W tym roku wysiewałam wcześniej, bo miałam kupione nasiona. A moje, które mam w ogródku same się teraz wysiewają.
Teraz jest dobra pora na wysiew tych roślin, bo szybko skiełkują i do jesieni będą już spore a wiosną zakwitną. Ja wysiewałam do wielodoniczek ale można i do gruntu (w półcieniu)- tylko trzeba pilnować wilgotności i wyrywać chwasty. W doniczkach łatwiej zadbać o siewki. Ziemia z ogrodu jest wystarczająca. Jeśli kupna to lepiej dodać trochę żwiru lub lekkiej ziemi z ogródka.
Witaj! Przyszłam do Ciebie od Ewy. Zaczęłam dopiero spacerek po Twoim wątku, ale zobaczyłam orliki Czy mogłabym prosić nasiona tych poniżej? Daj znać, reszta ba priv później Pozdrawiam!!
Ewuś jestem u Ciebie na bieżąco ale nie zawsze się odezwę, ale wystosowałaś konkretną prośbę, a ja ten temat też magluje bo zmiany szykuję, więc miałam co napisać
Powodzenia życzę!
Aniu dziękuję za odwiedzinki Rzeczywiście cieszą oko takie widoki.. Powojniki dopiero w tym roku dają czadu, dzięki czemu będzie ich więcej.. to piękne rośliny.
Masz piękny kolorowy ogród w pięknym miejscu - kiedyś go oglądałam, bo pamiętam ten domek-drewno szybko zapamiętuje