Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 05 lut 2012

Do góry
Jak widać prawa część ogrodu będzie dopiero obsadzana. Pod wisniami kiku-shidare zasiądą strzyżone kule bukszpanowe, lawendy, piwonie, róże , perowskie i kosodrzewiny. Z tyłu przed płotem będą budleje, muszę poszukać w necie (wszystkie nietypowe odmiany tak zamawiam) te najciemniejsze i z najdłuższymi kłosami. Będę wabić motyle z całej wsi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:56, 05 lut 2012

Do góry
Żywopłot z grabu czeka wiosną:
a) dosadzanie gdyż 6 szt umarło ....
b) ostre cięcie jeszcze przed wegetacją, bo mi go w sierpniu żal było i kosmetycznie go tylko przycięłam. Teraz w górnej części jest za rzadki.
W przyszlości liczę, że to będzie piekny ekran stanowiący zaporę dla wiatrów, strzyżony jak w stylowych ogrodach angielskich.
Muszę się zaopatrzyć w nożyce elektryczne do żywopłotu, czas przeszukać net w poszukiwaniu najlepszej ceny
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:48, 05 lut 2012

Do góry
Przez przypadek znalezione w necie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:44, 05 lut 2012

Do góry
Wiosną czeka mnie dosadzanie bukszpanów, w miejsce tych które uschły.
Pod magnolią Susan powstanie kwadrat ze strzyżonych bukszpanów. Jest też trawa red baron ale na razie na tle kory jej nie widać. W tym miejscu będzie eksplozja fioletowych tulipanów na wiosnę.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:34, 05 lut 2012

Do góry
Młode wiśnie amanagawa i kiku-shidare zostały opatulone trawą kalifornijską. Nie cierpię agrowłókniny, ale takie młode roslinki narażone na wiatry, niczym nieosłonięte nie przetrwałyby tegorocznych mrozów. Dlatego najpierw otrzymały sweterki z agrowłókniy a potem płaszczyki z trawy.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:27, 05 lut 2012

Do góry
Oby do wiosny, w nocy było -18 stopni. Czy moje laurowisnie i rododendrony sadzone jesienią to przeżyją?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:27, 05 lut 2012

Do góry
Ja juz też zostałam porażona wirusem ogrodowiskowym
Na razie mój młody ogród wygląda smutno bez śniegu Trawy uschnięte, młode roślinki przysypane korą lub przykryte gałązkami jodły bożonarodzeniowej Właściwie widać tylko korę

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:01, 05 lut 2012

Do góry
Ogród zimowy dopiero powstaje, wczoraj przyjechały fotele może w przyszłym tygodniu zrobię zdjęcia przy dobrym oświetleniu
Zielony bałagan 18:43, 05 lut 2012

Do góry
Witamy i czekamy na zdjęcia bałaganu
Zakupy na Targowiskach 18:42, 05 lut 2012

Do góry
AlicjaWilk napisał(a)
Witam was miło i serdecznie.
Mam do was kilka bardzo prostych pytań ?

1.Gdzie lepiej wam się kupuje nasiona na targowiskach czy przez internet ?

2.Czy standardowo wydajecie taką samą kwotę co roku na nasiona ?

3.Czy podoba wam się sprzedaż nasion w systemie MLM ?

4.Czy renciści i emeryci powinni mieć zniżki na nasiona ?

Jest jeszcze kilka innych pytań ale zadam je pózniej

Zapraszam do dyskusji

Przepraszam ale czy to nie jest jakaś na nachalna ankieta marketingowców, którzy za chwilę bez zgody ogrodowiska będą nam zachwalać swoje produkty i zachęcać do zakupów przez internet?
Ogród mały, ale pojemny;) 18:34, 05 lut 2012

Do góry
Przemku, cudeńko a nie ogród. Błagam o dalsze instrukcje dotyczące klonu. Mam dwulatka przy tarasie i nie chcę aby sobie rósł samopas.
Rewelacyjne zdjęcia przy art. o bonsai. Czekam z niecierpliwością na nowe teksty o bonsai.
Specjalistką od ukorzeniania buksanów jest moja mama. Ukorzeniła w czerwcu wielkanocny stroik mojej ciotki wykonany z bukszpanu sukces jest wprost proporcjonalny do poziomu zdewnienia gałązki i wilgotności podłoża. A jaka jest Twoja metoda?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:57, 05 lut 2012

Do góry
siaaska napisał(a)
Marzenko piękny macie domek Ta wielka oszklona ściana super Masz już urządzony ogród zimowy? Pokaż nam troszkę... Zawsze marzyłam o takim ale niestety życie troszkę je zweryfikowało...
Jednak mimo wszystko cieszę się tym co mam i choć nasz ogród nie jest jeszcze urządzony to i tak daje nam wiele radości...
Będę zaglądać bo bardzo ciekawa jestem dalszych zdjęć z Twojego ogrodu

Systematycznie będę wklejać zdjęcia również z ogrodu zimowego. Jak na razie mój sprzęt jest niekompatibilny z ogrodowiskiem i muszę robić na nowo zdjęcia. A na razie dni krótkie i naświetlenie nieodpowiednie
Asia finanse mają to do siebie, że zawsze są niewystarczające Ogród zimowy zawsze można dobudować do domu, np zabudować taras lub przytulić do ściany. Trzeba marzyć a wówczas marzenia się spełniają.
Wybudowanie ogrodu zimowego na fundamentach domu jest zawsze tańsze, ale nie wszystkie marzenia realizuje się od razu. Poza tym to nie byłyby wówczas marzenia tylko plany
Ja uwielbiam marzyć
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:38, 05 lut 2012

Do góry
A i jeszcze gratulacje za werandę i taras dla M
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:37, 05 lut 2012

Do góry
Jola, na studnię zawsze można postawić kompozycję z donic o różnych rozmiarach z kompozycjami sezonowymi, wystarczy podglądać jak to robi Danusia wbrew pozorom na takiej powierzchni przedogródka można zdziałać cuda. Danusiowe bukszpany na pewno się tu udadzą i lawenda. Oba gatunki lubią słońce. Na dodatek lawendę można przycinać w piękne półkule i nawet zimą mogą pięknie wyglądać. Do tego trawy i róże i wyjdzie przedogródek cudeńko. W Danusiowym ogródku mnóstwo jest inspiracji, które możesz skopiować. Ze względu na nasłonecznienie rododendrony i hortensje mogłyby nie wytrzymać takiej patelni
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:27, 05 lut 2012

Do góry
Ja już po feriach, wyjeździłam się na nartach, dlatego przebierać nóżkami zaczynam i wiosny się doczekać nie mogę. Sebek, zazdroszczę Ci tych nadchodzących ferii.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:24, 05 lut 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Danusiu doszłam do 480 strony twojego wątku, ha,ha ale tu u was się dzieje, super bardzo mi się tu u was podoba. Mój mąż zastanawia się jak długo potrwa to moje czytanie, wszystko notuję, oglądam dobrze że do wiosny jeszcze trochę czasu, a u Ciebie tak wiosennie. Dodajesz otuchy tymi zdjęciami.

Ojej Pola mnie przegoniła w czytaniu forum, poczytałam mnóstwo innych wątków o ogrodach a tu czytanie "ogrodu nietylko bukszpanowego" zalega. Niedługo nadejdzie wiosna, muszę się spieszyć z czytaniem bo Danusia rozpędu w działaniu nabiera
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:18, 05 lut 2012

Do góry
Danusiu, będę czytała uważnie instrukcję i zacznę zasilać dolistnie moje bukszpany na wiosnę. Skrzyneczki ślicznie, jedną już zakupilam nie mogę się już doczekać zdjęć twojego ogrodu wiosną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:12, 05 lut 2012

Do góry
Aniu, dziękuję za wsparcie. Nie mogę doczekać się wiosny aby znów zacząć pracę w ogrodzie. Całe szczęście , że jest ogrodowisko, w przeciwnym razie uschnęłabym z tęsknoty do ogrodu w oczekiwaniu na wiosnę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 00:22, 05 lut 2012

Do góry
Jeśli człowieka opanuje wirus ogrodowy to nie może się doczekać wiosny. Dlatego tak źle Ci tej zimy
Ale aż się nie mogę doczekać wybuchu zdjęć na wiosnę na ogrodowisku
Ogródek Hanusi po zimie 00:19, 05 lut 2012

Do góry
Na zdrowie i dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies