Jestem już w domu, Irenka również, Julka odtransportowana na pociąg
Dziękujemy Kasi i Rysiowi za znakomite przyjęcie, perfekcyjne przygotowanie ogrodu na nasza wizytę, znakomite menu i cudowne humory organizacja parkingu, oznaczenia dojazdu tak samo znakomicie przygotowane jak i pogoda. Jedno jest ale, Kasia nie określiła zakresu temperatur, powiedziała MA BYĆ SŁOŃCE, wiec było +35 stopni
Nie mam nawet pół zdjecia... Byłam kierowcą Uff zimny prysznic przywrócił mnie do zycia a rzuty karne odsłuchane w PR1 utrzymały odpowiedni poziom adrenaliny w czasie jazdy Poooooolska biało-czeeeeeerwoni!
Czekam na fotki pozostałych. Zwłaszcza uprasza sie o zdjecie kantów trawnika coby M'owi wydrukować i wskazć jaka jest referencja !
Cały ogród przepięknie się prezentuje al mnie jak zwykle sprowadza do parteru i padam na kolana na wiodok pola Lewandowski- Bonica'wego
Aga plizz napisz jak pielęgnujesz sowją lawend,e wiem pisałas juz tyle razy a ja tyle pisałam ale jestem zdruzgotana moja. Kiedy i ile razy tniesz, cyz podlewasz, cyz nawozisz. Plizzz. Znow wymieniłam 20 szt ktore nie ruszyły po zimie
Dumna z Tobą jestem z dzieci i ogrodu
Nie miałam świadomości iel oracy włożyliście w zbudowanie takiego ogrodu. Byłam przekonana, ze taka skarpa istniała i tylko ja wzmocniliscie. A Wy stworzyliście nowy świiat. Gratuluje pomysłu i wytrwałości. Mysle, ze z perspektywy czasu tym badprdziej doceniasz aktualny wyglad ogrodu i ogróm prac. Jestem pod wrazeniem i nie wiem czy mi kiedykolwiek przejdzie
Kasiu masz przepieknie i świetnie ze zdecdoałaś sie wybudować okno na ogród !
Oszaleć mozna z tym dawkowaniem Uwielbiam zwłaszcza kilogramy na hektar
Zanzłam w necie , ze dla upraw w gruncie 4 g na 10 l. 5 gram to łyżeczka do herbaty, czyli daj mniej niż łyżeczkę na 10 l, pół łyżeczki na 5 l. Pewnie to lekki proszek to z powodzeniem daj łyżeczkę na 10 l http://www.sumiagro.pl/mospilan-20-sp-2/
mączlik szklarniowy, wciornastek tytoniowiec, wciornastek zachodni, miniarki, mszyce, zmieniki, pchełki.
Maksymalne zalecane stężenie dla jednorazowego zastosowania: 0,04% tj. 4 g środka w 10 litrach wody.
Zalecane stężenie dla jednorazowego zastosowania: 0,04% tj. 4 g środka w 10 litrach wody.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
Odstęp pomiędzy zabiegami: 7-10 dni.
Cytuję:
Środek stosować po wystąpieniu szkodnika niezależnie od fazy rozwojowej rośliny uprawnej (BBCH 11-89).
Środek stosować przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Zalecana ilość wody w uprawie roślin warzywnych przy użyciu opryskiwaczy ręcznych: 300-2000 l/ha (3-20 l/100 m2).
Zalecane opryskiwanie: średniokropliste.
Coś mi nie pasuje te 10 g na 72 l (???) , bo to oznacza, ze 1 g na 10 l? To jakieś za małe stężenie na tarczniki, sprawdź czy dobrze przeczytałaś
Asia no ja się czuję po prostu zażenowana po Twoim wpisie, choć absolutnie bardzo dla mnie miły jest. Miodzik mi lejesz na serducho. O Twoich planowanych przeprowadzkach różanych czytałam. Noż by to qurcze naprawdę. Bidne te nasze kwiatuchy z nami wiecznie niezdecydowanymi ogrodniczkami. LI uwielbiam, choć Madżenka pisze, że Lavender Flower Circus ładniejsza. Chciałam ją, ale tam gdzie kupowałam nie ma jej w ofercie.
Moje hortki kupowałam na początku kwietnia, więc ceny też były wygórowane dla spragnionych ogrodu. W pobliżu mam szkółkę z hortkami w bardzo dobrych cenach i bardzo ładne egzemplarze, ale Annabell w odmianie Strong nie mają, tylko zwykłe Annabellki
Ciekawa jestem jaka ta odmiana faktycznie będzie. Dzisiaj kupiłam podpórki do nich
Madżenka pisała,że strong to ściema, nabijanie kasy, ale inna dziewczyna pisała, że mają bardziej sztywne pędy, więc zdania podzielone. Doświadczamy na swoich