Solidnym podlaniu! Ja swoje tuje wyczesuję zawsze gdy jest potrzebne , nawet teraz bo w tych suchych iglach podobno może się grzyb zalegnąć ! Jak jest bardzo silny wiatr to tez same zostają wywiane !
Spotkałam się również z opinią iż może to być szara pleśń. Czy to możliwe?
Eeeee...nie
szara pleśn występuje czesto,lecz wystarczy tak jak koleżanki powyżej zaznaczyły dobrze "wyczesac" ze środka to co uschło i robić to systematycznie ja jednak tak profilaktycznie oprysk bym przeprowadził..pozdrawiam
Dziękuję za porady. Chyba profilaktycznie zrobimy oprysk, bo szkoda by było gdyby nam padły wszystkie drzewka, tym bardziej że trochę ich jest... Jeszcze raz dzięki.
To normalne. Stare igły z czasem muszą opaść
Wiosną trzeba to wszystko wybrać i będzie ok
Dzięki
Jakoś w ubiegłych latach nigdy nie zwróciliśmy uwagi czy tak się dzieje, a że nie mamy dużego doświadczenia w tych sprawach stąd nasze zaniepokojenie
W ubiegłych latach mogło aż tyle nie być, bo tujki były młode
A jeszcze przypomnę o podlaniu przed zimą
Od kilku tygodni nasze 3letnie tuje zaczęły niepokojąco wyglądać. Z zewnątrz są piękne zielone, jednak gdy się je rozchyli wyraźnie widać brązowe gałązki - są jakby uschnięte, opadają. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie mają za mało wody? Czy może to jakaś choroba? Załączam zdjęcia.
Witaj Danusiu, mam ją dopiero półtora tygodnia i dostałam od kuzynki, która często wyjeżdża a ma już kilka kotów. Matka jest zwykłym dachowcem, ale ojciec nieznanego pochodzenia. Jej rodzeństwo krótkowłose, tylko ona taka inna - rzeczywiście śliczna. Przypuszczam, że ma jakąś domieszkę Maine Coona w genach. Trzyma się ludzi, a futerko delikatne jak jedwab. Ania asc już ją kojarzyła z Twoim Prezesem...
Rupert rzeczywiście ogromny. Moja koleżanka ma kotkę tej rasy, nie widziałam jej dwa miesiące i byłam w szoku jak bardzo urosła.
Pozdrawiam
Widzę, że oprócz kulek i innych takich na pniu, temat lustra spopularyzowałam na ogrodowisku. Szklarze moje lustra powinni mi montować za darmo
Derenia odsuń żeby nie zasłaniał. Przed lustrem? teraz nie wiem, trzeba rabatę wykroić, ale to już na wiosnę, bo lustro się już nie przyklei, mrozy będą a klej musi schnąć 2 tygodnie.
Jesteś wizjonerką
Lustro mus w ogrodzie, kulki , pieńki, żurawki i horti - to jak znak rozpoznawczy
Derenia zamierzam całkowicie wykopć, bo na tej czerwonej cegle ginie i nie ma efektu
Widzę, że oprócz kulek i innych takich na pniu, temat lustra spopularyzowałam na ogrodowisku. Szklarze moje lustra powinni mi montować za darmo
Derenia odsuń żeby nie zasłaniał. Przed lustrem? teraz nie wiem, trzeba rabatę wykroić, ale to już na wiosnę, bo lustro się już nie przyklei, mrozy będą a klej musi schnąć 2 tygodnie.