Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 11:10, 06 sie 2015

Do góry
lilia coraz więcej kwiatów

oleander
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:06, 06 sie 2015

Do góry
Parę fotek zielska stamtąd
hotelowe

bazarkowe

tu pan mi pakuje świeże figi

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:05, 06 sie 2015

Do góry
Lawendowo-anabelkowo-zawilocowo.
Zawilce były białe, a teraz na różowo kwitną, wymieszały się różowymi co obok rosną???? A różowe co były różowe nie kwitną jeszcze.

I chyba ostatnie lawendowo przed domem, bo w przyszłym tygodniu będzie cięta.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:59, 06 sie 2015

Do góry
Trytomy kwitną, budleja się zbiera.

Anabelki nowe też kwitną, a perowskiej zamiast cały łan mam ciągle only one

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 06 sie 2015

Do góry
Hogata napisał(a)

Jak wysoka jest konstrukcja altany? I czy jak palicie ognisko to czy dym nie opala drewna?
2,2-2,3 chyba jeśli się nie mylę, póki co nic się nie dzieje, ale nie robimy wielkich ognisk raczej
Tutaj ostatnie dopalające się. Zazwyczaj jest kilka kawałków drzewa
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:52, 06 sie 2015

Do góry
Limkowo-rozplenicowa
Faktycznie rozplenice ruszyły i nawet kitki mają

I limkowa w tle. Rozciągnę ją jeszcze na boki, żeby było 7 limek w rzędzie.
Wtedy zajmie prawie cały bok.

Sterczy ostróżka przekwitnięta, ale ponieważ więcej mnie nie ma jak jestem to może uda jej się wysiać zanim ją wytnę przy ziemi. Kostrzewa poprawiła się po wyskubaniu, ale i tak trzeba jej dosadzić dwa razy tyle przynajmniej.

Wilcza Góra 10:47, 06 sie 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
....czy takie umiłowanie zieleni (czasem pomimo wszystkiego co wokół nas), też Was wzrusza ?

przepraszam że dziś fotka nie z Wilczej, ale tak mnie jakoś poruszył ten francuski obrazek (Nicea) ...

Wzrusza Ewuniu. I jak kiedyś przyjdzie mi do głowy myśl, że mój ogródek jest mały, to popatrzę sobie na to zdjęcie .
Hortensjada 10:40, 06 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Chyba już na dzisiaj wystarczy, jeszcze dużo odmian mam do pokazania ( ale jeszcze są w pączkach, wyraźnie w tym roku moje hortensje kwitną później)

Lecę na wieczorny przegląd ogródka

Bożenko co to hortensja na 4 tym zdjęciu, czy ona jest taka zwarta czy ją podwiązałaś?
Ogród wygląda teraz bajecznie
Znowu na wsi 10:33, 06 sie 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Się pracuje

i obserwuje gości

Cdn. Bateria woła jeść.

Ostatnie zdjęcie ma klimat śródziemnomorski
Ale ten Twój gość piękny, Slicznie wygląda szpaler lawendy, u mnie już przekwitła, a u Ciebie w pełnym rozkwicie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:32, 06 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Jak wysoka jest konstrukcja altany? I czy jak palicie ognisko to czy dym nie opala drewna?
Lifting starego ogródka 10:31, 06 sie 2015

Do góry
Wczorajszym popołudniem ...

I działam z następną ścianą... już prawie cała oklepana, upały nie pomagają wprawdzie, ale mam nadzieję, że w tym tygodniu ją skończę

Tam jest cały dzień cień, powiedzcie mi, czy hortensja pnąca w donicy dałaby radę?
Ogródek Iwony 10:22, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, fajnie podsumowałaś. Wymarzone ogrody, niepowtarzalne, indywidualne i na miarę każdego z nas. Bo inaczej byłoby nudno.
Już o tym kiedyś pisałam, że jak weszłam na O, chciałam mieć ogród taki sam jak Ana. Chyba żadnej rabaty nie mam takiej samej. Ale nauczyłam się łączyć i komponować roślinki. I przyznam, że najtrudniej z bylinowymi. Zawsze jakiś numer wywiną

Roślinki faktycznie się rozrosły.
Zobacz, jesienią sadziłam gracki do donic:
To ujęcie zrobiłam wtedy z tarasu - wrzesień 2014:

Dziś wygląda to tak - sierpień 2015:

Faktycznie - miskanty zaraz będziesz dzielić Ale mnie to bardzo odpowiada, bo muszę swoich naprodukować trochę

Podziwiam Cię, Iwonko za zapał do pracy w ogrodzie. Ale nie ma się co dziwić - efekty zachwycają - a to z pewnością motywuje do kolejnych rewolucji
Rozchodniki już kwitną? U mnie dopiero w pąkach. Ale za to lawenda zakwitla ponownie I bądź tu czlowieku mądry...
Pozdrawiam w kolejny mega upalny dzień...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:20, 06 sie 2015

Do góry
Floksy białe jeszcze kwitną, fioletowe i różowe już mają swoje pięć minut za sobą.

Ogródek Iwony 10:18, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :

To jest jedna gałązka:

Iwonk jakie piekne te roze!! Cudny kolor!!! I wogole pieknie w Twoim ogrodzie. Dawno tu nie bylam a tu tyle slicznisci.! Macham
Ogród na glinie 10:15, 06 sie 2015

Do góry
czy to to coś zjada mi trzmieliny?
regularnie wchodzi do domu
o połowę mniejsze od opuchlaka, jak naliściak, tylko czarne

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:14, 06 sie 2015

Do góry
Dla ochłody

A ogrodowo oczywiście jeżówki do znudzenia i hortensje, bo szczerze mówiąc niewiele jest więcej do oglądania w tym momencie

Jeżówki w stu odsłonach

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 06 sie 2015

Do góry
pierdołki z filcu uszyte z resztek
wykonanie tesciowej, inspiracje z neta.

organizer

poj. na chusteczki

kubełek na pierdołki

kosz na śmieci
Ogród na glinie 10:13, 06 sie 2015

Do góry
żurawka Delta Down zakwitła
też zrobię z niej sadzonki, ale dopiero w przyszłym roku, jak się rozrośnie

Ogród na glinie 10:12, 06 sie 2015

Do góry
moje ostatnie zakupy
znowu żurawki
Rio, Marmalade i Plum Royale
pójdą na rozmnożenie

są też 2 rozchodniki Raspbery Truffle i Brunnera
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:12, 06 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Anetko czy już opatentowałaś rozchodniki pod hortensją? Moje hortensje obwisły, mają jeden sezon, denerwuje mnie to. Podwiązałam je ale nie wygląda to estetycznie, pozwolisz, że zgapię Twój pomysł? W końcu trzeba korzystać z dobrych wzorców.... A ile masz tam rozchodników i w jakiej odl sadziłaś je przed hortensjami?
hahahahah Vanilki maja to do siebie, ze niestety nie są sztywne jak limki czy pinki, a już szczególnie młode. Moje mam od 2011 a i tak je wiąże by nie legły na trawniku. Po pierwszych ulewnych deszczach bez wiązania wyglądają tak (zauważ, że rozchodniki tam są )

ja wszystko robię na oko, a że miejsca mam mało to posadzone pewnie za blisko i za gęsto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies