Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

21:31, 13 maj 2017
Sebek napisał(a)
Fiołki Alba szaleją mimo wyplewienia ich w tamtym roku Jak widać z "marnym" skutkiem

Marzenka i Irenka sa fankami tych fijołków dopieo wczoraj była u Madzen wymiana zdań ...ja wyplewiam juz z 3-4 lata ...nie wiem czy skończe w najblizszej 10ciolatce ...w trawki mi siewki wlazły zapomiałam c pokazac srylion werben ..tą tez mam na najblizasza dziesieciolatka do plewienia

tulipany dolls mullet ...warto miec
polinka 22:03, 13 maj 2017

Odbijanie ID bardzo mnie interesuje Jak przycinałeś to widziałeś już nowe odrosty?

A jeszcze trzcinnik mnie zainteresował Jaką masz tam glebę? Wilgotna bardzo czy umiarkowanie?
Kacha123 22:52, 13 maj 2017

Mimo, że tegoroczna wiosna to jedna wielka porażka, Twój ogród daje radę! Dużo kolorowych, soczystych akcentów robi swoje. Moje trzcinniki też mnie zachwycają wczesnym startem i szybkością nabierania masy. Fiołka mam i ja - dostałam od Justynki z trawą
jazzy 23:54, 13 maj 2017

Sebek napisał(a)

Szkoda, że tak słabo zimuje
Zresztą mam tyle zielska wszędzie, że raczej jej nie wcisnę
Naprawdę słabo zimuje? Posadziłam ją tydzień temu i tak się cieszyłam
A te trzcinniki przy trawniku to jakie to?
Madzenka 09:44, 14 maj 2017

Sebek nie narzekaj na ogród, znakomicie wygląda!
Byłeś wczoraj na wyjezdzie czy całkiem zmieniłeś plany?

Ps. Czy rosliny zainfekował grzyb czy wykazują uszkodzenia mrozowe? Bo kiedyś myślałam, ze hortki chore a je po prostu przymrozek ściął
Sebek 15:23, 14 maj 2017

Flower1 napisał(a)

Sebek co za cuda u Ciebie!

Justyna napisała jak się nazywają dziś otwarły się się słońca i wyglądają znakomicie
Sebek 15:25, 14 maj 2017

eee_taam napisał(a)

Marzenka i Irenka sa fankami tych fijołków dopieo wczoraj była u Madzen wymiana zdań ...ja wyplewiam juz z 3-4 lata ...nie wiem czy skończe w najblizszej 10ciolatce ...w trawki mi siewki wlazły zapomiałam c pokazac srylion werben ..tą tez mam na najblizasza dziesieciolatka do plewienia

tulipany dolls mullet ...warto miec

Werbena tez mi wychodzi w każdym kacie - będę ją mocno przerzedzać W żwirze po prostu potraktuje ja octem, w zeszłym roku bawiłem się w Kopciuszka z wyrywaniem ręcznie i...to był pogrom
Sebek 15:33, 14 maj 2017

polinka napisał(a)
Odbijanie ID bardzo mnie interesuje Jak przycinałeś to widziałeś już nowe odrosty?

A jeszcze trzcinnik mnie zainteresował Jaką masz tam glebę? Wilgotna bardzo czy umiarkowanie?

Poli, z racji panującego zimna dopiero co wystawiły kwiatki na swiat, jedynie miały wtedy zalazki nowych kiełków Ale za to przycięte kwiatostany puszczają szczerbate patyczki coraz wyżej... czyli bez ręcznego skubania się nie obejdzie, niestety

Trzcinniki rosną w cieniu i niemalże pod parasolem kilkunastolatniego żywopłotu. Jednak przez dwa lata na tą skorupę, ciężką i wyjałowioną wysypywalem skoszona trawę - i to ilości znaczne. Po przekopaniu zamieniła się w puch trzymający dobrze wilgoć, ale w umiarkowanym jak to określiłaś stopniu
Sebek 15:35, 14 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Mimo, że tegoroczna wiosna to jedna wielka porażka, Twój ogród daje radę! Dużo kolorowych, soczystych akcentów robi swoje. Moje trzcinniki też mnie zachwycają wczesnym startem i szybkością nabierania masy. Fiołka mam i ja - dostałam od Justynki z trawą

Daj mu przekwitnac to będziesz miała pole fiołkowe w następnym sezonie
Sebek 15:36, 14 maj 2017

jazzy napisał(a)
Naprawdę słabo zimuje? Posadziłam ją tydzień temu i tak się cieszyłam
A te trzcinniki przy trawniku to jakie to?

Widziałem u Justyny ilość, która przetrwała i... No słabo wypadły
Karl Foerster