Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:44, 30 maj 2023

Do góry
Świeżynka Jacqueline du Pré zakwitła u mnie jako pierwsza z róż

Ten pierwszy kwiat może nie jest idealny, ale zauroczyła mnie i tak bez reszty.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 30 maj 2023

Do góry
proszę o poradę
działka za domem jest duża szer. 30m na ok 50 m . Przy ogrodzeniu jest taka skarpka wąska na ok 1-1,30 , żeby lepiej było traktorkiem kosić trawę. Chce wydzielić miejsce na ognisko i zagajnik brzozowy z hamakiem mi się marzy i szklarnie trochę zasłonić .Koło altanki mam posadzone hortensje i trawy rozplenice .A może znacie kogoś kto robi projekty , ale danej części, bo przed domem mam już obsadzone . Jak umiałam tak zrobiłam.
Słońce cały dzień, południowo wschodnia część Polski. .
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 12:51, 30 maj 2023

Do góry
Tak, jest agrowłóknina. Przesyła zdjęcie z ubiegłego roku. Jak widać obok rośnie druga hortensja i ta jest Ok. W ubiegłem roku ta chora hortensja tez się dziwnie zachowywała. W połowie sierpnia zaczęła mi schnąć( zreszta ten klon na zdjęciu tez), ale myślałam, ze to przenawozenie albo poparzenie od słońca) ale w tym roku pojawiła się karłowatość liści (niektórych) i słaby wzrost dlatego mnie to niepokoi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:39, 30 maj 2023

Do góry
Są! Opłacało się czekać dwa sezony.

Zadziwia mnie kondycja sadzonych w marcu bratków. Zimna wiosna im posłużyła. Może im się uda spotkać z kwitnieniem hortensji pnącej.

Bez czarny Black Lace Eva zmarniał w półcieniu. Lilakowi węgierskiemu taki stan rzeczy nie przeszkadza.

Zieleń, drewno i antracyt 12:35, 30 maj 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Syberyjski pełny? To chyba wolę te klasyczne. On dodatkowo jest wyjątkowo niski, może to kwestia młodego wieku i ciągłych przesadzanek?

Odrobina spamu
Chciałam jakieś sensowne zdjecie zrobić całego krzewu, ale poszczególne "witki" latają na wszystkie strony. Pozostaje widok fragmentaryczny. Prawda, że śliczna jest?

O ta
Ogrodowe wariacje 12:30, 30 maj 2023

Do góry
Wiaan napisał(a)
Mam kolejną poradę Danusi z drzewami. Tak jest teraz

Taka propozycja

Witam, jaką szerokość ma ta rabata ?
Grzebiuszka ziemna 12:29, 30 maj 2023

Do góry
Pora na klematisy, chociaż jak patrzę na te cuda u innych, to u mnie cieniutko, ale nie chcę się porównywać, po prostu ogród cieszy bo mój
ten przesadzony, połamał się w czasie porywistego wiatru, ale jakoś się trzyma, choć niewysoki - (zaginęła mi plakietka z nazwą )

Powojnik Dr. Ruppel wielkokwiatowy jesienny nabytek i niestety tylko jeden kwiatek, jednego dnia pąk a drugiego dnia taki w towarzystwie kota, który znalazł miejsce wewnątrz

Błękitny Anioł trochę naruszony przez przymrozek i biegającego psa radzi sobie, ale pączków kwiatowych jeszcze nie widzę. podobnie nowy powojnik wielkokwiatowy Little Mermaid - czekam
Czym odżywiacie klematisy?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:28, 30 maj 2023

Do góry
TAR napisał(a)

W samo sedno, kurcze probuje w ogrodzie czytac i nie moge, mykne jedna dwie strony i juz wzrok teskniacy za rozumem wgapiam w zielonosci, rozmaśluniam sie strasznie i po czytaniu. Odrywa mnie kolor, szum drzew, spiew ptakow i same ptaki fruwajace to i owdzie, zapachy i juz zerowe skupienie na ksiazce chocby i najciekawszej.

Ogrodowo u ciebie bez zmian - zarabiscie, co tu duzo slodzic. Jest pieknie

Z mrowkami i ja musze troche powalczyc, bo pod brzoza mam takie tunele, ze jak leje wode to wyplywa kilka metrow dalej korytarzem. Robi sie nieciekawie.

Na hamaku sprawdza się czytanie gazet i czasopism. Każdorazowe zakończenie artykułu jest pretekstem do omiatania, a wątek czytelniczy się nie zawiesza w próżni.

Bylin w ogrodzie kwitnących o tej porze wiele nie ma, ale te, co są, dobrze się uzupełniają z krzewami.
Daj znać, jeśli znajdziesz skuteczny sposób na mrówki.

Wciąż czynię starania, aby z cypelka uczynić fragment atrakcyjny przez cały rok. Trudne zadanie.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:16, 30 maj 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły poduchy na narożnik, zatem od razu się chwalę (choć powinnam może zaczekać, aż się nieco wygładzą po podróży )

To zdolnego masz męża, super ten narożnik. W sklepie to byś ładnie zabuliła.
Anna i Ogród 2 11:48, 30 maj 2023

Do góry
Makao napisał(a)

Cześciec wielkokwiatowy szaleje i się rozsiewa

No patrz, a mój się nie wysiewa.
A może ją siewki wypielilam, ale raczej bym poznała?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:46, 30 maj 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zostawiam poranny widoczek z kuchni .
Dobrego dnia!

Ja pierdziu alle zielono❤️
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:44, 30 maj 2023

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:43, 30 maj 2023

Do góry

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:19, 30 maj 2023

Do góry
U nas sezon w pełni!
Głównie 2 odmiany: Rumba oraz Des Gariguettes - francuska, podłużna. Na świeżo ok, ale i tak mniej smaczna niż rumba. Ta francuska to chyba raczej do przerobienia tam gdzie da się sporo cukru.

tak, wiem, wiem, krzaki chore ale niczym nie pryskane

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:49, 30 maj 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Zaczął się czas żmijowców, tu rosyjskie.

ŻMIJOWCE wspaniałe, już nie raz o nich myślałam ale takiej odmiany nie spotkałam.
Podbijam pytanie o miejsce nabycia. I jak je uprawiasz? Jako jednoroczne?

Anda napisał(a)

I ten orlik wpadł mi w oko. Pamiętasz odmianę? Wiem że to już siewki ale może zachował cechy? U mnie tylko Barlow Black zachowuje cechy
Grzebiuszka ziemna 10:32, 30 maj 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Świat jest taki piękny...

Muszelko - cieszę się, też tak myślę i chciałabym do końca mojej drogi zachować zachwyt dziecka nad Światem

Zuzanko - dziękuję dzisiaj jak widać wrzutka zdjęć z aparatu na laptop

Temat - Supertunie
Rozrosły mi się bardzo oczekując w donicy na kolejkę po braciszkach, aż splątały się gałązkami (trochę pracy z tym było )
Miałyście rację i wiedzę, że ukorzeniają się bezproblemowo, w szoku jestem, odcinałam kwitnące gałązki, w ukorzeniacz i do doniczek (te w głębi to właśnie rozmnóżki). Dodatkowo się rozkrzewiły, a przyjęły się wszystkie, kosmiczne te supertunie a ja się cieszę, ze będę miała coś do obdarowania część już znalazła miejsce w skrzynkach okiennych

różowe SUPERTUNIA VISTA BUBBLEGUM i jasne trochę drobniejsze kwiecie - SUPERTUNIA VISTA SILVER

A tak wyglądały pojedyncze krzaczorki po rozplątaniu gałązek, miałam pomocnika, pilnie nadzorował i wąchał

Grzebiuszka ziemna 10:06, 30 maj 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Iryskowo - fioletki ogrodowe na tle żółtych w oczku:

Zestaw kolorystycznie przeuroczy
Grzebiuszka ziemna 10:03, 30 maj 2023

Do góry
Moje nowe (w zeszłym roku kupiona) małe krzaczorki azalii, kermesina rose i kermesina alba

Iryskowo - fioletki ogrodowe na tle żółtych w oczku:

i panorama, żeby nie za dużo wrzucać

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 09:36, 30 maj 2023

Do góry
Przyszły poduchy na narożnik, zatem od razu się chwalę (choć powinnam może zaczekać, aż się nieco wygładzą po podróży )

Piękne są
Sałatka pokrzywowa 09:32, 30 maj 2023

Do góry
Pisałam ostatnio, że mam dość kopania Po posadzeniu miliona flanc kwiatowych, pomidorów, papryk, nowych róż i piwonii poczułam, że mam. Dodatkowo wpadłam do mojego lasku, żeby co nieco poprawić, więc nic już nie jest w takim sąsiedztwie jak poniżej - tylko drzew nie ruszałam.
Dla piwonii, które przyszły w grudniu powstała nowa rabatka - jesienią dojdą tam jeszcze trzy sztuki. Wszystko dlatego, że po wycięciu modrzewia okazało się, że mamy tam bardzo dużo słońca, idealnie dla piwonii. Czyli niechcący
Piwoniom trzeba było coś dosadzić do towarzystwa i tak pojawił się u mnie wielosił, wcześniej na targach nabyłam kilka trawek. Wpadły mi też w ręce dwie paprocie - przepiękny, smukły długosz królewski i mocno zabiedzone adiantum pedatum, które po prostu musiałm uratować. Wszystko trafiło do ziemi w sobotę.
W niedzielę na szczęście świętowaliśmy Dzień Matki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies