Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek nad jeziorem 22:50, 02 sie 2015

Do góry
Ogródek nad jeziorem 22:47, 02 sie 2015

Do góry
róże w większości kwitły, kiedy mnie nie było,ale kilka czekało na mnie
najpierw pokażę "Peer Gynt" przywiozłam z Norwegii
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:46, 02 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
I moje nowe donice.Nie wiem jeszcze czym je obsadzę.

Piękne donice, gdzie kupowałaś?

Ogród super się już prezentuje, bardzo mi się podoba i tyle jeszcze przyjemności przy obsadzaniu rabat przed Tobą

No i dopiero teraz zobaczyłam jaki masz super taras. Uwielbiam takie ułożeniu klinkieru.
Mój ogród pod górkę... 22:46, 02 sie 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Juziu życzę Ci takiej samej

AAAAA!!!!!
Dzięki! Obym taką znalazła

CUDOWNA
Niech zdrowo rośnie, wtedy będziesz raczyć nas zdjęciami
Chwasty w trawniku 22:45, 02 sie 2015

Do góry
Witam.
Jak ratować ( czy wogole da się ?) trawnik pokryty chwastami ze zdjęć?

Trawnik założony w maju. Trawa generalnie jest w nie najlepszej kondycji (poszarpane końcówki, usycha miejscami, nie rozkrzewia się w wolnych miejscach, i jest dość rzadka - wrzucę zdjęcia jutro).

Najwięcej jest chwastów z pierwszego zdjęcia. Przy ręczny usuwaniu raczej nie stawia oporu ale zostają po nim place, wręcz kwatery których trawa nie chce pokrywać.

Jak odbudować taki trawnik?

Ogródek nad jeziorem 22:42, 02 sie 2015

Do góry
Prawie - jak ogród 22:40, 02 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
A to mój "ulubiony element architektoniczny"

Po ponad roku walki dano mi do zrozumienia, że mają mnie w ...

Beatko piękny przedogródek masz
Transformatorek prawie niewidoczny jest.Wszyscy i tak podziwiają roślinki
Na trawkach się nie znam.
W Kruklandii 22:40, 02 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Juzia Princess Alexandra of Kent zaczyna brzoskwiniowo kończy rózowo. Myślami że widziałaś na zdjęciach. Dlatego mam ją posadzoną przy rozach malinowych (Ascot, red Leonardo ) a nie przy purpurach.

Moja Tradescant znow zakwitła jednym wątłym malutkim kwiatkiem...ale kolor zapiera dech w piersiach... Falstaff nadal milczy...

No a ja chciałam blady róż...ale nie jest tak źle...chyba

Tradescant była piękna, ale teraz zachwyca mnie William!!!
Jednak moje kwiaty są ładniejsze niż szkółkowe...dużo ciemniejsze teraz są

Ogródek nad jeziorem 22:39, 02 sie 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 02 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Śliwki na sliwie wisniowej bardzo smaczne

prawda, pyszne sa
Ogródek nad jeziorem 22:35, 02 sie 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 02 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:33, 02 sie 2015

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 22:33, 02 sie 2015

Do góry

i niestety..albo stety...ale więcej zdjęć nie będzie...net muli...a ja jutro do pracy rano wstaję....więc...sorki...c.d jutro...dobrej nocki życzę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:33, 02 sie 2015

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 22:33, 02 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)

Czytam u kondzia o daliach - te kupione za 4 złote rosną i nawet Kafka przetrzymany jakmiś cudem rośnie dobrze i już zakwita a moje jedyna kupiona za funty nie chce rosnąć nie wiem czy w pierwszym roku tak, jak słońce przychodzi to mdleje no czekam może później mnie poczaruje - ciekawe jak u Ciebie

pozdrawiam

Dalie posadzone na rabacie różanej totalna klęska, nie lubią konkurencji - w przyszłym roku posadzę je do donic i już podrośnięte wysadzę na rabacie.
Dalie na nowej rabacie ładnie rosną, poza trzema , które mają lekką ziemię ( za sucho).
Dalie na odrębnej rabacie - te które nie przesadzałam rosną dobrze, przesadzone na miejsce po arcydzięglu ( nie lubię pustych miejsc ) trochę gorzej.
Najgorzej rośnie a raczej nie rośnie dalia posadzona obok ganku i nie wiem dlaczego.

Wiśnia piłkowana "Amanogawa" - Prunus serrulata "Amanogawa" 22:32, 02 sie 2015

Do góry
Wkleję ciekawostkę.

Ponieważ u mnie dużo trzmieli lata, to zdarzało się, że Amanogawy zawiązywały owoce, które jednak opadały jeszcze w stadium zielonym. W tym roku dwa owocki dotrwały jednak do ,,dojrzałości"

Kolor czarny, smak intensywny gorzko-słodki, czereśniowy

Ani ogród dla leniwych 22:32, 02 sie 2015

Do góry
ogrodowiskowe ogrody oglrody ogladam nieustannie, u siebie na wątku bywam rzadko bo....... Niewiele u mnie się zmienia i mam wrażenie że pokazywanie tych samych rabat bywa nudne. Ale ja nie nudzę sie w ogrodzie ,kocham patrzeć na swoje roślinki jak rosną , pięknieją , walczą o przetrwanie , pomimo ".......
Wkleję kiła fotek aby zaznaczyć swoją obecność i fakt ze lubię ogrodowisko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 02 sie 2015

Do góry

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:29, 02 sie 2015

Do góry
Od końca Aniu u mnie głównie architektura ogrodowa się zmienia nic poza tym Na obrazki zapraszam serdecznie
PS. Za basenem tęsknię
Dla Ciebie rusałka pawie oczko

Juzia napisał(a)
NIe jest źle

Ale bluszcz to puść na ścianę, a nie w dół doniczki

Juzia, chyba każda ogrodniczka wie, że bluszcz należy sadzić wieczorkiem a zdjęcie robiono w samo południe więc spokojna twoja rozczochrana... bluszcz już się pnie

07_Rene napisał(a)
Mi trochę nie chce się bawic z donicami. Juz mam kilka do opieki (fukcja, jakieś trzeliny) i nie chce więcej. Ale zimuje w pomieszczeniu co jest +10. Nie wiem czy to nie byłoby za dużo dla hortek.

Co do paleniska... Myslałam o tym.... moim zdaniem żwir byłby niepraktyczny w tym miejscu. Jak Ci popiół z paleniska wysypie, czy wiatr rozdmucha to będzie źle sprzątać.

Wiesz co, też nie bawi mnie dbanie o donice dlatego zaryzykuję i zostawię te skrzynie na zewnątrz, okryję włókniną nadziemne pędy bo donice są wyłożone styropianem. Zobaczę, raz kozie śmierć

Co do paleniska... Myślałam o tym...... .... i chyba wymyśliłam

kosolka napisał(a)
Reniu i Olu, ja moje hort miałam dwa sezony w donicach. Na zimę brałam duży karton, wkładałam donice i wyściełałam grubo słomą, stawiałam wszystkie donice obok siebie i owijalam włóknina. A to były zimniejsze zimy niż ostatnia.

Olka, przypomniałaś mi że w pierwszym roku podobnie bawiłam się z moją ogrodową. Do wielkiego kartony wsadziłam donicę i cały wypełniłam trocinami. Później już się tak nie bawiłam tylko wstawiałam do gospodarczego i opatulałam gałęzie. Zobaczę jak przezimuję w mi w tym roku na zewnątrz... no chyba że uda mi się wnieść te skrzynie do budynku

mateuszmichn napisał(a)
ten beton jest na równi z tymi belkami, które stanowią obwódkę, czy trochę niżej?

Mateusz, beton jest niżej ale tylko jakieś 3/4 cm. Jesli bedzie konieczne to jest możliwość podniesienia belek ale wtedy powstanie stopień czego wolelibyśmy uniknąć.
A masz jakiś pomysł ? (ja mam ale to jeszcze nie przesądza sprawy )

Waldku a Ty byś nie skakał z radości ??
Mimo, ze jestem w gorącej wodzie kąpana to jednak nie lubie działać pochopnie a w tym przypadku mam wrażenie, ze tak właśnie się dzieje. Nie wiem co mi nie gra ale wiem że coś mi tu nie gra
Tak czy inaczej skaczę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies