Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 07:42, 11 cze 2015

Do góry
Poszerzyłam dziś fragment rabaty i ustawiłam roślinki - mężuś natychmiast przybiegł ze szpadlem, ale go pogoniłam, bo jak sadzić tak samowolnie, bez konsultacji

Pomyślałam, że na 4 m jakie mam do dyspozycji posadzę bukszpanowe kule, szałwie i stipę, ale jak zwykle mam problem z rozstawieniem roślin.

ustawiłam między bukszpanami po 3 szałwie i 1 stipę, ale nie wiem jak mam komponować rośliny. Nie sądziłam, że będę miała z tym taki problem.
Czy powinnam sadzić w liniach czy w takich trojkach?
Czy powinnam coś dodać do tych roślin (sporo tago mam za garażem - red barony, carex buchanani, carex elata, c. ice dance, c. evergold, bordowe żurawki)

Kondziowy ogrod cz II 07:22, 11 cze 2015

Do góry

Ty też masz piękne piwonie .za zadaptowaniem skarpy tez mocno lobbuje tyłka co na to kolej
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 11 cze 2015

Do góry
Takie pojedyncze sztuczki

Mój mały ogródeczek :) 06:51, 11 cze 2015

Do góry
teraz troszkę na kolorowo
Mirkowy ogród (początki) 06:11, 11 cze 2015

Do góry
inag napisał(a)
Mireczko, w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam fotkę Twoich werbenek Jak masz ochotę zerknąć to są u mnie
Ilona byłam wiedziałam maja taka sama mam nadzieję że nam zakwitnie.Kwiatuch na dobry początek dnia.
Mirkowy ogród (początki) 06:06, 11 cze 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
podziwiam własne roślinki, jestem jak zawsze pod wielkim wrażeniem!
Kasiu dzięki i pelaśki że stipą dla ciebie☺
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:55, 11 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiliam Szekspir, gdyby nie był wiotki byłby nr 2 po Munstead Wood

Oj to mi się to tez nie podoba..
resztę obejrzę jutro.. czyli dziś..

eee_tam - niech wstydzą się ci co podglądają Też zawsze tak mówię
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:51, 11 cze 2015

Do góry
Jak kogoś przegapiłam to sorki..

Ktoś się pytał o szałwię z tych niskich.. (ot skleroza)..
Średnica po 1 roku ok. 30cm
Widok z góry z butem
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:48, 11 cze 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Ależ cudeńka te różyczki i tak sie cieszę, bo właśnie niedawno posadziłam Queen of Sweden - dobry wybór

Szpalerek z nich- miodzio. One tak pięknie rozkwitają - prawie wszystkie kwiaty na jednym poziomie - i sa takie porcelanowe. - prawda

A tak poza tym zaskoczyłaś mnie tą Kalmią: Pierwszy raz zobaczyłam i usłyszałam o takiej roślince. Bardzo ładna. - ładna i do kwaśnej jak RH.. wolno rośnie

No i jeszcze pytanie- Jak tniesz róże historyczne? pytam o doświadczenie, bo o zasadach juz povczytałam. - na pałę lub wcale.

Buziole i dzięki - Ty wiesz za co - wiem
Jeśli sie mogę odwdzięczyć to mów i pisz. - oczywiście ale na razie nic mi nie potrzeba..

Odp. wytłuszczone w tekście.. muszę iść spać... za 4 godziny pora wstać

Ta kalmia rośnie u mnie już 3 lata.. a raczej stoi w miejscu.. w przyszłym roku powinna ruszyć.. I po 3 latach ma 1 kwiatek

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:44, 11 cze 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Cudny krzaczek! Ile ma latek? Widzę, ze chyba nie tniesz go zbyt nisko wiosną?

Wogle go nie tnę.. posadziłam wiosną w 2012 roku. Wyżej jego rozwój w latach.. wszystkie foty z czerwca.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:41, 11 cze 2015

Do góry
Roma - na szczęście z czarnej wylazłaś.. ładne fotki wrzuciłaś u siebie

Agnieszko - Bonice są późne .. u mnie też nie kwitną.

Margarete - Queen jest tylko jedna, ale ma szerokość 1,2m... 100 % więcej niż podaje literatura.. brak zim im służy.

Ensata - na razie muszę wyciepać 6 jodeł, bo na wprost okna mam, i te akurat są najgorsze.. Reszty nie wymienię z przyczyn prozaicznych .. czyli finansowych. Bo jak się człek uprze to i górę przeniesie.. jednak malotek na pół metra sadzić nie chcę..
6 szt do wymiany.. poluję na wyższe serby.. na razie od wiosny u nas brak
Resztę próbujemy ratować. Stwierdziliśmy, że nie ma wyjścia i trzeba zastosować chemię.. na profilaktykę i półśrodki już za późno. To jak z człowiekiem... musi dbać o zdrowie.. czyli profilaktyka.. ale jak już coś poważnego dopadnie,, to trzeba leczyć. I nie pora wtedy na gdybanie.. To co najbrzydsze i suche wytnę. Jak ma wyglądać idiotycznie to podkrzesam od dołu. Bluszcz to dobry pomysł Dołem mam różne krzewy, rododendrony, rosną i za kilka lat będzie na dole szczelna osłona. Jak zachowam górę to będzie dobrze.. i w zasadzie o to tylko walczę. Jodła już na dole się nie odbuduje.

I widać w tle dziury w jodłach

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:30, 11 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś na szczęście masz zdrowe podejście do sprawy Nie ma nic ważniejszego niż nasze zdrówko Robactwo się panoszy na zgubę ogrodnika ale ogrodnik się nie daje Róże śliczne choć mnie by denerwowały te leniwe co se poleżeć koniecznie muszą cała reszta przywodzi cudowne zeszłoroczne wspomnienia Buziaczki

Leżą ale im kwitnie A my jak leżymy to niestety tylko w powiedzeniu "leży i pachnie".
Wspomnienia dobra rzecz.. byle miłe Może kiedy jaka powtórka

I nowe róże.. mam nadzieję, że nie będą takie jak Królowa Bo mnie eMuś prześciga z nimi.

Queen of Hearts ma tendencję do leżenia.. Lasy Shalott stoi
Ogród u stóp klasztoru cz. II 01:27, 11 cze 2015

Do góry
Rose de Resht

Queen of Sweden

CHARLES AUSTIN

GARDEN OF ROSES

FLAMANTATZ

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:27, 11 cze 2015

Do góry
Uff skończyłam robotę.. chwilka dla Forum..

Mira - biedronki można kupić.. zastanawiam się czy nie zrobić biznesu na biedronkach... 1,3 za sztukę .. Na lilie jeszcze chwile trzeba poczekać.

Margarete - ogród to nieprzerobiona robota..
Queen ma nietypowy kolor różu.. na foto jest bardziej różowa niż w realu. Z innymi różami się gryzie. Ale to piękna i zdrowa róża..
W pierwszym roku zakwitła dopiero na drugie kwitnienie.. ledwo z szałwii wystawała. Bonice były widoczne, a królowa nie Na słowo, że tu jest.. bukszpan jako wyznacznik wysokości..

Następny sezon już ruszyła. Widać pokrój Comte de Chambord..

W zeszłym roku już zaszlała

A w tym to krzewisko zacne
Grembosiowo 01:11, 11 cze 2015

Do góry
Trochę warzywek...

I bliziutko nosa... i oka

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:11, 11 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

nie to Nelly Mosser ma olbrzymie kwiaty jutro je zmierzę

no i masz babo placek! Myslałam, że Nelly bardziej różowiasta
a pytam dlatego, ze ja mam coś jakby w podobie, tez z dużymi kwiatkami, ale nie wiem, co to (bo kupiłam jako Paul Farges, hehe)
zdjęcie mam tu, str. 235 na dole: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3425-starorzecze-na-gorce?page=235
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 01:04, 11 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
moja milość

za co je kochasz - ankietę robię
Grembosiowo 01:00, 11 cze 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ha, widzę że eM się podszkolił z robienia zdjęć Pięknie u Was, bardzo przytulnie!

No, cały czas ćwiczy z aparatem w dłoni, a moje dłonie utyrane w ziemi.

Ogród Nebel 00:56, 11 cze 2015

Do góry
A żeby nie było...tym zajmuję się w ogrodzie

Wycięłam 11 tuj i w to miejsce planuję posadzić "cytrynica chińskiego"

Czeka mnie całe mnóstwo pracy, ale to nic.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies