Cuuudne te twoje hortensje.Takie duże krzaczorki, pięknie ukwiecone
Ile latek one już mają ??
Phantom śliczna.Miałam ją nie dawno w eku w ogrodniczym nie kupiłam .Ostatecznie zdecydowałam się i kupiłam Sundae Fraise.
W tym roku nie zakwitnie.Ale krzaczorek mam ładny
2 lata już jest w donicy ale po prostu czeka na swoje miejsce w gruncie ( a poza tym czekałam, aż trochę podrośnie).Pod koniec miesiąca planuję duże zmiany na głównej rabacie i mają już zaklepane miejsce. Te donice stoją tam całą zimę, bez jakiejkolwiek szkody dla krzaczka
ja muszę swoje chyba też narazie dać do donic bo mi szkoda ich w tych małych jak biedują a narazie w ich docelowych miejscach rośnie coś innego (poczekam tylko jak upały troszkę zmaleją choć wczoraj ładnie polało wieczorem
ja się nie mogę nazachwycać nad twoimi hortensjami są cudowne w dodatku u siebie też planuje mieć ich bardzo dużo póki co mam dopiero ponad 30 więc gdzie mi do ciebie
A mam pytanie - zagadkę Jaka to może być hortensja - listki ma mniejsze od Limelight, kwiaty też mniejsze, kwitnie szybciej, niemal od początku ma bieluśki kwiat i na ten moment zaczyna już łapać różowe kropki? Bo zamawiałam na wiosnę 6 Limek i jedna jest wyraźnie inna, zastanawiam się teraz ciągle z czym mogli ją pomylić. Mam podejrzenie, że Vanilka, może tak być?