aktualności z zagrody
liliowce kończą kwitnienie definitywnie .za chwilkę jak minął te upały zrobię sobie swoje małe Wojsławice . posadzę liliowce po dwóch stronach
No właśnie gdzieś w gazecie widziałam taką ławkę na tle traw i ...zachorowałam. Do tego u Anki i Mariusza były takie piekne kompozycje trawiaste że pozazdrosciłam
Ogród botaniczny w Lublinie położony jest na powierzchni 21 ha. Znajduje się tu 6500 roślin z całego świata. Rośliny podzielone są na różne działy - górskie, pochodzace z Europy, Azji, Ameryki Północnej. Bardzo ciekawy jest dział roślin użytkowych, gdzie rosną rośliny lecznicze, miododajne, olejkodajne i oleiste, przyprawy oraz warzywa. Bardzo ciekawa wycieczka Polecam
Po przekwitnięciu tulipanów przyszły fioletowe czosnki. Dzwonki i naparstnice. Łubin. Piwonie. Potem czosnki krzysztofy. Chwilę potem zakwitły funkie. I cantedeskie. Potem jednocześnie szałwie i lawenda. Ostróżki. Potem Jukki. Aktualnie późne funkie i fioletowa liatra. I szałwie które wysiałam bezpośrednio wiosną do gruntu. Część traw już zakwitła. I werbena zaszalała. Mam jednak wrażenie, że od połowy lata mój ogród stracił kolory. Co posadzić,aby był kwitnący w sierpniu oraz wrześniu (coś mocnego, prostego, w większej ilości,
Krzewuszki Moneta bardzo mi się u Ciebie spodobały w falce i stwierdziłam że dokupie u siebie kolejną.
A horta - kurcze nie spytałam po prostu wzięłam największą bo mieli za 17 zł. I to tez dlatego że u Ciebie horty w łanach mnie zafascynowały jak na fotce wyżej
Kacha, Ewa Frezjo, Juziu, Małgosik, Iwonko, Margaretko, Ewik, Doniu, baaaardzo dziękuje za piękne kwiaty i tyle miłych słów Makowo wraz z makówką dziękują
500 stron to kawał czasu więc:
2013
2014
2015