Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 09:09, 03 sie 2015

Do góry

Moja Pisardii znalazła nowe miejsce w ogrodzie.
Ale mam wątpliwości, co do jej odmiany. Kupiona jako Śliwowiśnia Pisardii. Miała owoce w kształcie śliwek - kwaśne, nie nadające się do zjedzenia.
Tym czasem miałam okazję na urlopie smakować owoce śliwowiśni Nigry i Pisardii - obie dawały smaczne śliweczki, ze odchodzić się nie chciało od drzewa. Pytanie zatem, co ja mam za drzewo? Trochę mała jeszcze, by rozszyfrować, ale może to być coś innego.

Z przodu wiśnia piłkowana, w głębi śliwowiśnia.

Mój ogród pod górkę... 09:06, 03 sie 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Juziu życzę Ci takiej samej

Moja nowa różanka w tle - nie pokazuję z bliska, bo muszę wymienić kłosówkę, która się rozwala na wszystkie strony i pokazuje goły środek

A te pięknoty szykują się na różankę:

śliczne te pięknoty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:05, 03 sie 2015

Do góry
Agatko dziękuję bardzo za mile spędzony czas i u Ani i u Mariusza.
pozdrawiam serdecznie
Machamy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:04, 03 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Zamęcze was dzisiaj fotkami

Jakie fajne poidełko dla ptaszkow
Ogród Mirelli 09:02, 03 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Oto moja największa rabata, która ma być rabatą bylinową, kolorową, kwitnącą od wczesnej wiosny do późnej jesieni.

Rabata od strony południowo - zachodniej, słoneczna, na nią jest widok z tarasu.

Rośliny posadzone jeszcze przed moim pobytem na O.

Wiem, że będziecie pisać, że duże rośliny jak np. śliwa wiśniowa, budleja, dereń, czy słonecznik szorstki powinny być z tyłu jako wyższe tło, ale niestety nie będą przesadzone, nie wynika to z braku chęci, ale z przyczyn zdrowotnych i nie chodzi o skręconą kostkę. Takich dużych roślin nie jestem w stanie sama wykopać, a nikt mi nie pomoże i mąż się nie zgadza, więc tam niestety zostają

Najłatwiej będziesz mogła przetransportować słoneczniczek szorstki. Wystarczy, że wiosną jak wypuści pierwsze listki część wykopiesz i posadzisz gdzieś z tyłu. Najlepiej to zrób tuż po desczach, gdy ziemia jest dobrze nasączona, wtedy się przyjmie. Ja tak przetransportowałam swojego miałam z 10 wykopanych sadzonek. W tym roku mam już busz.
Co do reszty daj sobie na razie spokój, zdrowie ważniejsze. Pozdrawiam z Żuław
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:01, 03 sie 2015

Do góry
Kasiu dziękuje bardzo za spotkanie i mile spędzony czas tak u Ani jak i w Bolestraszycach u Mariusza
Przyjazny ogród 08:57, 03 sie 2015

Do góry
Mariuszu, dziękuje bardzo za wspaniale spędzony czas i gościnę, tak w Arboretum jak i u Ciebie w ogrodzie. Za książkę Było bardzo miło

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 08:49, 03 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Co macie na myśli pisząc, ze nie zaczynają ?? To, ze koloru nie nabierają czy to, ze nie wszystkie płatki się otworzyły ??
Moje już się zaczynają przebarwiać a część kwiatostanów z nierozwiniętymi płatkami na czubku ale ja uważam, ze u mnie już zaczęły
Acha, u mnie też mają słońce do godziny max 14

Ola, hortensje maja różne stadium rozkwitu. Niektóre dopiero w pąkach, inne już mają ładnie wybielone lub limonkowe otwarte kwiaty. Pąków pełno, więc trzeba czekać. Wczoraj rano było tylko 6 stopni, więc przy takich zimnych nocach i upałach w dzień rośliny mają prawo wariować .

Przy okazji: z patyczków urosła mi taka hortensja. Wie ktoś, co to jest? Ma śliczne kwiatki. Tylko dostałam wiosną patyki kilku odmian i nie zdołałam zapamiętać nazwy.

Małymi kroczkami do celu... 08:46, 03 sie 2015

Do góry
Co moze dolegac mojej hortensji, cala zaczela brazowiec,wybaczcie za jakos zdjecia laptop wciaz w naprawie

Ogród tworzony z pasją 08:43, 03 sie 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Bardzo dziękuję. Piękne te twoje brzozy.

Karolu pierwszą sadziłam dwa lata temu i na tyle mi się spodobała, że dokupiłam kilkanaście. Niestety po tych upałach większość puszcza od korzenia. Jedyna zaleta- będą formy wielopienne. Ziemia u mnie gliniasta. Sadzone na rabacie podwyższanej, pod nóżki dostały przekompostowany obornik.

U mnie też puszczaly z dołu, ja wyrywalem. Czytałem, że brzoza poradzi sobie w glinie. Dużo podlewaj, naprawdę to lubi.
Małymi kroczkami do celu... 08:43, 03 sie 2015

Do góry
Ale tu cisza nikt mnie nie odwiedza wczoraj bylam u szwagierki i przytargalam ze soba perukowca, potraktowalam go ukorzeniaczem i do ziemi, mam nadzieje,ze da rade,poki co wsadzony w trawie w miejscu,gdzie w przyszlym roku planuje dalsza czesc rabatki.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:40, 03 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

dla mnie astry czy marcinki to to samo

zobacz jak u mnie wyglada ?

Justynko, takie same mam i ja. Ale to nie ta sama bylina, której nazwy poszukuję. Różnią się znacznie.
Ogródek Iwony 08:40, 03 sie 2015

Do góry
Wczoraj była szwagierka i się zachwyciła tą:

Ta też jest ładna z tą obwódką białą:

I wszystkie trzy panienki:

Rano tam jest słoneczko, ale potem ładny półcień, dopiero późnym wieczorem dochodzą promyki zachodzącego słońca
Ogródek Iwony 08:40, 03 sie 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Jak wyglada zakątek z hostami. ? Wszystkiego dobrego dla Zbyszka .

Ewa, dzięki.
Już pokazuję, choć jeszcze nie skończony, hosty siedzą sobie ładnie na glinie wymieszanej z kompostem i ziemią Cieszę się z tych nowych lokatorów w ogrodzie.

Liliowce stąd muszę przenieść i pomyśleć o innym tle dla barona. Nie pasują mi liście liliowców do barona. Efekt kwitnięcia zbyt krótki. A liście pasowałyby mi o innej niż trawiasta fakturze

To tu... 08:38, 03 sie 2015

Do góry
agam napisał(a)

Moje Variegatusy dopiero w zeszłym roku sadzone, ale u Domi tak się to prezentuje:

Też dałam Variegatusy za rodki, ale u mnie cień okropny i marnie rosną.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:37, 03 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ta roślinka wygląda mu na Marcinki. ale jak to jest wysokie ?.łatwiej będzie jak zakwitnie

Na kwiaty to ja czekam od wiosny, a to rośnie i rośnie... a ja czekam i czekam... Z 90 cm będzie mieć, rozkrzewione, wiotkie gałązeczki.

Bardzo możliwe, że to jakaś odmiana astrów. Pytanie tylko która. Szperając za nazwą, właśnie odkryłam, jak wiele jest odmian.
Nowe fotki.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:27, 03 sie 2015

Do góry
Olusia - dzięki za miłe słówka Wszystko się rozrasta, w chwasty w szczególności

Paula - brzozy kupowałam koło Ciebie W Instytucie w Brzeznej, po 27 zł.

Atenka - brzozy to ogólnie piękne drzewa i wcale nie jestem taka przekonana, czy by Ci tam pod siatką jakaś nie weszła A "ryneczek lidla".. heh mus poukładać jakoś, ale to jak się upały skończą

Pozdrawiam wszystkich i miłego tygodnia

To tu... 08:27, 03 sie 2015

Do góry
Szlag mi trafia pąki Falstaffa. Kilka rozkwitło, a reszta wygląda tak:

Zarazy nie stwierdziłam. Wszystko wygląda zdrowo. Może za sucho miała. Sama nie wiem. Mary Rose rosmnąca obok pięknie kwitnie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:10, 03 sie 2015

Do góry
Witam Bardzo proszę o podpowiedź co posadzić na tej rabatce Sama nie mogę ruszyć jak co mi przyjdzie do głowy to po obejrzeniu Waszych ogrodów wiem ze nic nie wiem Roślinki które juź są zakopane są w doniczkach rabata jest w półcieniu Rabatka ma 4 na6 od szerokiej tuji do ostatniej małej Myślałam o cisie kolumn owym naokoło tawułka a na brzegu karłowe berberysy Druga wersja to dwa cisy eleganstima i berberysy czerwone i coś na pniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:38, 03 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I wczorajsze graby i oskubane Elaty

Ta i trochę bardziej w prawo to moje najulubieńsze perspektywy u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies