Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ptasi gaj 23:26, 18 kwi 2018

Do góry
Cd

Magnolia. Żółta

Aby nie było tak wspaniale to na koniec mam takiego śmiesznego migdałków.
W zeszłym roku był obsypany pakami kwiatowymi przyszedł mróz i smarzł. W tym roku nie ma mrozu i wyglada jak widać.

W oflisowym ogrodzie 22:59, 18 kwi 2018

Do góry
Super będzie jak porośnie pergola winoroślą. Będzie takie urokliwe wyjście do ogrodu. Ale ta nowa magnolia ma duże paki i piękny kolor. Będzie spektakularna
Bawarka 22:42, 18 kwi 2018

Do góry
Zjawiskowe zdjęcia o poranku.
Magnolia też urzeka swym pięknem.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:40, 18 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

Nie płakusiaj. Ja mam dwie 5 cm wyższe od tulipanów. W dodatku niekwitnące.
Dwa ogrody 22:14, 18 kwi 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Mariola zaglądam - u mnie sasanki nie mają szans, miałam jedną od Karoli to wcięło ją lub zechlał kret
Magnolię też bym chciała właśnie białą ale mocno rozłożystą, nawet w kształcie parasola... miałabym miejsce na dwie obok siebie. Może jak ogarnę tam nieporządek to w przyszłym roku kupię coś w Opatówku.

żonkile i narcyzy też dziwnie małe u mnie

A słówko wyrudować funkcjonowało jeszcze w moim pokoleniu.

Agato, mam miejsce tylko na jedno drzewo i kusi mnie magnolia, widziałam dziś duże okazy, ale nie białe.
Już je widać ponad bukszpanem

i kolejne botaniczne

Moja działka na Dębowym Lesie 21:58, 18 kwi 2018

Do góry
Śliczne clematisy. A magnolia, gdy kwitnie, to najpiękniejsza w ogrodzie. Ogród pięknieje i cieszy
Dwa ogrody 21:50, 18 kwi 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Mariolu a jak orlaya? Udało się coś?

Łucjo, w prawym górnym rogu widać orlayę przepikowaną. Dziś prawie ugotowałam pikówki kwiatów. Wyniosłam je już pod tymczasową folię, jak wróciłam z pracy to prawie leżały kaput. Nie zapowiadało się tak ostre słońce, wywietrznik zostawiłam za mały. Do wieczora trochę się podniosły.
Czy siatka cieniująca 35 nie będzie za ciemna, by nakryć z góry? Ktoś wie?

zakwitła magnolia

a obok tulipany

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:50, 18 kwi 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wiśnia cudna, też mam taką
Magnolia też śliczna

A dziękuję, dziękuję.

Pochwalę się też co raz większą Hakone i coraz bardziej czerwonym klonikiem japońskim:

Graby wystartowały, ale niezbyt równo się zielenią:

Grujecznik, ten co akurat nie pachnie, bawi oko czekoladowymi listkami:

Powojniki i piwonię wyciągają się ku słońcu:

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 21:37, 18 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
I kwiatki jeszcze...

Wszystkie piękne kwiatki a te to nawet do kolorku na paznokciach się dopasowały. A może odwrotnie
Te tulipanki botaniczne moje serce skradły. Fajnie ci te tulipanki w donicy przezimowały. Czy ta donica stała cały czas na zewnątrz, dołowana była czy w jakimś zacisznym miejscu?

Cudna magnolia.
Ogród prawie romantyczny 21:37, 18 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam takie same , dziwny mi się ten kolor wydaje ale jak dziwny to jeszcze fajniej.

Lubię dziwne kolory jakoś w przyrodzie wszystkie, nawet te najbardziej jaskrawe kolory, nie rażą

Zakwitła magnolia susan.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:35, 18 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kiku jest cudna, taka pomponikowa

A co do magnolii, to chyba chciałabym większą niż Twoja obecnie, ale i nie, wiem ile sobie taką wycenią

Soulangeana tez przepiękna

Kasiu, zobacz TU u nas niedaleko, jak wpiszesz w wyszukiwarce Magnolia - poziom cenowy w zależnosci od odmiany i wielkosci.
To jest nasza lokalna szkółka, miewa naprawdę wypasione egzemplarze magnolii. Teraz są, oczywiście, najdrozsze, po kwitnieniu w czerwcu-lipcu ceny są bardziej przyjazne.
Do raju daleko - u Ewy 21:34, 18 kwi 2018

Do góry
Zaczyna magnolia Leonard Messel

i Genie pokazała kolorek

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:30, 18 kwi 2018

Do góry
Wiśnia cudna, też mam taką
Magnolia też śliczna
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:29, 18 kwi 2018

Do góry

Ta magnolia ma tylk jeden kwiat, i chyba więcej się nie pojawi, ale wybaczam jej, bo posadzona w ubiegłym roku
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:13, 18 kwi 2018

Do góry
Dziękuję, że w życzeniach dla roślinek nie napisałaś nic o lekkiej dla nich ziemi , lecz o dobrej! Okularki włożyłam i magnolia mi sie podoba. Jak rozkwitnie, będzie super! Nie liczę kwiatków, ponieważ to nie dla mnie zadanie. Myślę tylko, że każdy cieszy.
Nie wiem co znaczy EE. Czy o tulipany chodzi? Tak czy owak piękna rzeczka tulipanów! Co znaczy EE?
Skarbonkowy ogródek 20:46, 18 kwi 2018

Do góry
Dziewczynki, help

Mecze się z ta moja magnoliowa. Próbowałam kulki ustawić na żywo ale mi nie wychodzi. Wiec GP ( wiem Toszka ze program do bani ale rysowac nie umiem )

Tak wygląda rabata z góry

Wymyśliłam coś takiego:

Po prawej stronie
Kulka na lizaku, następnie sesleria biała albo stella d'oro,
Pod magnolia tak jak było azalia ( choć zastanawiam się czy nie wykorzystać hortek (Toszka?)

Dalej znowu kulki ale tu nie wiem czy powtórzyć tez z lizakiem czy niska rodzinka z większej ilości.

Za tymi kulkami potrzebuje coś wysokiego żeby mi trochę zasłoniło przejście do części gospodarczo- warzywnej. Gracek a przed nim limka?

Wszystkie kulki podsadzone everillo

Co byście zmienili? Pomóżcie proszę bo jeszcze trochę te moje bukszpany postoją w worach to padną Musze je do końca tygodnia posadzić
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:34, 18 kwi 2018

Do góry
Jak to nie ma sprawy? Przecież fatygowałeś się, by odszukać fotki. Więc bardzo serdecznie jeszcze raz Ci dziękuję.
Patrzę na to Twoje drzewko i myślę, że tak pięknego okazu, to ja się chyba nie doczekam.
Magnolia śliczna. Ja mam dwie - gwiaździstą i Susan.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 20:32, 18 kwi 2018

Do góry
Magnolia szaleje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies