Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 10:26, 10 cze 2015

Do góry
już niedługo zakwitnie juka

Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 10:24, 10 cze 2015

Do góry
U mnie sezon w pełni zaczęty a jak u Was....?

Czasem słońce czasem deszcz 10:24, 10 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
i widok z tarasu

trawnik fatalny...ech...

Trawnikiem się nie przejmuj, u mnie też nawożenia wymaga, chwasty się pojawiają.
U Ciebie to żadnych chwastów nie ma
Ogród na glinie 10:22, 10 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
w narożniku jest śliwa wiśniowa, a pod nią 4 hortensje Silver Dollar
przed nimi 3 Buchanani
pod tujami Rh i 3 azalie
jeszcze małe wszystko a wrzosowate dopiero obcinane muszą się zagęścić

te dwa poletka to mają być żółte wrzośce o białych kwiatach i zielone o kwiatach we fioletowym różu
Rh jest fioletowy (obcięłam bo był złamany i nieproporcjonalny) a azalie białe

czy przy samym czarnym pocie dasz radę posadzić morning light? ładnie rozjaśni, będzie tłem też dla hortek. Albo ewent gracek - też jasny, wysoki i wysłoni do poziomu tych ażurowych części ogrodzenia.

Coś tam trzeba wymyślić żeby uatrakcyjnić miejsce na czas wiosny. Wiadomo -cebulowe mogą być, ale coś też na czas zimy. Choć jak Rh się rozrosnąto i tak będzie tam ciasnawo.

Tysiąc radości i utrapień 10:14, 10 cze 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Joasiu myślałam,że to to..to jest czosnek hair ale teraz widzę że jednak nie

To sasanka . Urocza nawet po przekwitnięciu .
W piwoniach można się z całą pewnościa zakochać
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:11, 10 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zmieniam zdanie o Lady of Shalott.. jest cudna W pąku wygląda bardzo skromnie i nie porywa za serce..ale dziś......

O jak się cieszę z tego co pokazujesz i piszesz...już się zmartwiłam, że źle wybrałam Ładny ten łosoś

Szkoda jodeł...moja jedyna padła w zeszłym roku i nie zamierzam...Najgorszy ten dylemat co teraz zrobić, o kasiorze nie wspomnę

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:09, 10 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Uwielbiam piwonie...w tym roku z 6 krzaczków jeden zakwitł jednym pakiem

Ale wiem, wiem...przesadzałam jesienią W tym roku nie tknę...poczekam na busz za rok

Dlatego piwonii lepiej nie tykać, ale w przyszłym roku zaszaleją.

Miły obrazek po serii horrorów.. i do pracy rodacy.. Kalmia

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:04, 10 cze 2015

Do góry
Czubki jodeł są zielone, a reszta łysa Obiałka już się mi przerzuciła na koreanki w środku ogrodu

Ogród na glinie 10:03, 10 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Małgosik Ty to pracuś jesteś, tez bym dołożyła czwartego miskanta

Czas mnie goni, bo na urlop będę wyjeżdżać i chcę jak najwięcej roślin z doniczek powysadzać. Będą miały większą szansę na przeżycie. A to moje ogórki. Tylko mszyca na nie włazi, muszę ją wygonić.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:00, 10 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz co to za obłedna szałwia? i skąd? Pragnę takiej

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:59, 10 cze 2015

Do góry
Tak wygląda ta mszyca z bliska (obiałka korowa).. wszystkie jodły mam takie.. a jodeł mam ponad 80... są wielkie... tak wielkie jak moja bezsilność na te dziadostwo. Wycofano w zeszłym roku skuteczne środki na to gówno.. i teraz postęp padania drzew jest błyskawiczny... Najrozsądniej byłby rozebrać płot i poprosić sąsiadów o zgodę na wydarcie tych drzew z ich drogi. Od mojej strony po prostu się nie da bez zniszczenia ogrodu... Po prostu załamka W zeszłym roku myślałam, że da się część uratować a wymienimy tylko z 10 najgorszych drzew. Od zeszłego roku już trzeba wymienić wszytko Nawet gdybym czymś wytruła to dziadostwo to jodły się już nie odbudują
Obiałka pędowa powoduje zasychanie nowych przyrostów. Jak pojawiło się w 2010 roku to "fachowcy " obstawiali że to choroba grzybowa. Teraz wiem, że to była obiałka pędowa. Gdyby sięwtedy zdiagnozowało to może dało by sie uratować drzewa.

A tak wygląda obiałka korowa

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:56, 10 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

wymiata ostatnio mama stwierdizła że takie suche trawy to najlepsze na miotłe...

Ensata napisał(a)

Zlot Ogrodowiska

No to mnie oświeciło! To Twoje korytko to stojak na miotły - wiecznie zapełniony. Trzonkiem w dół miotły załadowane i sterczą. A u Ciebie zlot i impreza non stop.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:54, 10 cze 2015

Do góry
Pokażę Wam coś co spowoduje, że uwierzycie, że u mnie nie wszytko rośnie jak trzeba.. 60 metrów osłony na granicy działki szlag trafia od 5 lat.. Nie mam siły walczyć z obiałka korową i obiałką pędową(ta byłą pierwsza) i skutkami jej żerowania. Jakby się udało wyciepać korzenie jodeł już dawno bym wyciepała te jodły. Ale niestety nie da się tak łatwo i szybko posadzić czegoś nowego w ich miejsce.. Jodły łyse i straszą wyglądem.. pomysłu brak..

Była zielona ściana.. w 2009 były piękne..

a potem tylko gorzej... i jest tak łyso

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:48, 10 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ta jest o imieniu
Piwonia Karl Rosenfield.. ciemna, wielkie kwiaty

Uwielbiam piwonie...w tym roku z 6 krzaczków jeden zakwitł jednym pakiem

Ale wiem, wiem...przesadzałam jesienią W tym roku nie tknę...poczekam na busz za rok
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:46, 10 cze 2015

Do góry
Zmieniam zdanie o Lady of Shalott.. jest cudna W pąku wygląda bardzo skromnie i nie porywa za serce..ale dziś......

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:44, 10 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)
Aniu, nie nadążam za Tobą Od ilości i różnorodności kwiatów i kolorów oczopląsu dostaję, Niesamowity jest Twój ogród a Ciebie podziwiam za pracowitość i zmysł komponowania roślin. No i Twoja doba ma chyba 48h bo w normalnej 24 godzinnej nie da się obrobić tego wszystkiego co u Ciebie jest
Pozdrawiam
aaa ... przesadzałam dziś jeżówki z już zawiązanymi pąkami, nie zabiję ich ??

Nie zabijesz, jak przesadziłaś z bryłą ziemi. Jak wydarłaś, to może walczyć o życie i kwiaty będą lub nie.

U mnie pierwsza jeżówka zakwitła . Przesadzane w listopadzie.

Ogród z łezką II 09:41, 10 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, byłam i wszystko pooglądałam. Moja róża Kronengurg żle przezimowała, ale się zbiera.

Ta rabata super Ci wyszła

Pozdrowienia

Czasem się tak zdarza, że coś róży jest i ma problemy. Mam też taką jedną, już dojrzały krzew, grube pędy zeszłoroczne, a przyrosty stosunkowo małe, jak pod koniec kwietnia. Ale myślę, że nornica ją podżarła, ale nie na tyle żeby ją załatwić na cacy. To teraz ukorzenia się znowu i się zbiera. Zobaczymy. Ostatecznie jeden krzew róży to nie majątek, tylko tego czasu i roboty szkoda

Też mi się ta łezka podoba, mam na nią widok z tarasu A nie było by jej gdyby nie Julcia i Ania rzeszowska...Dziękuję
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:40, 10 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Marta, moc calusów na 18-te urodziny Szczęścia, uśmiechu i worka pieniędzy na realizację ogrodu

Seba! To najpiękniejsze kwiaty, jakie w życiu dostałam! Dziękuję!
Cmok cmok
Moja "przyziemna" :) pasja 09:38, 10 cze 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dziś

Powiem Ci, że fajnie ten przerywnik w postaci kulek i trawek wpasował się ...wygląda super - tak inaczej Jest moc
Pogubiłam się po drodze... 09:31, 10 cze 2015

Do góry
Przyszła pora na przedogródek.

W pierwszej rabatce wylądował samotny miłorząb, do towarzystwa dorzuciłam mu 2 trawki żeby nie był taki samotny.

Do drugiej powędrowała zdobycz od teściowej I ja zaczynam chorować na kulki bukszpanowe

Trochę łysa od spodu, ale mam nadzieje że się z czasem zagęści od dołu, tylko się teraz zastanawiam jak to ciąć zęby krzywdy nie zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies