak ją masz długo, no i jak nie czuje się jak królowa to jak ma kwitnąć, moja ma absolutnie królewskie stanowisko aż za i muszę ją czymś poobsadzać.

Kwitnącą pokrzywą żywią się/jest to najlepszy przysmak owadów pożytecznych.

Z mojej Violet zebrałam kwiatki do zasuszenia bo pachnie mocno

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:44, 08 sie 2015

Do góry
marzena napisał(a)
Mira, Twój 'impresjonizm' bardzo mi odpowiada, świetnie się go oglada
czytam też Twoje przemyślenia ogrodowe, czasem z nich korzystam
pisałaś coś o wysokiej temperaturze...ale zrozumiałam, że to gorączka ...?
jeżeli tak, to kuruj się Mireczko, a może juz jest ok ?
pozdrawiam serdecznie

No niestety czasem wyprzedzam tepm na zewnątrz i czyma mnie tydzień i antybiotyk ale to wolno idzie co zrobić
dzięki że jesteś w mojej grupie czytelniczej

tak się czuję

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:44, 08 sie 2015

Do góry
Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe

fotki porównawcze z lipca tamtego roku

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:38, 08 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, przyszłam się przywitać i fotkę prosić. Podobno masz cytrynowego klona - przysłała mnie do ciebie Kasia. Jak on się nazywa i czy mogłabyś mi go pokazać? Chciałabym szczepionego, nie wiem, jak się u ciebie sprawuje. Pozdrawiam

a jeszcze dziś udało mi się pstryknąć siłą woli to zdjęcia z dziś
widać że pudla mozna by przyciąć - ale w końcu drzewo to nie zywopłot

od strony gdzie nie ma słońca zzieleniał

a tu od słonecznej jest przypalony - u mnie w lipcu były upały powyżej 40 st teraz też są ale jakoś słońce mniej mimo wszystko prazy

W Kruklandii 12:35, 08 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mówisz, masz

No nie głupia
I kolor akuratny
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:33, 08 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mira, to jest ten sam rdest, co masz i Ty. Kupiłyśmy razem w A. Nie widzę, żeby był aż tak ekspansywny. A wysokość ma pożądaną 60-70 cm.

Do A. nie jadę.

Brawo za pokrzywy. Impresjonizm piękny a o tej porze roku to nie ma innego wyjścia jak być impresjonistą.

Przybranie kapelusza .... .

Dzięki za pokrzywy !!!! hura

Ewa jak zobaczyłam napis persicaria od razu łapłam ale widziałam po liściach że jakieś inne i mnie uprzedził że to wielkolud więc może są różne odmiany.

Na razie jestem w pułapce anginowej i nowej kreacji kapelusza nie ma a materiał jest

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:33, 08 sie 2015

Do góry
Zeszliśmy z zamku w stronę mostu drewnianego, potem szliśmy wzdłuż rzeki Nogat ścieżką do Lino parku. W ten sposób mogłam zrobić zdjęcie zamku z innej perspektywy od strony wału von Plauena

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:29, 08 sie 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Miro, i ja z tych czytających, ale to już wiesz, że lubię Twoje rozważania
Lions Rose mam i chwalę, prawdopodobnie dokupię jesienią. Padła mi sosna i zastanawiam się nad drzewem w zamian, może to jest myśl, by posadzić jarzębinę? A może lilaka?

Tak Pani Profesor muszę się lepiej starać.
Lionsa mam na liście i jak znajdzie miejsce choć może koło Heidi? fiolet z morelką?

Jak padła sosna to w zamian jarzębina lub lilak jakoś tak srednio nie wiem jakie masz otoczenie bo drzewo musi pasować do klimatów wkoło to wiadomo.

Mi też padło

Ranczo Edy 12:29, 08 sie 2015

Do góry
eda napisał(a)
jeszcze w dzień piątkowy ... Z życzeniami miłego dnia

Piękną barwę ma ta róża, taki brudny róż. To rzeczywisty kolor czy zdjęcie trochę przekłamuje ?
Skąpana w słońcu 12:19, 08 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

A to dziwne
Muszę zgłębić temat

Koniecznie

Dla Ciebie sesja zdjęciowa jeżyków

Trzmiele i motyle wyglądają jakby się w nich kąpały

A teraz gotowanie obiadu, potem na działkę i miło spędzę popołudnie. Plewienia ciąg dalszy
Ale ja to lubię robić więc będzie miło
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:19, 08 sie 2015

Do góry
Kilka zdjęć ze spaceru na zamek. Zeszliśmy do fosy. Surowe mury obronne pokrywa bluszcz Hedera helix oraz winobluszcz

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 12:14, 08 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Raczej na górze skarpy, najlepiej naprzemiennie, żeby długie pędy róż się poprzeplatały. Jakby w szachownicę. Raczej mają spływać ze skarpy, naturalnie. I nie 2 a trzy.

dzieki za odp.
myslałam jeszcze na tej skarpie na gorze posadzic 3 cisy na pniu, podsadzic miskantem morning light i róze podsadzic lawendą ale chyba mi sie tam to wszystko nie zmieści...

lewa strona skarpy, tutaj były by 2 cisy i po prawej stronie schodów trzeci cis i u dołu róża.

co sadzisz o takiej kompozycji?
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:03, 08 sie 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ja tam zawsze tu czytam.
Dylematy różane - skąd ja to znam? Pomarańczowa róża i jarzębina będą na pewno świetnie wyglądały. W ogóle nie zwróciłam uwagi, że jarzębina już tak wybarwiona, czas tak szybko ucieka...
Te kolorowe nachyłki wsadziłam kilka lat temu, w liczbie trzech odmian i nie przeżyły zimy.
Donicowo masz jak zwykle piękne, ja też powiększyłam stan posiadania. A iglaczki w doniczkach to niech stoją sobie przed jakimiś hotelami, u nas niepotrzebne takie coś.

No wiem i jak sobie przypomnę to staram się
Tak więc jest nas spora banda
Te nachyłki jak trafiły na zimę 2013 to miały prawo choć ja nie mam pewności że moje przetrwają, co prawda jest sporo jarzębiny no i może być zimnniejsza zima niż nam się wydaje.

A mój stan posiadania się pomniejszył wraz z cudownym deszczem,oraz mniej pożądaną wichuurą w srodę, ale deszcz zbawienie

nauczka, begonie były ciężkie i pewnie przydmuchało i zleciało

a najbardziej dziwi mnie to że w tym miejscu jest zacisznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies