Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Margarete 00:11, 14 maj 2017

polinka napisał(a)
Kochani bardzo dziękuję za tyle miłych słów! Jest mi niezwykle przyjemnie, że podoba Wam się nasz mały ogród. Przyznam szczerze, że nam też

Wiem, że to wszystko można by zrobić w rok albo i krócej...ale jak to przeważnie bywa, ograniczają nas finanse i czas. Jeszcze dużo pracy przed nami aby wszystko doprowadzić do porządku ale plan jest i działamy dalej Dzisiaj zamówiliśmy wielkie słupy drewniane-jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za dwa tyg. stanie nowa konstrukcja w ogrodzie.

Toszka-dzięki, że czuwasz

Małgoś-specjalnie dla Ciebie na weekend

O to chodziło, o to spojrzenie
Buziaki!
jazzy 00:29, 14 maj 2017

Powalające metamorfozy! Napaczeć się nie mogę
Rosa 08:05, 14 maj 2017

polinka napisał(a)

Haniu, to prawda...chociaż w naszym przypadku nie było tak żle Po przeprowadzce nasz ogród to było wysypisko śmieci, które urządzili sobie ostatni wynajmujący. Wywieżliśmy dwa kontenery śmieci, wycięliśmy zdziczałe drzewa i można powiedzieć, że zaczęliśmy od nowa. O wiele gorsza sytuacja przedstawia się z domem...tu można remontować i remontować a i tak po kilku latach wychodzą nowe problemy...ot przedwojenne budownictwo.

Oj doskonale Cię rozumiem tylko, że dom to nie ogród i nie wszystko można zrobić samemu, no i koszty są zupełnie inne. W ogrodzie kupisz i posadzisz roślinkę dasz jej czas by się rozrosła i za rok masz kilka już roślinek i ogród powstaje w mgnieniu oka .
Bardzo dużo już zrobiliście i to widać. A takie zdjęcia pokazujące ruinę a potem ślicznie wyremontowany budynek i pięknie zagospodarowane jego otoczenie są najbardziej spektakularne .
Jak zwykle podziwiam konsekwencje i samodyscyplinę w ogrodzie, łączę się w radości i trudzie remontowania "przedwojennych ruder", bo warto Polinko, one mają duszę i postoją dłużej niż te nowe. Ach te nowe technologie, 3-letnie cegła klinkierowa się lasuje a z przedwojenną na obwódce nic się nie dzieje. Ot postęp.
Mira104 11:35, 14 maj 2017

Śliczna metamorfoza, a zdradź mi tajemnice, co robisz, że masz takie wysokie trawy? Stosujesz jakieś nawozy?
polinka 13:12, 14 maj 2017

Margarete napisał(a)

O to chodziło, o to spojrzenie
Buziaki!

Małgoś
polinka 13:13, 14 maj 2017

jazzy napisał(a)
Powalające metamorfozy! Napaczeć się nie mogę

Buziaczki Martuś
polinka 13:19, 14 maj 2017

Rosa napisał(a)

Oj doskonale Cię rozumiem tylko, że dom to nie ogród i nie wszystko można zrobić samemu, no i koszty są zupełnie inne. W ogrodzie kupisz i posadzisz roślinkę dasz jej czas by się rozrosła i za rok masz kilka już roślinek i ogród powstaje w mgnieniu oka .
Bardzo dużo już zrobiliście i to widać. A takie zdjęcia pokazujące ruinę a potem ślicznie wyremontowany budynek i pięknie zagospodarowane jego otoczenie są najbardziej spektakularne .
Jak zwykle podziwiam konsekwencje i samodyscyplinę w ogrodzie, łączę się w radości i trudzie remontowania "przedwojennych ruder", bo warto Polinko, one mają duszę i postoją dłużej niż te nowe. Ach te nowe technologie, 3-letnie cegła klinkierowa się lasuje a z przedwojenną na obwódce nic się nie dzieje. Ot postęp.

Ewa, niestety u nas z domem o wiele bardziej złozony problem...budując nowy dom, dbasz o wszystkie poszczególne etapy prac, jesteś w stanie dopilnować każdego szczegółu a w starym budownictwie co rok wychodzi Ci nowy problem...w chwili obecnej walczymy z postępującą wilgocią i doszliśmy już do takiego etapu, że dajemy ostatnią szansę temu domowi-jeśli tym razem nie uda się zażegnać problemu to prawdopodobnie będziemy się żegnać z obecnym miejscem zamieszkania...Domu mi nie szkoda, żal ogrodu...
polinka 13:20, 14 maj 2017

Mira104 napisał(a)
Śliczna metamorfoza, a zdradź mi tajemnice, co robisz, że masz takie wysokie trawy? Stosujesz jakieś nawozy?

Mirko oczywiście, że trawy dostają nawozy Gnojóweczki
Mira104 13:54, 14 maj 2017

Ale to z pokrzyw, czy jakieś inne?
Rosa 16:19, 14 maj 2017

odbierz pw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies