Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

deszczowymaj 19:50, 02 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)

Nie mów że teraz rosną na balkonie bo nie uwierzę

Nieee nooo co ty ? w ogródeczku moim malutki rosną
malgorzata_s 21:13, 02 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)

Nieee nooo co ty ? w ogródeczku moim malutki rosną

Co?? Czy ja dobrze zrozumiałam że masz balkon, ogródek babci i jeszcze swój ogródek?
deszczowymaj 21:58, 02 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)

Co?? Czy ja dobrze zrozumiałam że masz balkon, ogródek babci i jeszcze swój ogródek?

Nie... miałam na myśli ten ogródek w babciowym (przecież jest mój) pomieszanie z poplątaniem
gierczusia 09:35, 04 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)
Zakładanie mikroogródka, jak i pewnie każdego ogtodu nie jest proste, potrzeba doświadczenia by wiedzieć jak dobierać rośliny, potrzeba czasu by poznać którym roślinom jest u nas dobrze, a którym nie. Ja jestem na początku drogi, trudność sprawia mi wyobrażenie sobie wyglądu rośliny za 5 lat, nie wiem czy kwiat, który podoba mi się w CO będzie dobrze wyglądał u mnie dlatego też kupuje rośliny po 1 czy 2 żeby sprawdzić je u siebie ale nie traktuje je jak rzecz na całe zycie. Jak dotąd dpodobały mi się tylko lawena i kosmos. Reszta pójdzie do kochanej teściowej która chętnie przyjmuje ode mnie nieudane zakupy.

Znam to , znam .. Co do tej docelowej wielkości roslin to pomocne bywają dobre katalogi no a potem miarka i brak litości ale ja tak sama tu bredzę a sobie posadziłam....tulipanowca docelowa wysokość 30 metrasów

Pozdrowionka
malgorzata_s 21:00, 04 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Znam to , znam .. Co do tej docelowej wielkości roslin to pomocne bywają dobre katalogi no a potem miarka i brak litości ale ja tak sama tu bredzę a sobie posadziłam....tulipanowca docelowa wysokość 30 metrasów

Pozdrowionka

Masz tulipanowca!!! normalnie jestem w szoku
DorothaM 22:42, 04 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)

Chciałabym ożywić kolorystycznie tę stronę pod płotem. Myślę o żółtej hakone ale z drugiej strony może zdecydowałabym się na frosted curles żeby obie strony ogródka pasowały do siebie kolorystycznie. Co myślicie?

Co dać pomiędzy bukszpany na rabacie pod płotem?

Podoba mi się to zdjęcie, bo sobie wyobraziłam te rośliny jak będą większe, a przy takim malutkim ogródku to nie lada wyczyn. Ładnie to wygląda
malgorzata_s 08:07, 05 sie 2015

Dzięki Dorota za miłe słowa, mnie też się zaczyna podobać, mogę już w nim wypoczywać, usiąść sobie i poczytać, a nie siedzieć i kombinować co i gdzie posadzić
rzulieta 08:11, 05 sie 2015

hehe zazdroszczę ja chyba wiecznie będę projektować i przesadzać
Kacha123 08:14, 05 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)
Dzięki Dorota za miłe słowa, mnie też się zaczyna podobać, mogę już w nim wypoczywać, usiąść sobie i poczytać, a nie siedzieć i kombinować co i gdzie posadzić

Daj odpocząć głowie od kombinowania, bo jest dobrze
malgorzata_s 08:27, 05 sie 2015

rzulieta napisał(a)
hehe zazdroszczę ja chyba wiecznie będę projektować i przesadzać

Mieszkamy tu ok 3 lat i przez ten czas sama próbowałam coś robić, później znalazłam ogrodowisko i dopiero się zaczęło kombinowanie w końcu założyłam wątek i lawina ruszyła na dobre wreszcie mam ogród i bardzo się z tego cieszę. Pewnie za jakiś czas coś mnie będzie kusić żeby pozmieniać ale na razie jest luzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Nina Ty jesteś kopalnią pomysłów, żywiołem, a żywioły nie siedzą na 4 literach tylko działają