Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

kasja83 13:17, 24 cze 2016

Zana napisał(a)
Róże, róże, róże... Niemalże na który wątek by nie zajrzeć, prawie wszędzie królują róże. Niewiele ich u mnie, Munstead Wood pokazałam to teraz czas na resztę skromnego dobytku (no gdzie mi tam do niektórych z xxx odmianami).

Lavender Ice w kolejnej odsłonie (chociaż chyba jesienią zmieni miejsce, coś mi się ona w tym teraz nie do końca widzi):

Łoooo mamo jaka piękna!!!!!!!!Czy jest problematyczna w uprawie??
Zana 13:27, 24 cze 2016

Jazzy nosz kurdesz nie ścięłam! Jakoś mi szkoda było. Ale mus je wreszcie uciachać.

Aga oczywiście, że jak będą to użyczę (ale potem oddasz?)

Kasiu ja mam 8 sztuk LI (poszalałam), więc liczę na to, że zawsze jakiś tam kwiatek chociaż na jednej będzie się plątał. Ale już widzę, że ich kolor w rzeczywistości jednak mi nie bardzo do żółtych róż pasuje i chyba jesienią LI dostaną zmianę miejscówki w okolice rzeźby. Będą tam sobie z trawkami carex montana. Co prawda przychylam się do opinii Madżenki, że LI + Munstead Wood może też niekoniecznie razem, ale na dzień dzisiejszy nie mam dla nich lepszego miejsca.
A ta szałwia tak długo kwitnie, że mnie samą zadziwia!
Zana 13:31, 24 cze 2016

Kasja to krzaczki z tegorocznego zakupu, kupione w maju w doniczkach, więc jeszcze nic nie mogę powiedzieć na temat ich uprawy.
kasja83 13:35, 24 cze 2016

Zana napisał(a)
Kasja to krzaczki z tegorocznego zakupu, kupione w maju w doniczkach, więc jeszcze nic nie mogę powiedzieć na temat ich uprawy.

duże były jak je kupiłaś?
Zana 13:55, 24 cze 2016

Kasia, tak na oko to pomiędzy 30 - 40 cm z pączkami. Ale dzisiaj zmierzę, dam Ci znać.
uziemiona 14:43, 24 cze 2016

To skandal - musiałam sobie szczekę kilka razzy obandażować z głową, bo wciąż opadała!!! Twoje fotografie to arcydzieła - Mistrzyni!
Myślę po cichutku, że wiele pięknych ogrodów na forum obfoconych przez Cię Maestro zyskałoby niewiarygodnie!

A Lavender I cudna i pasuje do Twego ogrodu. Przeprowadzka róż skąd to mi znane - ja tez jesienią będę po raz kolejny przesadzać róże, te posadzone wiosną, i te przesadzone jesienią.
Noż by to qurcze...

Zana 15:11, 24 cze 2016

Asia no ja się czuję po prostu zażenowana po Twoim wpisie, choć absolutnie bardzo dla mnie miły jest. Miodzik mi lejesz na serducho. O Twoich planowanych przeprowadzkach różanych czytałam. Noż by to qurcze naprawdę. Bidne te nasze kwiatuchy z nami wiecznie niezdecydowanymi ogrodniczkami. LI uwielbiam, choć Madżenka pisze, że Lavender Flower Circus ładniejsza. Chciałam ją, ale tam gdzie kupowałam nie ma jej w ofercie.
Gardener27 22:26, 24 cze 2016

Nadrabiam zaległości na forum Na dziś zaplanowałem buszowanie u Ciebie
Rabaty pięknie się rozrosły, wszystko bardzo ładnie do siebie dobrane ... nie psiocz na szałwie, mix kolorów mnie się podoba ale to nie ja jestem właścicielem
Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia z mojego ogrodu warzywnego jak prosiłaś tylko muszę się ogarnąć
Miałem zapytać czy zamówiłaś w końcu rozplenice o których rozmawialiśmy bo szukam i nic nie mogę na ten temat znaleźć
Macham
jolanka 22:26, 24 cze 2016

Piątkowo Aniu Też nie mam powiadomień.
Byłam dzisiaj z Kasyą w Powsinie na różach Tylko zdziebko gorąco było"( Widziałam Novalis - wysoka była Zdjęcia wkleiłyśmy
Makao_J 22:56, 24 cze 2016

Matko jak ja bym chciała już wąchać swoje róże. Wszędzie róże tylko ja jeszcze czekam. Już dwa razy w tym tygodniu pytałam w swoim CO i jeszcze nie dojechały. Mam nadzieję że będą warte tego czekania bo mnie szlag trafi.

Ślicznie u Ciebie a fotkami jeszcze to podkreślasz.