Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

W Gąszczu u Tess 17:41, 14 maj 2017

Do góry
Fajnie, że zabezpieczenia mrozowe się sprawdziły

Żabki zazdroszczę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:37, 14 maj 2017

Do góry
Piękny łan tulipków i jak buczkowi do twarzy w idealnych buksach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:15, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ewa, niestety u nas z domem o wiele bardziej złozony problem...budując nowy dom, dbasz o wszystkie poszczególne etapy prac, jesteś w stanie dopilnować każdego szczegółu a w starym budownictwie co rok wychodzi Ci nowy problem...w chwili obecnej walczymy z postępującą wilgocią i doszliśmy już do takiego etapu, że dajemy ostatnią szansę temu domowi-jeśli tym razem nie uda się zażegnać problemu to prawdopodobnie będziemy się żegnać z obecnym miejscem zamieszkania...Domu mi nie szkoda, żal ogrodu...

Hmmmmm ostatnia szansa.... smutno to zabrzmiało. Wilgoć to problem, ale można z nią sobie poradzić. Najważniejsze są fundamenty i by nie było grzyba domowego (murowego).
Polinko - najważniejszy jest dom czyli dach nad głową. Nie żałuj ogrodu - rośliny weźmiesz ze sobą, nawet kostkę rozbierzesz i zabierzesz. Nie żałuj ogrodu . Myśl jak dom ratować i ogród zachować .

Coś jeszcze, coś więcej... 15:33, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Odbijanie ID bardzo mnie interesuje Jak przycinałeś to widziałeś już nowe odrosty?

A jeszcze trzcinnik mnie zainteresował Jaką masz tam glebę? Wilgotna bardzo czy umiarkowanie?

Poli, z racji panującego zimna dopiero co wystawiły kwiatki na swiat, jedynie miały wtedy zalazki nowych kiełków Ale za to przycięte kwiatostany puszczają szczerbate patyczki coraz wyżej... czyli bez ręcznego skubania się nie obejdzie, niestety

Trzcinniki rosną w cieniu i niemalże pod parasolem kilkunastolatniego żywopłotu. Jednak przez dwa lata na tą skorupę, ciężką i wyjałowioną wysypywalem skoszona trawę - i to ilości znaczne. Po przekopaniu zamieniła się w puch trzymający dobrze wilgoć, ale w umiarkowanym jak to określiłaś stopniu
Moje małe wielkie marzenie 15:17, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu i naturalnymi specyfikami można przedobrzyć. Zbyt małe rozcieńczenie gnojówki może spalić rośliny. Najlepsze stężenie to 1:10.

no mniej więcej takie stężenie mi wychodzi bo garnuszek mam 0,5l a konewke 7l ale całej nie napełniam bo nie mam siły dźwigać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 14 maj 2017

Do góry
Mira104 napisał(a)
Śliczna metamorfoza, a zdradź mi tajemnice, co robisz, że masz takie wysokie trawy? Stosujesz jakieś nawozy?

Mirko oczywiście, że trawy dostają nawozy Gnojóweczki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:19, 14 maj 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

Oj doskonale Cię rozumiem tylko, że dom to nie ogród i nie wszystko można zrobić samemu, no i koszty są zupełnie inne. W ogrodzie kupisz i posadzisz roślinkę dasz jej czas by się rozrosła i za rok masz kilka już roślinek i ogród powstaje w mgnieniu oka .
Bardzo dużo już zrobiliście i to widać. A takie zdjęcia pokazujące ruinę a potem ślicznie wyremontowany budynek i pięknie zagospodarowane jego otoczenie są najbardziej spektakularne .
Jak zwykle podziwiam konsekwencje i samodyscyplinę w ogrodzie, łączę się w radości i trudzie remontowania "przedwojennych ruder", bo warto Polinko, one mają duszę i postoją dłużej niż te nowe. Ach te nowe technologie, 3-letnie cegła klinkierowa się lasuje a z przedwojenną na obwódce nic się nie dzieje. Ot postęp.

Ewa, niestety u nas z domem o wiele bardziej złozony problem...budując nowy dom, dbasz o wszystkie poszczególne etapy prac, jesteś w stanie dopilnować każdego szczegółu a w starym budownictwie co rok wychodzi Ci nowy problem...w chwili obecnej walczymy z postępującą wilgocią i doszliśmy już do takiego etapu, że dajemy ostatnią szansę temu domowi-jeśli tym razem nie uda się zażegnać problemu to prawdopodobnie będziemy się żegnać z obecnym miejscem zamieszkania...Domu mi nie szkoda, żal ogrodu...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:13, 14 maj 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Powalające metamorfozy! Napaczeć się nie mogę

Buziaczki Martuś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:12, 14 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

O to chodziło, o to spojrzenie
Buziaki!

Małgoś
Na Łowieckiej 13:03, 14 maj 2017

Do góry
Lisów nie zazdroszczę Sesleria posadzona?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:01, 14 maj 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

Uwielbiam!
Moja "przyziemna" :) pasja 12:58, 14 maj 2017

Do góry
Cześć kochana Jak zdrówko?
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:55, 14 maj 2017

Do góry
Jak dobrze, że nie jesteśmy tacy sami i mamy różne ogrody

Lubię wątki gdzie można poczytać, pomyśleć i choć często mam ochotę napisać coś więcej to doba nie z gumy a forum tak się rozrosło, że czasu brakuje na choć krótkie zajrzenie do ulubionych wątków...

Pozdrawiam mądre dziewczyny
Na zielonej... trawce :) 12:46, 14 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki! Chyba spróbuję w drugim ogrodzie Podpowiesz z czym ją zestawiasz?

W ubiegłym sadziłam z bakopą, ale chyba dałam za ciasno je, bo bakopa kwitła tylko na krańcach koryt tarasowych tam gdzie miała trochę wytchnienia.

W tym roku dałam z pelargoniami rabatowymi - może nie oryginalnie ale jakoś nic innego mi do głowy nie przyszło

edit: cieszę się, że zdążyłam zobaczyć... skoro tylko weekendowy
Typografia ogrodu 12:45, 14 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wrocila piękna
Nie ten trzcinnikowy jeszcze. A niespodzianka to za duze słowochce wyjaśnić co chodzi mi po głowie ale muszę mieć na to dłuższa chwile by wkleić wszystkie inspiracje i dotąd zdobyte informacje może w... tygodniu

Spokojnie, nie spiesz się Ciekawość to pierwszy stopień do piekła więc cierpliwie poczekam

Co do trzcinników to nie mogę już się doczekać tych trzech pasów!!! I chyba aż Cię nawiedzę aby przeżyć niezapomniane emocje pośród tych łanów...
ach! Będzie cudnie!
Na zielonej... trawce :) 12:39, 14 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Miałam w ubiegłym sezonie ipomee i mszyce jej nie tykały, nic a nic... bardzo zadowolona z niej byłam

ps. Poli ale super awatar... piękna tajemnicza Pani

Dzięki! Chyba spróbuję w drugim ogrodzie Podpowiesz z czym ją zestawiasz?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:36, 14 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Piękna, wspaniała, cuuuudowna wiosna u Ciebie Kokoszko! A trawnik masz jak marzenie

Gosia, powiedz jak sprawują się Wam leżaczki? Jesteśmy właśnie w trakcie wybierania i zastanawiamy się nad podobnymi...
Ogród za grosze 12:28, 14 maj 2017

Do góry
Od pewnego czasu zastanawiamy się nad starą, straszącą ścianą. Póki co mam na niej właśnie bluszcz puszczony ale chyba jednak lepiej będzie wyremontować ścianę. Jak widać u Ciebie po kilku latach można się nabawić jeszcze większego problemu...
Pokażę nasz ogród 12:23, 14 maj 2017

Do góry
Kino letnie w ogrodzie to jest to I u nas czasami telewizor idzie na wycieczkę

Pozdrawiam Asiu
Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:21, 14 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moja ulubiona aktualnie dzięki białym tulipanom rabata kuchenna
Tulipany White Proud i white Drem sa olbrzymie !

Piękna ta kuchenna Powoli zakochuje się w białych tulipanach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies