Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:46, 15 maj 2017

Do góry
Haniu, dziękuję To prawda, można się zasiedzieć

Ewko myslę, ze moja nowa elewacja nie byłaby dla nikogo zaskoczeniem

MAdziu, Małgoś dziękuję dziewczyny

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:29, 15 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Uwielbiam!
ja też
Ogród na glinie 13:54, 15 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
I u mnie temat przycięcia świerka na czasie ale to poważniejsza decyzja bo świerk stary, wielki i bez czubka...nie wiadomo jak się zabrać do tego tematu.

Fajną masz już ścianę smaragdową

Dziękuję
Szmaragdy 2 lata temu sadzone wielkości 1,5 m.
Ale zdjęcie jest robione z podłogi i wydają się wysokie.
Droga do spełnienia 10:16, 15 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
O jednak grab

no albo buk
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:37, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Koniec wolnego em wrócił z wyjazdowego weekendu,czas nacieszyć się ciepłym wieczorem w takich okolicznościach przyrody

Pięknie
Mój ogród pod lasem 22:33, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu, w cienistych rabatkach dobra jest Tess Polecam obejrzeć Jej ogród a na pewno znajdziesz coś do cisów.

Pedze do Tess popodgladac Już kiedyś u niej byłam, ale nie jestem w stanie śledzić tyłu wątków więc jakoś mi ostatnio umknela
Dzięki Polinko
Na Łowieckiej 22:16, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Lisów nie zazdroszczę Sesleria posadzona?

Lisy na razie odpuściły - oby na zawsze!
Nie. Spodziewam się jej we wtorek, środę ale ziemia oczyszczona, przekopana z kompostem, rosahumusem i mączką bazaltową. Jak tego nie docenią to pożałują
Typografia ogrodu 21:46, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Spokojnie, nie spiesz się Ciekawość to pierwszy stopień do piekła więc cierpliwie poczekam

Co do trzcinników to nie mogę już się doczekać tych trzech pasów!!! I chyba aż Cię nawiedzę aby przeżyć niezapomniane emocje pośród tych łanów...
ach! Będzie cudnie!
Poli zawsze jestes zaproszona wpadaj. co prawda na razie to nie ma co podziwiać ale mam nadzieję, że bardzo dlugo czekać nie będzie trzeba
Moja codzienność - ogród Oli 20:42, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
To macie zagwozdkę...
Ciekawa jestem co eM o tym wszystkim myśli Bo wiesz, że to jest Wasz ogród i Wam ma się podobać!

nie chce nowych gatunków drzew to jest pewne
a poza tym to ma teraz tyle na głowie, że nie ma czasu o tym myśleć..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:21, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Koniec wolnego em wrócił z wyjazdowego weekendu,czas nacieszyć się ciepłym wieczorem w takich okolicznościach przyrody

Pięknie....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:15, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ale pięknie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:31, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

...

Gosia, powiedz jak sprawują się Wam leżaczki? Jesteśmy właśnie w trakcie wybierania i zastanawiamy się nad podobnymi...

bezproblemowe, nie niszczeją
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:24, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ewo, może to smutno to zabrzmiało ale tak nie jest Obydwoje z eMem marzymy o nowym domu, o wiele większej działce i może to jest właśnie ten moment na zmiany? Póki co podejmiemy jeszcze ostatnią walkę z wilgocią i czas pokaże co dalej. Dzięki za chęć pomocy! Odezwę się w tygodniu

Super widomość ..... może rzeczywiście to ten moment.
Polinko a wiesz, że ja wiem jak by wyglądał Wasz nowy dom. Znam nawet kolor elewacji . Trzymam kciuki, oby marzenia się spełniły.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 19:12, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Piękna ta kuchenna Powoli zakochuje się w białych tulipanach

Ciągle się dziwie, ze jeszcze ich nie masz!
Ogród za grosze 18:38, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Od pewnego czasu zastanawiamy się nad starą, straszącą ścianą. Póki co mam na niej właśnie bluszcz puszczony ale chyba jednak lepiej będzie wyremontować ścianę. Jak widać u Ciebie po kilku latach można się nabawić jeszcze większego problemu...

To nie moja ściana i nie stoi przy mojej posesji. Na szczęście, bo stwarza bardzo poważne zagrożenie.
Co do Twojej ściany, napiszę tak:
1. jeśli nie ma na ścianie pęknięć można zostawić bluszcz.
2. Bluszcz stwarza znakomity mikroklimat. Latem cieniuje-chłodzi i osusza ściany. Zimą chroni przed wiatrem.
3. Daje schronienie ptakom i różnym robaczkom (to ostatnie najmniej mi się podoba) .
4. Pilnuj dachu i kominów by bluszcz tam nie wszedł.
Zwróć uwagę, że wszystkie pnącza najlepiej się trzymają na starych ceglanych murach (Kraków - Starówka).
Nie wolno bać się bluszczu ani żadnych pnączy. Trzeba je tylko pilnować .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 14 maj 2017

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:49, 14 maj 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

Hmmmmm ostatnia szansa.... smutno to zabrzmiało. Wilgoć to problem, ale można z nią sobie poradzić. Najważniejsze są fundamenty i by nie było grzyba domowego (murowego).
Polinko - najważniejszy jest dom czyli dach nad głową. Nie żałuj ogrodu - rośliny weźmiesz ze sobą, nawet kostkę rozbierzesz i zabierzesz. Nie żałuj ogrodu . Myśl jak dom ratować i ogród zachować .

Ewo, może to smutno to zabrzmiało ale tak nie jest Obydwoje z eMem marzymy o nowym domu, o wiele większej działce i może to jest właśnie ten moment na zmiany? Póki co podejmiemy jeszcze ostatnią walkę z wilgocią i czas pokaże co dalej. Dzięki za chęć pomocy! Odezwę się w tygodniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:46, 14 maj 2017

Do góry
Tess napisał(a)
Trzy razy zdjęcia z przemianami obejrzałam.
Brawo Ty!

Tessiu, dziękuję! Brawo My i Wy bo bez Was nie było by takich rabat Rozmieszczenie roślin w ogrodzie to głównie Wasza zasługa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:43, 14 maj 2017

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ale to z pokrzyw, czy jakieś inne?

Mirka, robię gnojówki mieszane tzn. z tego co mam pod ręką. Teraz jest to pokrzywa, skrzyp suszony, babka, mlecz. Muszę jeszcze jechać zobaczyć czy podagrycznik ruszył a jak nie to klącza wykopać i też już dodawać. Do tego robię opryski skrzypem, HT i PW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies