Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 13:11, 24 cze 2016

kamila66 napisał(a)

Tą anabell wzięłam przedostatnią ta co została była kiepska.
Reszta bukietowych była bardzo ładna Pamiętam, ze były limki, bobo, mis polarny, naprawdę ładne gęste

Moje hortki kupowałam na początku kwietnia, więc ceny też były wygórowane dla spragnionych ogrodu. W pobliżu mam szkółkę z hortkami w bardzo dobrych cenach i bardzo ładne egzemplarze, ale Annabell w odmianie Strong nie mają, tylko zwykłe Annabellki

Ciekawa jestem jaka ta odmiana faktycznie będzie. Dzisiaj kupiłam podpórki do nich
Madżenka pisała,że strong to ściema, nabijanie kasy, ale inna dziewczyna pisała, że mają bardziej sztywne pędy, więc zdania podzielone. Doświadczamy na swoich
MirellaB 13:13, 24 cze 2016

frezja napisał(a)

Też tak zrobiłam, czyli po kilka do donicy i mam piękne egzemplarze

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/108/1082863/original.JPG

To chyba lepszy sposób i mniej pracochłonny
MirellaB 13:18, 24 cze 2016

ren133 napisał(a)

Mirelko Jaka to odmiana?

Reniu to Summer Song
MirellaB 13:19, 24 cze 2016

ren133 napisał(a)

Ale mi sie podoba ten przetacznik

Mi też się podoba i bardzo ładnie rośnie
MirellaB 13:25, 24 cze 2016

Pojechałam do ogrodniczej po podpórki do Annabellek i kupiłam przy okazji kilka roślinek

Najbardziej jestem zadowolona z białych, wysokich Margaretek. Lubicie te stare kwiatki?

Jeżówki zwykłe jako zapchajdziurę też kupiłam, bo był ładnie rozrośnięty krzak i pomidorki koktajlowe dla Kubusia.
Zdecydowałam, że jednak wymienię dwie rozplenice, które od środka są łyse, wypuszczają po bokach i strasznie mnie to denerwuje, więc kupiłam

roma2 13:31, 24 cze 2016

Ja uwielbiam stare kwiatki jak to ujęłaś. Ale nic w tym roku nie kupiłam i nie kupię, bo kupowałam i sadziłam gdzie popadnie i mam mały rozp...
W tym roku tylko cisy kupione i posadzone. Dziś wraca z pracy mąż i gnamy na działkę, żeby popodlewać co się da. Jutro pewnie nic nie zrobię, bo upał sakramencki. A roboty od groma. Nic to, bedę moczyć cielsko i siedzieć w cieniku. Czasem też trzeba Ta "Summer Song" przepiękna. Jak Twoje psiaki w te upały?
kasja83 13:32, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Pojechałam do ogrodniczej po podpórki do Annabellek i kupiłam przy okazji kilka roślinek

Najbardziej jestem zadowolona z białych, wysokich Margaretek. Lubicie te stare kwiatki?

Jeżówki zwykłe jako zapchajdziurę też kupiłam, bo był ładnie rozrośnięty krzak

Na pusto to chyba nigdy nie wracasz do domu, co??Gdzie bedziesz wsadzać Margaretki?
frezja 13:44, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)
P

Lubię i mam
MirellaB 14:57, 24 cze 2016

roma2 napisał(a)
Ja uwielbiam stare kwiatki jak to ujęłaś. Ale nic w tym roku nie kupiłam i nie kupię, bo kupowałam i sadziłam gdzie popadnie i mam mały rozp...
W tym roku tylko cisy kupione i posadzone. Dziś wraca z pracy mąż i gnamy na działkę, żeby popodlewać co się da. Jutro pewnie nic nie zrobię, bo upał sakramencki. A roboty od groma. Nic to, bedę moczyć cielsko i siedzieć w cieniku. Czasem też trzeba Ta "Summer Song" przepiękna. Jak Twoje psiaki w te upały?

Na wieczór też mam zaplanowane podlewanie
Upał okropny, rośliny, których jeszcze nie posadziłam przenoszę w cień, żeby się nie piekły w tych czarnych doniczkach. Może coś dzisiaj posadzę,bo trochę się nazbierało.

Psiaki szukają cienia w ogrodzie i leżą, dają radę
A Twoje jak?
MirellaB 14:59, 24 cze 2016

kasja83 napisał(a)

Na pusto to chyba nigdy nie wracasz do domu, co??Gdzie bedziesz wsadzać Margaretki?

Kasiu zawsze coś kupię
Jeszcze nie wiem gdzie je posadzę, tak gorąco, że nie chce mi się po ogrodzie chodzić