Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

AlKa 19:21, 21 lip 2015

A odnośnie kolorów, mam mały remont w domu i przemalowuje pokoj i pojechałam po farby. U mnie wszedzie biało, szaro. Miałam kupić ciemno szarą farbę a wróciłam z granatem. Cały dzień myślę czy to nie szalony pomysł.
Magda_ 12:50, 22 lip 2015

Kuba napisał(a)
Ten kwiat jest przepiękny, aż się wstydzę pytać co to bo całe forum wie a ja nie

ja też nie wiedziałam
Magda_ 12:53, 22 lip 2015

AlKa napisał(a)
A dziś piękny deszczyk poranny.
Rześko się zrobiło

muszę taki domek zapisać na listę zachciewajek wygląda super
AlKa 15:11, 22 lip 2015

Magda_ napisał(a)

muszę taki domek zapisać na listę zachciewajek wygląda super

Mój eM zrobił on lubi takie drewniane robótki.
malkul 08:16, 23 lip 2015

AlKa napisał(a)

Ma obwodzie otworu jest odkładane coś jasnego.

jakś maź?
Gardenarium 08:17, 23 lip 2015

AlKa napisał(a)
Ja właśnie zastanawiam się nad psem. EM chce owczarka niemieckiego a ja bym jakiegoś sopkojniejszego psiaka chciała. Boję się, że mi przewróci do góry nogami jeszcze nie dokonczony ogród.

Owczarek wymaga wiele ruchu, biegania, poza tym krótko zyje i na pewno gdy nie będziecie z nim biegali, zniszczy z nudów ogród. To wielki pies i jego waga po przegalapowaniu po kwiatach spowoduje wiadomo co, a sika z góry i sporo,. więc pomyśl.

Jeśli pies, to idzie w parze odpowiedzialność jego włąściciela za niego. Odpowiedzialności i zaangażowania nie ma... no to po co pies?

Dlatego piszę, bo obserwuję od lat jak moi klienci traktują psy, jedni super - inni znacznie gorzej dla psa, a dla ogrodu to nie wspomnę.. jesli nie chodzą na spacery - ogród staje się ubikacją psa.
Trawnik w opłakanym stanie i krajobraz księżycowy.

Instagram Ogrodowiska
Kuba 08:44, 23 lip 2015

Też miałam obawy przed kupnem psa, zdawałam sobie sprawę co się stanie z ogrodem, poza tym byłam pewna że zapał dzieci do wyprowadzania był słomiany. Ostatecznie zgodziłam się na maltańczyka miniaturę, ogrodu nie niszczy, 2 razy przebiegnie sie wkoło domu i już jest zmęczony, sierści nie gubi bo nie ma, w domu nie niszczy bo za mały, słowem wszyscy zadowoleni
AlKa 10:16, 23 lip 2015

Dlatego właśnie poważnie sie zastanawiam. Miałam 19 letniego owczarka podhalańskiego, który odszedł...
Jako młody pies kopał strasznie duże doły, z tego co pamiętam. I systematycznie sikał na iglaki, bo nic innegonie było. Z czasem udało się go ułożyć, ale to dużo pracy i czasu wymagało.
Właśnie pies to nie zabawka. Ja bym chciała kupić szczeniaka i go wychować. U nas pies jest traktowany jak członek rodziny.
AlKa 10:23, 23 lip 2015

Od owczarka do maltańczyka długa droga, jak tu eM przekonać. Chyba niewykonalne.

http://www.zielonyogrodek.pl/pies-w-ogrodzie-15-ras-psow-polecanych-do-ogrodu

AlKa 10:27, 23 lip 2015

malkul napisał(a)

jakś maź?

Otwór jesy zalepiony, czytałam że po złozeniu jajeczek owady tak robią.