Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 13:53, 30 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Faktycznie...szczęście w nieszczęściu...chyba już teraz nie boli? , połowę lata będziesz mieć z głowy??? Może lepiej by Ci na dole było...przynajmniej byś na powietrzu posiedziała w takie upały...chociaż już dzisiaj lepiej, wieje jak dzikie, ciągle bez deszczu.
Twój ogród jest zawsze piękny, taki spokojny, odpoczynek może dać.

60 róż Ci przemarzło??? Ale nie na amen??? Nie mam pytań...

Twoimi różami się zawsze zachwycam, zresztą liliami też, wiesz przecież

Czy masz może James`a Galway`a? Znowu róża za mną chodzi...

Teraz Kasiu już dużo mniej boli, najgorsze były dwie doby, silne leki nie pomagały. Wiesz Marek mnie cały czas namawia by wyremontować całkowicie dół i tam się przeprowadzić no i teraz to już się zdecyduje. Żeby chociaż deszcz popadał co by ogrod podlał. Tak tyle róż nawet te najstasze ale dobrze im zrobiło bo wypuszczają pięknie i niektóre są dorodniejsze niż kiedykolwiek Parę całkowicie. Lilie już ponoc zakwitły jutro musi mi zdjęcia porobić. Raczej nie mam chodz jedna ta na zdjęciu podobna i bardzo mi się podoba.i daje porównanie rok temu a teraz, ta czerwona Dortmund dopiero wyrasta
Moja działka na Dębowym Lesie 11:52, 30 cze 2017

Do góry
Aniu lilie przepiękne. Ja kupuję raczej tylko azjatyckie żeby nie mieć z nimi problemu. Ale te maki skradły moje serducho - są prześliczne. Jak Ty je siejesz ? Czy rozsypujesz na ziemię czy wiosną robisz sadzonki ? A czy będziesz zbierać nasionka ich. Jak tak to bym poprosiła jeśli można- a ja chyba już prosiłam o kamienne goździki to nie wiem czy tyle można mieć próśb. Odebrałaś prv ?
Ogród Grodzi 10:55, 30 cze 2017

Do góry
Moje lilie...

a wie może ktoś jak nazywa się ten kwiatek czerwony w tle za liliami bo niestety nie wiem..
Ogród z łezką II 09:19, 30 cze 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aleja róż imponująca, ale w oddali na zdjęciu gdzies zobaczyłam jakie "tłuste" masz lilie bo moje jakies marne w tym roku, nawozisz je czyms? No i zdjęcie zakochanej pary na ławeczce jak mój z moją super Pozdrawiam

Lilie tez mam trochę gorsze niż zwykle, orientalne najprawdopodobniej wymarzły...
Lilie dostają tylko wiosną, jak cały ogród. Potem już nigdy nie dawałam...

Podobało nam się to miejsce, to zdjęcia sobie robiliśmy. Kasia z Grzesiem też mają zdjęcie na tej ławeczce
W cieniu - zacieniona 23:19, 29 cze 2017

Do góry
Widocznie moje lilie w gruncie też mi giną. Przez trzy lata posadziłam ok. 400 szt albo i więcej.
W tym roku zakwitnie b. mało, dużo wymarzło przycięłam dużo łodyg bez paków.

Bogusiu - siałam w tym roku Cleome Cherry takie zakupiłam nasiona.
jest to jednak mieszanka kolorów ale znajduje się kilka krzaków w kolorze fioletu, wieczorem kolor kwiatów jest podobny do firletki kwiecistej, bardzo mocno purpurowo/fioletowy, w dzień jest fioletowy.
W sumie mam trzy kolory w różu.
Muszę pilnować nasion.
Pamiętam o białych kwiatach dla Ciebie.

Dzięki z a instrukcję ukorzeniania róż, spróbuję teraz ukorzenić.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:04, 29 cze 2017

Do góry

będą lilie, ten kolor u mnie po raz pierwszy

Osiedlowy ogródek 22:41, 29 cze 2017

Do góry
Gratki ogrodzenia!! W końcu Lilie cudne!! moje coś podgryza - odpadają pąki Mam tylko 3 sztuki, a polowa pąków zawiązanych już odpadła... buuu!
Moja działka na Dębowym Lesie 22:27, 29 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piekne maki, róże Powojniki mnie zachwycają, ależ ich masz! I wszystkie cudne U mnie lilie jeszcze nie kwitną i na dodatek atakują je poskrzypki

Nie wszystkie clematisy są bujne, piękne.Niektóre kiwtna tylko kilkoma kwiatkami.Ale mam taka nadzieję.że i te za rok, za dwa będą piękniejsze.
Róze wiadomo.Ale nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą

Wiesiołek

I inny

Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy

W cieniu - zacieniona 22:18, 29 cze 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Martagony pokazowe
Większość moich lilii porażonych przez ostępkę liliankę, taką wstrętną muchówkę, której żerowania nie zauważyłam.Praktycznie wszystkie pąki porażone i nie zakwitną

W tym roku lilie mam w dużych donicach {zadołowane jesienią}...w gruncie mi giną...
Moja działka na Dębowym Lesie 21:37, 29 cze 2017

Do góry
Piekne maki, róże Powojniki mnie zachwycają, ależ ich masz! I wszystkie cudne U mnie lilie jeszcze nie kwitną i na dodatek atakują je poskrzypki
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:35, 29 cze 2017

Do góry
Błękitny Anioł

zaczyna kwitnąć ożanka od Helenki

tu widać hastatę i lilie

dziewanna austriacka

jarzmianka

Alionuszka i lilie

Martagony
Ogród Cioci cz. 3 20:57, 29 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Małgosiu. A już myślałam, że nie lubisz a widzę, że masz sporo ta jasnoróżowa to bonica.
W maleńkim ciurkadełku-oczku piękne lilie też mam takie, cudownie kwitną. W tym roku nawiozłam koreczkami substralu pod korzeń rozkwit jak nigdy.
Właśnie mam zamiar za chwile na swoim wątku wszystko pokazać związane z woda.

Pozdrawiam

Tak bonica Oszalała w tym roku.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:58, 29 cze 2017

Do góry
Jana napisał(a)
Lilie piękne zwłaszcza ta ostatnia.....wpadla mi w oczy biała nn róża czy to nie lykkefund? Zazdroszczę urlopu

Nie mam pojęcia jak to ta biała róża.
Lilie są piękne.
A te św.Antoniego cudne.I ten zapach już na 1,5 metra wokół

Ale maczki też są piękne, prawda ??

Tu ma być ogród :) 18:34, 29 cze 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie sadzę od 10 lat. Poskrzypkę miałem i mieć będę tragedii z tego nie robię pryskać też nie pryskam. Zbiorę jak mi wpadnie w oko i plask w papkę
Larwy fakt są paskudne i wtedy warto to zebrać, ale jak nie dobierają się do kwiatów to jest dobrze

Łukasz ale one ponoć przetrwają w glebie na kolejny rok, ja mam pierwszy raz, ale zastanawiam się czy nie użyć chemii, żeby je wybić skutecznie.
Ogród z łezką II 16:54, 29 cze 2017

Do góry
Aleja róż imponująca, ale w oddali na zdjęciu gdzies zobaczyłam jakie "tłuste" masz lilie bo moje jakies marne w tym roku, nawozisz je czyms? No i zdjęcie zakochanej pary na ławeczce jak mój z moją super Pozdrawiam
Droga do spełnienia 13:45, 29 cze 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
cisy ładnie Ci rosną , jaka to odmiana, moje rosną bardziej na wysokość niż na szerokość , lilie u Ciebie już kwitną a u mnie w pąkach , a wydawałoby się ,że u Ciebie powinno być zimniej

Mona moje to Hilli
a lilie i u mnie w pączkach tylko taka jakaś taka szybka ale w pełnym słońcu to może dlatego
Osiedlowy ogródek 12:43, 29 cze 2017

Do góry
Sliczne te lilie jak sie nazywają, a czy one bardzo wysokie ?
Droga do spełnienia 12:40, 29 cze 2017

Do góry
cisy ładnie Ci rosną , jaka to odmiana, moje rosną bardziej na wysokość niż na szerokość , lilie u Ciebie już kwitną a u mnie w pąkach , a wydawałoby się ,że u Ciebie powinno być zimniej
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:39, 29 cze 2017

Do góry
Masz pięknie w ogrodzie, zachwyca mnie ten busz u Ciebie i chwastów nie widzę. Liliowce uwielbiam, lilie też
Zaczynam się jednak skłaniać do stwierdzenia, że odmiany wysokie szybciej przyrastają niż niskie i u mnie efekt z nich bardziej widoczny
Tu narazie jest ściernisko... 12:37, 29 cze 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
Basiu śliczna rabatka lawendowo- stipowa , lilie u Ciebie widzę juz kwitną , u mnie jeszcze pąki , pewnie masz jakąś wczesna odmianę,

Pojęcia nie mam jaką mam odmianę. Kupowałam je dla koloru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies