Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

_Martini_ 07:59, 13 maj 2017

Nadrobiłam, poczytałam o coli i piwie, nic mądrego nie napiszę tylko poczekam sobie do zdjęć. Pozdrawiam
Mala_Mi 18:31, 13 maj 2017

mira napisał(a)

No i u mnie był przymrozek ale nie wiem jak się skończyło - zobaczyłam że orliki mają pochylone głowy i dalej nie chciałam patrzeć - jutro ocenię efekt mroziku majowego.

Napisanie nic nie pomoże jak się w głowie nie poprzestawia a może to być trudne jak się ma taki a nie inny charakter.

Jak się ma chciejstwa i sporo różnorodności to jest właśnie pole do myślenia czy aby taki stan utrzymać skoro się nie wyrabia. Rozumię chciejstwa też tak mam - ale już trochę się przez lata nasyciłam roślinami i powoli wybieram - stop - staram się wybierać te które mają zostać
no dobra nie wychodzi mi to
ale o tym myślę, coraz bardziej myślę.... pomagacie mi w tym - to jest rodzaj terapii

pozdrawiam

Czytam i jakbym swoje myśli słyszała..

A teraz jak mam nerwa na pogodę, ogród i maj któego nie ma.. łatwiej będzie wyciepać to i owo..

I zabezpieczenie na kota.... dobrze, że o tym piszesz, bo moja też włazi na budki lęgowe.. i poluje na ptaki jak głupia... nie wiem jak oduczyć.. dziś miałam w dowód miłości nornicę.. to już może być
kasiek 20:29, 13 maj 2017

Ogród różnorodnosci - taki lubię Ograniczyć chciejstwa? Dieta roślinna - oj.... to chyba nie dla ogrodników maniaków
Jana 22:30, 13 maj 2017

kotka fajnie ujęłaś fajna dysputa na Twoim wątku, mnie też trudno ograniczyć chciejstwa ale ewoluuję ostatni też oglądam się za krzewami i o zgrozo iglakami, uwielbiam byliny ale niestey zaczyna mi coś brakować ...ogród przez dużą część roku jest pusty , czas to zmienić
Jana 22:45, 13 maj 2017

Miro a jakie Twoja swatowa wybrała odmiany róży rugosa?
polinka 12:55, 14 maj 2017

Jak dobrze, że nie jesteśmy tacy sami i mamy różne ogrody

Lubię wątki gdzie można poczytać, pomyśleć i choć często mam ochotę napisać coś więcej to doba nie z gumy a forum tak się rozrosło, że czasu brakuje na choć krótkie zajrzenie do ulubionych wątków...

Pozdrawiam mądre dziewczyny
Gruszka_na_w... 19:15, 14 maj 2017

Mira, dziękuję za możliwość poznania Ciebie i za roślinki.
Pacholę było pod olbrzymim wrażeniem wszystkich uczestniczek spotkania. "Ale mają werwę. Super babki."- tak skomentował, a ja tylko się uśmiechałam, bo wiedziałam to od dawna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 09:28, 15 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mira, dziękuję za możliwość poznania Ciebie i za roślinki.
Pacholę było pod olbrzymim wrażeniem wszystkich uczestniczek spotkania. "Ale mają werwę. Super babki."- tak skomentował, a ja tylko się uśmiechałam, bo wiedziałam to od dawna.

. Super babki!
eda 09:50, 15 maj 2017

suuuper super wszystkie i pozdrawiam i łącze się bo też chciałabym i naturalnie i perfekcyjnie ale prawda jest taka że natura i tak nam figluje i to jest prawdziwe piękno...oo przypomniało mi się jak wymyśliłam że dorobię sobie rabatkę w trawniku i jak sama na siebie wyzywałam bo przeoczyłam że trawnik jest na cegłach bo stał tam kiedyś dom haaa ale znój słońce i brak czucia w plecach ech opłaciło się i teraz jestem hepi i o to chodziiiii zielsko rośnie i co tam jak jest czas to lecę jak nie ma to rośnie i czeka ale nie wiem jak wam mi ogród uratował życie rąbię w nim i jestem ...wiem że żyję i odpoczywam psychicznie wy na pewno też dlatego tu nas przyciągło i z tego się bardzo ciesze z tego że Was mam !!! buziaki i miłego dnia
Bogdzia 23:08, 18 maj 2017

Byłam ale nie mam juz siły pisac , idę spac.