Buszując w zbożu i kukurydzy:)
12:24, 02 sie 2015
Na tym zdjęiu poza tym ze widac przypalenia spowodowane wodą to widac też ze rh ma za mało wody , listki więdna. Reniu rh bardzo potrzebuja wody. Potrzebuja wczesna wiosna by móc pobrac rozpuszczony w niej pokarm , potrzebują w czasie kwitnienia by kwiaty nie więdły wtedy zapotrzebowanie na wodę jest bardzo duże, potrzebuja po kwitnieniu dla rosnących młodych pędów i dla zawiązujacych sie pączków , na jesieni potrzebują zebrac zapas na całą zimię bo może długo trzymac mróz a one mając zielone liscie jednak i zima asymilują i przy tym procesie wygalają częsc wody. Tak więc rh muszą byc podlewane a jesli rosna na słońcu lub na górce bo muszą byc własciwie stale podlewane.Ja swoich nie podlewam tylko jak padał obfity deszcz bo po małym też podlewam bo woda spływa po lisciach na zewnatrz jak z parasola i pod krzak nic się nie dostaje. Powiem tak , ja bym spokojnie te rh wyhodowała na Twojej piwniczce ale czy Ty bedziesz się nimi zajmowac z taką troska jakiej potrzebuja to ja nie wiem wiec nie wiem czy tam mają pozostac czy nie.Patrze jeszcze na zdjecie , czesc przyrostów nie urosła do normalnych rozmiarów i to też wina braku wody.Jesli zostana na piwniczce to zrób takie miski ograniczajace które przez moment zatrzymają wode by mogła wsiąknac. Przykro mi że piszę wszystko na ,,nie" ale co mam zrobic , muszę napisac co myślę.Pozdrawiam serdecznie.