Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:53, 04 cze 2015

Do góry
Fiolety to rysy holenderskie

i żółte

Choroby i szkodniki iglaków 18:53, 04 cze 2015

Do góry
Co się stało z moją ulubienicą
Sypią jej się igły na potęgę, nie znalazłam, żadnego szkodnika.. za mokro?
Co mogę zrobić..?

widok z dołu:

Ogródkowe perypetie:) 18:49, 04 cze 2015

Do góry

jeszcze tylko moje angielki czekają na pełny pokaz, ale powolutku..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:48, 04 cze 2015

Do góry
Leżąc na tarasie

Ogródkowe perypetie:) 18:47, 04 cze 2015

Do góry

Widok, który mają sąsiedzi..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:46, 04 cze 2015

Do góry
Ogróg klonofoba...z lukiem na zanikającą azaliową

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 18:45, 04 cze 2015

Do góry
Potrzebuję rad odnośnie tej rabaty:

Nie bardzo wiem, jak to fajnie rozplanować. Na pewno chcę tu dać coś jednego wyższego, drzewko albo np. kolumnową świdośliwę obelisk. Skłaniam się ku ponownemu posadzeniu kosodrzewin, ale boję się, że znowu mi padną... Rosły tu dwie, wsadzone jesienią, a wiosną pięknie zaczęły wypuszczać świeże pędy i nagle trach, pędy zaczęły schnąć, i jedna kosówka padła całkiem a drugą w połowie ścięłam, połowa jeszcze zipie...

Zobaczcie, jakie fajne inspiracje na mieście znalazłam, bardzo mi się podobają.

^ co to tutaj rośnie za krzew pomiędzy plamami tawuł..?

^ co to za krzew po prawej? Ktoś wie?

Ogródkowe perypetie:) 18:45, 04 cze 2015

Do góry
Dla tych co czekali ze mną na pokaz róż, zapraszam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:43, 04 cze 2015

Do góry
Dzisiaj ogrodowy relaks, odbyłam kilka spacerków po ogrodzie z aparatem i zależakowałam na tarasie...a co tam w trawie piszczy....lepiej nie chcę wiedzieć wolałam pofocić

pierwsza lilia, w wodzie odbija się świerk Białobok

Ogródek Iwony 18:42, 04 cze 2015

Do góry
Kasiu, Beatko, Reniu - Kochane, dziękuję, że zaglądacie. Ostatnio mam mało czasu, dzielę czas po pracy na ogród i porządki pobudowlane.
Kończy się budowa (przebudowa) gospodarczego, pozostało uprzątnąć teren wkoło i położyć kostkę (czyt. polbruk) z odzysku z moich ścieżek ogrodowych przy budynku - będzie tam fajne miejsce do posiedzenia w cieniu. M dalej chodzi pokręcony, odwiedza lekarzy, by stwierdzić, co mu właściwie dolega? (uraz kręgosłupa, czy zapalenie nerwu? ), więc tym razem to on pracuje tylko palcem wskazującym a reszta domowników jest wykonawcami. Z uwagi na to, ze to on zawsze pracował za trzech, a teraz nie może - prace porządkowe postępują wolno. Na środku przyszłego trawnika leży kopiec żwiru pod polbruk, nadal nie mogę focić po całości mojej rabaty "ognistej", która w ostatnim czasie ma barwę żółto - bordową, a nie ognistą.

Nie wzeszły tam pacioreczniki i zeszłoroczna dalia. I nie wiem, czy zmarzły w trakcie przechowywania zimą, czy już w ziemi. Wydawało mi się, że jak sadziłam, było ok. Ponieważ długo nie wychodziły, zajrzałam do ziemi, a tam kłącza nie takie, jak powinny być.
Na środku rabaty posadziłam małego bordowego klona, który czekał na swoje miejsce. Będzie tam więc sobie rósł.
Bardzo ładnie rosną trytomy od Małej Mi, choć u Ani widziałam stare, które już mają pąki. Moje chyba w tym roku nie zakwitną, ale mają się dobrze

Za chwilę zakwitnie rudbekia od Ani, łubin czerwony ma się dobrze, ale w tym roku jeszcze kwiatów nie ma.

Liliowce i nachyłki mają już pąki kwiatowe

Wizytówka-mój mały ogródek 18:38, 04 cze 2015

Do góry
Witam w moim ogródku , jest mały , ale w tamtym roku postanowiłam o niego zadbac , nie znam sie na projektowaniu ani na sadzeniu wszystkiego sie ucze , ale jestem zadowolona z tego co juz mam , zapraszam

moje oczko powstało 10 lat temu ale dopiero teraz jest piekne , funkie i trzykrotka maja też po 10 lat

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:37, 04 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Powiedzcie mi i co chodzi tej rozplenicy.....

kłosy wypuszcza
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:35, 04 cze 2015

Do góry
jolka napisał(a)
No, ja też myślałam, że parasoleczki to jakiś kwiatek
Kompozycje tarasowe bardzo urokliwe, jak i cały ogród.
Pozdrawiam

Parasoleczkami można spróbować samemu, bo konstrukscja jest prosta, tylko czym okręcić palik?
W sobotę wymieniam drugą donicę tarasową, sama jestem ciekawa co wyjdzie, bo chcę trochę różowego, żeby nie było smutno
Z brateczkami muszę się już pożegnać
Miejsko & sielsko 18:34, 04 cze 2015

Do góry
widok z tarasu...
Miejsko & sielsko 18:33, 04 cze 2015

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:30, 04 cze 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Cudne te czerwonawe parasoleczki taki fajny akcent na rabacie z czego one są zrobione ???? W pierwszej chwili się zastanawiałam czy to nie jest jakiś fikuśny kwiat

Buziole

Elu to jakaś plecionka na patyku...dobry patent... w miejscach po zanikających brzydko cebulowych
Miejsko & sielsko 18:26, 04 cze 2015

Do góry
nowa donica z nawadnianiem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:26, 04 cze 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, Twój ogród pięknieje z dnia na dzień, zdziwiona jestem, że masz jeszcze tyle miejsca, możesz planować, planować, planować Przytulanka przesłodka

Agnieszko witam, dawno Cię nie było, cieszę się, że już jesteś na ogrodowisku...miejsca mam jeszcze sporo jak widać do zagospodarowania...tylko teraz sponsora szukam

Ogród wolę już tylko pielęgnować...i siać kwiatki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies