Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

Mathildis 23:39, 22 lip 2015

siakowa napisał(a)

przed rozplenicą funka? kapitalnie, nie wpadłabym na to pięknie!

też się zdziwiłam że to połączenie wygląda tak nietuzinkowo...
Mathildis 23:52, 22 lip 2015

agam napisał(a)
Wracając do graba .
Zrobiłam zdjęcia z góry. Świerk będzie ciachany, zamiast żółtych tujek co je ledwo widać będzie jeden zielony szmaragd.

taaa i żebym za długo nie przynudzała... ostatni post
Aga a możesz zrobić jeszcze kilka zdjęć poglądowych z góry... no wiesz z widokiem na inne piękne miejsca w Twoim ogrodzie...

P.S. Juzię pochwalić muszę, jak dla mnie to świetnie doradziła z tym grabem
agam 23:56, 22 lip 2015

Mathildis jezowkę wyciągnęłam z korzeniem i ciachnęłam na kilka części, tak aby kazda z korzeniem była. Właśnie kwitną .
Odnośnie Evergold to nie jestem pewna co mam. U Syli byla dyskusja na ten temat. Okazało się że może to Ice Cream. Podobne są, Ta ostatnia bardziej zielona.
Piszecie o tych funkiach przed rozplenicami, a tak na prawdę to te funkie pomiedzy rozplenicami są . Roz9lenice małe bo dzielone za późno. Ale jak tak sie podoba to pewnie przesadzę przed .

edit. dopiero robiąc zdjęcia z góry kapnęłam się że kilka funki rzeczywiście wystaje przed rozplenicami, a kilka jest pomiędzy. Sama nie wiem co kombinuje we własnym ogrodzie .
agam 00:01, 23 lip 2015

Mathildis zrobię jutro. Ale nie będzie tak piknie jak z pozycji leżącej .
leon60 07:21, 23 lip 2015

Aguś na co planujesz wymienić Amazony?
siakowa 07:38, 23 lip 2015

Mathildis napisał(a)

też się zdziwiłam że to połączenie wygląda tak nietuzinkowo...

własnie wczoraj kupiłam funkie zielone i zgadniej gdzie poustawiałam a miałam przed rozplenica miejsce i w głowe zachodzilam co jej dać pod nos
agam 08:40, 23 lip 2015

leon60 napisał(a)
Aguś na co planujesz wymienić Amazony?

Sama nie wiem. AM wyglądają bardzo nieporządnie i mnie wkurzają. Myślałam o małych rozplenicach, ale mam jedną i widzę że startuje bardzo późno i wolno przyrasta. Bobo też startują bardzo późno ....

siakowa he, he. Ładna kompozycja wyjdzie . Odwiedzę Cię dzisiaj .
Kuba 08:53, 23 lip 2015

Pooglądałam Twoje trawy z przyjemnością
evergold to moje odkrycie w tym sezonie, mam je od ub. roku i wcale mi się nie podobały ale podrosły i doznałam olśnienia
ice dance mam jeszcze malutkie, ale te rozłogi co pokazujesz mogą być denerwujące, ale będą na wymianę
Pokazuj ogrodu więcej i więcej bo ciągle mam niedosyt
agam 08:59, 23 lip 2015

Mathildis napisał(a)

taaa i żebym za długo nie przynudzała... ostatni post
Aga a możesz zrobić jeszcze kilka zdjęć poglądowych z góry... no wiesz z widokiem na inne piękne miejsca w Twoim ogrodzie...

P.S. Juzię pochwalić muszę, jak dla mnie to świetnie doradziła z tym grabem

Juzia na pochwałę zasługuje, więc chwalimy

Zdjęcia z góry zrobione. Wszystkie niedoskonałości i niedokończone rabaty macie jak na dłoni

agam 09:01, 23 lip 2015

Kuba napisał(a)
Pooglądałam Twoje trawy z przyjemnością
evergold to moje odkrycie w tym sezonie, mam je od ub. roku i wcale mi się nie podobały ale podrosły i doznałam olśnienia
ice dance mam jeszcze malutkie, ale te rozłogi co pokazujesz mogą być denerwujące, ale będą na wymianę
Pokazuj ogrodu więcej i więcej bo ciągle mam niedosyt

No ja ostatnio odkryłam że część moich Evergold to Ice Cream. Od zawsze wiedziałam że coś z nimi nie tak bo kolorem i wielkością się różnią ale zwalałam to na różne miejsca zakupów . Przyznam się że w zeszłym roku wywaliłam ich trochę bo marnie wyglądały i praktycznie w ogóle nie rosły. Ale dodam że część była dzielona. Nie wiem co zrobiłam nie tak ale się nie przyjęły.
Ice Dance rosną u mnie jak głupie. Cięłam je wiosną bardzo nisko i pięknie teraz wyglądają.

Kolejna porcja zdjęć zapodana. Dzisiaj sesja z wysokości, najbardziej nielubiana .