Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 12:33, 29 lis 2012

Do góry
Jeśli przyjdzie mróz, to z przesadzania nic nie wyjdzie, bo ziemia będzie zmarznięta.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:14, 29 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Po uszy?

Tak, muszę im coś lepszego pod nóżki cyklamenom podłożyć

Dobrze mają - ma je kto ratować
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:09, 29 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Po uszy?

Tak, muszę im coś lepszego pod nóżki cyklamenom podłożyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:53, 29 lis 2012

Do góry
Dwa zdjęcia są w tej galerii https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/193-ogrody-angielskie-oxford-botanic-garden/photos

Cyklameny podnoszę dziś, wpadły całkowicie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:43, 29 lis 2012

Do góry
vita napisał(a)
Danusiu, czy widziałaś gdzieś w sprzedaży terakotowe klosze do wybielania roślin?
Takie, przynajmniej 50 cm wysokie?

Tylko w Anglii, będzie o nich artykuł bo mam mnóstwo zdjęć. U nas nie widziałam, a przywieźć z Anglii się nie da bo nie wejdą do walizki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:42, 29 lis 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Raczej na chwilę to będzie, ale mnie te 10 dni z cyklamenami bardzo uszczęśliwi Mam nadzieję, że na naszych warsztatach będą jeszcze żywe i ładne

Danusiu dzięki serdeczne za pomysł, bo mnie również cyklameny dają wiele radości

Danusiu a co myślisz o białych azaliach jako dekoracjach na święta?

Ewciu, dobre, też mi się taka myśl przewinęła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:26, 29 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Raczej na chwilę to będzie, ale mnie te 10 dni z cyklamenami bardzo uszczęśliwi Mam nadzieję, że na naszych warsztatach będą jeszcze żywe i ładne

Danusiu dzięki serdeczne za pomysł, bo mnie również cyklameny dają wiele radości

Danusiu a co myślisz o białych azaliach jako dekoracjach na święta?
Buk pospolity - Fagus sylvatica 07:59, 29 lis 2012

Do góry
Poczytaj jeszcze artykuł powyżej link o sadzeniu żywopłotów liściastych, a także nasz wątek o tych żywopłotach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1405-zywoploty-strzyzone-lisciaste
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 07:55, 29 lis 2012

Do góry
Najlepiej wygląda z daleka Ładne zielone mury.
Soliter - drzewo iglaste na środek trawnika? 07:54, 29 lis 2012

Do góry
Odmiana Pendula nie każdemu się podoba, czasem smętnie wygląda. Jakby co - możesz posadzić normalne świerki serbskie. Będą szły do góry.
Problemy z tujami 07:44, 29 lis 2012

Do góry
Moniika napisał(a)
Solidnym podlaniu! Ja swoje tuje wyczesuję zawsze gdy jest potrzebne , nawet teraz bo w tych suchych iglach podobno może się grzyb zalegnąć ! Jak jest bardzo silny wiatr to tez same zostają wywiane !

annan1406 napisał(a)
Spotkałam się również z opinią iż może to być szara pleśń. Czy to możliwe?

Juzia_G napisał(a)
Eeeee...nie

ele2001 napisał(a)
szara pleśn występuje czesto,lecz wystarczy tak jak koleżanki powyżej zaznaczyły dobrze "wyczesac" ze środka to co uschło i robić to systematycznie ja jednak tak profilaktycznie oprysk bym przeprowadził..pozdrawiam

annan1406 napisał(a)
Dziękuję za porady. Chyba profilaktycznie zrobimy oprysk, bo szkoda by było gdyby nam padły wszystkie drzewka, tym bardziej że trochę ich jest... Jeszcze raz dzięki.
Problemy z tujami 07:43, 29 lis 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
To normalne. Stare igły z czasem muszą opaść
Wiosną trzeba to wszystko wybrać i będzie ok

annan1406 napisał(a)
Dzięki
Jakoś w ubiegłych latach nigdy nie zwróciliśmy uwagi czy tak się dzieje, a że nie mamy dużego doświadczenia w tych sprawach stąd nasze zaniepokojenie

Juzia_G napisał(a)
W ubiegłych latach mogło aż tyle nie być, bo tujki były młode
A jeszcze przypomnę o podlaniu przed zimą
Problemy z tujami 07:41, 29 lis 2012

Do góry
annan1406 napisał(a)
Od kilku tygodni nasze 3letnie tuje zaczęły niepokojąco wyglądać. Z zewnątrz są piękne zielone, jednak gdy się je rozchyli wyraźnie widać brązowe gałązki - są jakby uschnięte, opadają. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie mają za mało wody? Czy może to jakaś choroba? Załączam zdjęcia.

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:07, 29 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cynamonka śliczna, już się zakochałam A skąd się wzięła, nie doczytałam, wygląda na maine coona, taka puszysta Ale na rasach to ja się nie znam.

Zobacz jakie są wielkie
http://www.papilot.pl/lifestyle-ciekawostki/18576/Oto-Rupert-najwiekszy-kot-swiata.html

Witaj Danusiu, mam ją dopiero półtora tygodnia i dostałam od kuzynki, która często wyjeżdża a ma już kilka kotów. Matka jest zwykłym dachowcem, ale ojciec nieznanego pochodzenia. Jej rodzeństwo krótkowłose, tylko ona taka inna - rzeczywiście śliczna. Przypuszczam, że ma jakąś domieszkę Maine Coona w genach. Trzyma się ludzi, a futerko delikatne jak jedwab. Ania asc już ją kojarzyła z Twoim Prezesem...
Rupert rzeczywiście ogromny. Moja koleżanka ma kotkę tej rasy, nie widziałam jej dwa miesiące i byłam w szoku jak bardzo urosła.
Pozdrawiam
Ogród na Cedrowej 23:31, 28 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widzę, że oprócz kulek i innych takich na pniu, temat lustra spopularyzowałam na ogrodowisku. Szklarze moje lustra powinni mi montować za darmo

Derenia odsuń żeby nie zasłaniał. Przed lustrem? teraz nie wiem, trzeba rabatę wykroić, ale to już na wiosnę, bo lustro się już nie przyklei, mrozy będą a klej musi schnąć 2 tygodnie.

Jesteś wizjonerką

Lustro mus w ogrodzie, kulki , pieńki, żurawki i horti - to jak znak rozpoznawczy

Derenia zamierzam całkowicie wykopć, bo na tej czerwonej cegle ginie i nie ma efektu
Ogród na Cedrowej 23:28, 28 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Popieram lustro, na tej całej wnęce, jest tylko kwestia jakie to ma wymiary, bo może takich luster po prostu nie ma?

Trzeba zmienić linię trawnika, bez uskoku.

Mam nadzieję że takie robią Jutro zmierzę i zobaczymy

Rozumiem że trawnik w lini prostej ???

A przed lustrem ciurkadełko, czy mały stawik a może jeszcze coś innego ???

Do wiosny mam trochę czasu więc liczę na pomoc
Ogród na Cedrowej 23:26, 28 lis 2012

Do góry
Widzę, że oprócz kulek i innych takich na pniu, temat lustra spopularyzowałam na ogrodowisku. Szklarze moje lustra powinni mi montować za darmo

Derenia odsuń żeby nie zasłaniał. Przed lustrem? teraz nie wiem, trzeba rabatę wykroić, ale to już na wiosnę, bo lustro się już nie przyklei, mrozy będą a klej musi schnąć 2 tygodnie.
Ogród Magdalenka 23:22, 28 lis 2012

Do góry
To przy okazji fajne serca na adwent wypatrzyłam w tle

http://heltenkelthosmig.blogspot.com/2011/12/2a-advent.html
To właśnie tu 23:21, 28 lis 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Ależ jaką ciszą? trawy są, brązowe liście są, pokazuj kwiatostany rozchodnika jak masz, a na pewno masz, owoce róż itd Sprzątanie, grabienie

Tegoroczna jesień jest bardzo łaskawa dla ogrodów.
Ale w moim panuje cisza i smutek. Nie gospodarzy już w nim moja pomocnica Łapka.

O! To smutne
To właśnie tu 23:18, 28 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ jaką ciszą? trawy są, brązowe liście są, pokazuj kwiatostany rozchodnika jak masz, a na pewno masz, owoce róż itd Sprzątanie, grabienie

Tegoroczna jesień jest bardzo łaskawa dla ogrodów.
Ale w moim panuje cisza i smutek. Nie gospodarzy już w nim moja pomocnica Łapka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies