Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:54, 19 lip 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Aniu,
Czym je karmisz że takie wielkie, przepięknie.

Niczym nie karmię ... bo nie mam na to czasu... na szczęście ziemię mam zasobną..

I rabatka lipcooooooowa (miało być wolno czytane) od strony płotu

I od frontu

Mój ogród pod górkę... 10:52, 19 lip 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:52, 19 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu u mnie na szczęście kataklizmu nie było. Pokropiło, spadły dwie kostki lodu i koniec. Myślałam podlewać ale wolę to zamiast pogromu

Całe szczęście...

Jako zapchaj dziura puki róże nie urosną posadziłam astry.. z nasionek od Finki.. zasłaniają mi róże... ale.. trudno.. niech róże się starają..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:50, 19 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ale wnusio już duży wyrósł
Też zwróciłam uwagę na czystą wodę w basenie,aż zachęca do kąpieli

Jak tu jeszcze posiedzę 5 minut, to mogę zapomnieć, że włożę tam swoje 4 litery..

Pozdrówka Gabrysiu

A to mam w sklaniaku.. gniazdo os Aż boję się tam podchodzić.. Latają w te i we wte non stop... co mam zrobić.. muszę poczytać..
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:49, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka znalazłam w domu 7 takich okrągłych szybek. Mam je z lampionów. Lampiony zardzewiały i się rozpadły, a szybki zostawiłam. Nie mam pomysłu co z nimi zrobić, a do japońca będą pasowały jak w mordę strzelił . Może Ty wymyślisz co z nimi zrobić .

Kasiulku dziś wyjeżdzam w delegacje i w koncu wieczorami będe miała czas by poodpisywać i do Was pozaglądać. Odpiszę teraz tylko na ten post.

Bardzo Ci dziękuje Kochana ze o mnie myslisz i takie rózności mi wypatrujesz :0. Jednak za Budde dziekuje, ja specjalnie nie mam jego posagu a dzwonki i latarenkę. Mam pewne zasady co do wiary - i własnej i cudzej. Nie mam podobizn bóstw i bogów bo wiem że dla ich wyznawców sa święte a dla mnie była by to tylko ozdoba. Więc dla zasady takich ozdób nie daje i mam nadzieje że wyrażam w ten sposób szacunek dla cudzych wierzeń. Kazdą wiarę szanuje i traktuje dość poważnie.
Ale dziękuje za to że tak o mnie myślisz
Buziam Cie mocno!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:48, 19 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Rany dobrze że mam od Ciebie werbenę....bo słowo werbena na kompoście źle na mnie działa......wczoraj na targu w Zamościu werbena po 20 zł

O w mordę.. trza ja zacząć sprzedawać i produkować To znaczy sama się naprodukuje

Ulubiona trawa Muminka.. jeszcze 2 dni i nic z niej nie będzie.. upodobał sobie ją.. sięga mu po pachy i super tarzanie się w niej i bieganie..bo taka milutka.. Mi to siejuż nie podoba... bo to taki piękny okaz..

Mój ogród pod górkę... 10:43, 19 lip 2015

Do góry
Uprawiam dziś plażing i basening, ale obchód musiał być

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:40, 19 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Ta hortka tutaj pewnie wołałaby o wodę, nie za blisko tego krzewu?
Ale piękna ta duża funkia, kojarzysz odmianę? pozdrawiam, Aniu!

Wołałaby o wodę, o światło... ale ja już nie mam miejsca gdzie ją posadzić Pomysłów mi brakuje i miejsca mi brakuje. W dodatku kartka Zecie się zgubiła co to za odmiana.. trzeba poczekać aż podrośnie by ustalić jak wielkie to będzie.

Ja już z jedną jeżówką się nabiegałam gdzie upchnąć Dlatego będzie cierpieć, ale inaczej nie da się..

Ciągle mówię zapraszam do ogrodu, ale bez roślinek... bo potem mam problem Nikt mi nie wierzy

Hosta być może Great Expectations... ale raczej traktuję je jak NN bo jest wyższa niż opisywane 0,2-0,5m . Moja ma chyba więcej niż 0,5m. Ale faktem jest, jest ładna.

I moje pierwsze hosty jakie posadziłam .. w jednym miejscu już 7 lat i ani razu nie przesadzane

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:39, 19 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Bo mi tak wiszą

Ja po prostu ciągnę za te włosy i wyrywam, mozna tez obciąc ale to sztucznie wyglada, wyrywanie im słuzy (pod warunkiem ze są dobrze ukorzenione.... Coby jej z ziemi nie wyrwac....)
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:37, 19 lip 2015

Do góry
eliza3 napisał(a)
Szałwie już kończą kwitnienie.

Tawułki zaczynają.

smagliczka

Biel w takiej ilości powaliła mnie na kolana i jeszcze Chopin.Czy to wszystko na rybackie z floksy mi ?. U mnie z floksow dopiero różowe zakwitly,a białe tez skomponowałam z przetacznikiem. Pięknie u ciebie .a co trzmieli to też zauważyłam że ich coraz mniej .jeźówki zawsze były obłożone a teraz jakoś średnio
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:32, 19 lip 2015

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:31, 19 lip 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:29, 19 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Poczytałam, obejrzałam, pięknie masz, Aniu! Te kompozycje! Warzywnik, szklarnia! i Muminek pozdrawiam!

Odpozdrawiam i idę w końcu do tych wiśni... a i ogórki też czekają.. po południu Muminek.. a na forum zleciała już godzina..

To lotosik pokażę.. a co.. warto... piękny

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:27, 19 lip 2015

Do góry

Pomalutku małymi krokami zmieniam na lepsze swój ogród
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:26, 19 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Mira dzięki za relację Aniu czy Miminek sam już pływa? moja Alionuszka w tym roku dostała podporę ale jak u Ciebie przerosła ją i się lekko załamała teraz opanowuje Anabellę, Hansestadt śliczna róża, a Lavender nie łamie plam na płatkach od deszczu? buziole

Sam "pływa", ale w kapoku... jeszcze za mały by robić to samodzielnie. On dopiero skończył 1,5 roku. Uważam za sukces, że potrafi jakoś się tam poruszać w wodzie w określonym kierunku, że nie boi się wody, że nawet jak się zachłyśnie, to ma ochotę dalej siedzieć w wodzie. Do nauki pływania to jeszcze jest po prostu za "głupiutki"..bo i tak robi co chce .. i robi tylko to co chce.

A ja wczoraj sadziłam dary.... już mi naprawdę pomysłu brakuje gdzie to sadzić..
Hortensja od Zety jeszcze w doniczce.. nie wiem jaka to .. i nie wiem gdzie posadzić by zaraz nie przesadzać..
Tu przymiarka, ale obawiam się że za ciasno będzie Kosówkę trochę bym uciachała.. i tak myślę, hortka męczy się w donicy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:09, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu mówię dziś do ema: pamiętasz tę cudną brzozę u Ani z takimi koronkowymi liśćmi? Ona na to: u jakiej Ani. U małej Mi odpowiadam. A Krzysiek: no to mów normalnie bo nie wiedziałem o kogo chodzi . Aniu jak ja zazdroszczę Ci tego basenu w taki upał. Chyba tylko głód by mnie z niego wygonił .

Siadajcie w auto i zapraszam.. Muminek też po południu będzie

Muszę zapytać w szkółce co kupiłam.... ale podobne są:
Betula pendula 'Laciniata'
brzoza brodawkowata ‘Crispa

Do Ciebie ta brzózka.. same superlatywy Betula pendula ’Gracilis’
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Gracilis%27&lang=1

http://ogrodniktomek.pl/2014/01/brzozy-najladniejsze-odmiany/

I mój wiąz.. bo brzózki nie mam na aktualnym foto

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:04, 19 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
U ciebie jak zwykle mnóstwo kwiecia, jak zwykle zachwycają

Dziękuję Marzenko i vice versa napisz mi jak nazywa się ta brązowa trawka, zimuje mi, ale zapomniałam jak się nazywa
Ogród w rytmie natury 10:03, 19 lip 2015

Do góry
Wreszcie trochę popadało, co prawda za mało, ale jak się nie ma co się lubi... Tak czy inaczej, rośliny odżyły.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:02, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu róża Eden Rose to pnąca, prawda? Zadowolona z niej jesteś?

może być i krzaczasta i pnąca to mieszaniec, u mnie nie rozrasta się w szerz idzie w górę, prowadzę jako pnącą, jestem z niej bardzo zadowolona, nie choruje liście błyszczące, zielone, kwiaty piękne, kuliste
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:59, 19 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Jak duzy masz basen i dlaczego masz taka czysta wode?

Mam czystą wodę bo nikt do niej nie sika

Basen ma średnicę 5,5m. Głębokość basenu 1,3m, ale wody mam nalane mniej.
Woda jest czysta do ostatniego dnia... najbrudniejsza jest na koniec sezonu jak już nic nie robimy tylko trzymamy wodę do podlewania ogrodu (na kąpiele już za zimna woda).
Ważny jest filtr by był piaskowy, bo tylko ten dobrze filtruje.
Chlor dosypuję jak się kończy jedna tabletka to daję drugą. Wrzucam do skimmera i te wielkie tabletki (duże lepsze). W tym roku testuję, jak czysta woda to daje tabletki ozonowe. Mniej chloru, którego nie lubię, wiec pilnujemy by go prawie nie było..
2 godziny dziennie chodzi filtr - to konieczne.
Ważne jest regularne odkurzanie dna basenu i to dokładnie. Ja zwykle zajmuje się tym raz w tygodniu przez godzinę minimum, przed pływaniem.
Wodę przez cały sezon mam taką jakbym dopiero co nalała.

Muminek regularnie tę wodę pije I trudno mu zabronić ... to jeszcze kubusiowy rozumek.

Za basenem werbena wypielona.... masakra.... koszmar... wiadra tego.. zostawiłam wąski pasek po prawej i lewej.. jesienią będzie fajnie jak zakwitnie Trochę dla chętnych zapisanych na listę zostawiłam i trzymam.. Reszta poszła na kompost.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies