Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:58, 21 lip 2015

Do góry

a to juz nie orienped ale wytrzymała lilia.

Rododendronowy ogród II. 21:56, 21 lip 2015

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:54, 21 lip 2015

Do góry
i jeszcze samoróbki nawet nie pamiętam z jakich odmian

najwyższa kwiaty prawie na 2metrach

są jeszcze 3 ale takie około metra
Rododendronowy ogród II. 21:53, 21 lip 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia prawda i tylko prawda a wczoraj tak sobie wykombinowałem że spróbuję wstawić parę kępek lilii drzewiastych między wysokie trawy i miskanty

Zbyszku tak własnie zrób. Moje drzewiaste (czyli orienpety)od kilku lat sa niezawodne.

Typografia ogrodu 21:52, 21 lip 2015

Do góry
Dla Ilony - obiecane; na 1 fotce ID niedługo po posadzeniu, na 2 gdy miała troche ponad pół roku (widać odrosty) a na 3 ta sama co na 2 tylko dziś - po roku od posadzenia

Mały ogród Kasi 21:49, 21 lip 2015

Do góry
Dla Kuby Ewy parkan "obluszczony" . Jest tam helix hedera, winobluszcz pięciolistkowy i jeszcze jedno coś żółtymi listkami, chyba Aureoretculata.

Rozpoznawanie roślin domowych 21:48, 21 lip 2015
Do góry
Magda78 napisał(a)
Co to może byc, nie mam zielonego pojęcia a chciałbym podratować te rośliny które wyglądaja marnie. Podejrzewam ze wymienie im ziemie ale czy przyciąć czy zostawić tak jak jest?
[

Reo możesz śmiało odciąć 10 cm pod rozetą liści i do wody, szybko i w 100% puszcza korzonki. A pozostały kikut w doniczce postawić w mało krępujące miejsce i powinien też coś wypuścić na pędzie.
Mój ogródek- trudy i radości początkującej ogrodniczki 21:46, 21 lip 2015

Do góry
W 2014 r doszły kolejne elementy z podkładów - obrzeża tuj i kilka płaskich miejsc nimi wyłożonych, bo trzeba było zagospodarować nadmiar. Przybyły też kolejne rabaty pod pnącza. Roślin nie udało się posadzić, bo nawał pracy zawodowej zabrał cały czas, łącznie z tym wolnym.

Dziś wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej. Rosliny posadziłam w maju.

Mały ogród Kasi 21:44, 21 lip 2015

Do góry

Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 21:42, 21 lip 2015

Do góry
Hmmm,widzę że tylko ją tu zagladam więc może powklejam sobie zdjęcia...na pamiatke
Kwitnące hortki:

Moje pomidorki,koktajlowe i malinowy MMM mniam

Tuż przy folii w 'sadzie'

Na tarasie pojawiła się rozplenica Vertigo poznana u Anety

A przed tarazem jest klon palmowy w trasie otoczeniu brzozek i bukszpankow.planuje podsadzic go hakone all gold

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:42, 21 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No ale plaży u ciebie nie widziałem. Może i kreta, nigdy nie byłem to nie wiem, po prostu skojarzyło mi się z takimi włoskimi gospodarstwaami z filmów ale mogę się mylić.

Nie, no jest dokładnie jak mówisz Po prostu ze względów praktycznych trochę zmieniliśmy kierunek ale grunt, że cieplejsze klimaty
A plaża może i u mnie jest ale taka ( w sumie jak na Krecie )

Mały ogród Kasi 21:42, 21 lip 2015

Do góry
super foteczkii a zwłaszcza ta 1 z kotkiem , no i oczywiscie taczka w sezonie numer 1 do pozowania do fotek
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:41, 21 lip 2015

Do góry
Tak Kasiu jak krzaczek w tamtym roku była krzaczorem a jak przesadziłam na jesieni w inne miejsce już się tak nie panoszy nawet trochę jest za niska jak do tamtego roku
Mały ogród Kasi 21:41, 21 lip 2015

Do góry

Ogród Loczka 21:39, 21 lip 2015

Do góry

Mały ogród Kasi 21:38, 21 lip 2015

Do góry
Próby z nowym obietywem męża.
Przy odpowiednich ujęciach i świetle, muszę przyznać, że niektóre zakątki ogródka powoli naberają klimatu, o jakim marzę.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:36, 21 lip 2015

Do góry
Witaj! Przyszłam do Ciebie od Ewy. Zaczęłam dopiero spacerek po Twoim wątku, ale zobaczyłam orliki Czy mogłabym prosić nasiona tych poniżej? Daj znać, reszta ba priv później Pozdrawiam!!
Agcia napisał(a)

Najpierw kwiat typu Winky - pełny:
1.Róż plus biel/krem

[i]3. Biel plus limonka

4. Ciemny fiolet plus biel

Kwiat typu Barlow:

1. Biel

Robisz PRZEPIĘKNE bukieciki!!!
Ogród pod czarnymi orzechami 21:35, 21 lip 2015

Do góry
aha a ta piwonia drzewiasta jak się nazywa?
miałam takiego chabra jeszcze
Na razie pięć skarp, może kiedyś ogród 21:29, 21 lip 2015

Do góry
Dziękuję za miłe powitanie Działka duża dla mnie za duża 24 ary, nie ogarniam niestety jej w pełni Do tego ziemia to piach żółty, czasem mam wrażenie łątwiej by mi było stworzyć plażę niż ogród Zwłaszcza, że w granicy działki płynie rzeczka Trochę zdjęć wspominkowo portretowych

I macierzanka a w niej pełno owadów

Miłego wieczoru
Mój ogródek- trudy i radości początkującej ogrodniczki 21:29, 21 lip 2015

Do góry
Wszystko odbyło się we wrześniu 2013r.

Najpierw przyjechały podkłady. Każdy przecięty wzdłuż, bo w moim odczuciu takie grube, jakie zwykle są podkłady kolejowe wyglądałyby za ciężko na tak małej przestrzeni. A poza tym ja i mój Tata (wzrostu równie imponującego jak ja, chociaż silny nad wyraz) byśmy takiego grubasa nie podnieśli. I też - bo było dwa razy więcej za tą samą cenę Panowie zwalili je pięknie na plac i odjechali.

Przystąpiliśmy do pracy-najpierw zostały dokładnie zamiecione. (btw - w tle widać tuje- to był ich trzeci sezon)

i dwukrotnie pomalowane impregnatem od strony "przeciętej"

Kolejnym etapem było bardzo dokładne planowanie i mierzenie, wizje lokalne (bo w międzyczasie dodałam do wsyztskiego upolowane na przecenie kratki)

I nastąpił etap wykonania. Z braku piły stolarskiej wszystko docinane było "z ręki" za pomocą piły łańcuchowej. Mój Tata stał się wręcz wirtuozem w tej dziedzinie a kolega dzielnie pomagał ze względu na materiał (powiedziałabym ze dość "przaśny") nie miałam ciśnienia żeby wszystko było idealnie pod linijkę, z ekierką i ą ę - więc taki sposób świetnie się sprawdził. Na zdjęciach także mój nieodżałowany, niebyły już Pies który na bieżąco przeprowadzał kontrolę jakości wykonywanych prac.

i efekt końcowy widziany od frontu. DIY wyszło całkiem znośnie, a na pewno lepiej niż się spodziewałam.

Uprzedzając pytania - śmierdziały nie bardzo, tylko wiosną 2014 i tylko w pełnym słońcu -a tego u mnie akurat jak na lekarstwo. A potem przestały i nie śmierdzą szczęśliwie do dziś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies