Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 21:19, 16 lip 2015

Kuba napisał(a)
Rzadko oglądam Twój ogród ale za to zawsze z wielką przyjemnością
edit. A że lubię przyjemne rzeczy poproszę o więcej fot

Zrobiłam dziś kilka .
Jagodaa 21:20, 16 lip 2015

Tess napisał(a)
Bosko, a berberysowa wymiata! Ja też taką chcę! Uprzedzam lojalnie - jak tylko znajdę miejsce - zgapiam, nie pytając o zgodę.

Hehehe, to ja może, póki czas, założę plantację Erecty
Jagodaa 21:41, 16 lip 2015

agam napisał(a)
Bronz Form zostaw, one bardzo ładnie się rozrosną. Mam u siebie przed limkami.
Z Amazon nie jestem zadowolona, wygląda jak podsuszona i chyba ją wywalę. Już Frosted lepsza , ale na przyszłą wiosnę będę ciachać do samej ziemi żeby tego suchego środka nie było widać.
Nie wiem jak oni to robią w szkółkach że te Frosted takie zieloniutkie.

Zawilce masz Honorine Jobert? Już się pogubiłam jakie mają dziewczyny. Ja poluję na Whirlwind, HJ u Finki już kupiłam.

Poza tym pięknie wszystko rośnie. Trawska olbrzymie, jeżówki wymiatają i lawenda, mniam .
A psiaka nie da się nauczyć żeby na rabaty nie wchodził???

No właśnie to nie BF, widziałam w szkółce u Kapiasa i BF ma takie cienkie nitki, jak Amazon, a u mnie trzy razy takie. Już w doniczkach w poczekalni . Ogólnie ładne, ale tam mi nie leżała ta trawa.

W przyszłym roku też spróbuję niżej ściąć, ale nie jestem pewna czy to coś da...

Zawilce mam te, na które polujesz, takie bardziej pełne.

A pies właściwie nie wchodzi na rabaty, tylko od czasu do czasu puści się galopem za kotem lub w innym miejscu do psa sąsiada, gdy ten urzęduje z przodu, a jak z tyłu, to choiny całe połamane, bo wbiegała za nie . W innych przypadkach wcale jej nie ciągnie w moje krzaki .
Jagodaa 21:47, 16 lip 2015

gruba_dynia napisał(a)
Dawno nie zaglądałam do Ciebie i jestem pod wrażeniem. Trawy !!!! Zazdroszczę. Czy je jakoś specjalnie nawozisz? Berberysów bym nie cięła, są piękne, takie nierówne, na tle prostego i zimnego muru.

Trawy nawożę tylko raz, wiosną Azofoską, tak symbolicznie.

Berberysy z założenia mają być takie nierówne, jak są teraz, ale aktualnie przerosły już murek. Odrosną jeszcze ładnie przed jesienią, zagęszczą się. Nie chcę z nich robić żywopłotu kostki, bo na niego się nie nadają, one są ładne właśnie takie "trawiaste".
Jagodaa 21:48, 16 lip 2015

ewa004 napisał(a)
Mnie tez te nierówne berberysy bardzo się podobają

A FC ja obcięłam bardzo nisko i wyglądaja strasznie

czyli nie ma na nie sposobu...
Jagodaa 21:50, 16 lip 2015

Joaska napisał(a)

Jaka zapora przeciwpsia??? nie widzę jestem zauroczona szałwią i całą resztą że żadnych zapór nie widzę...
rozumiem że opaska ta niska szeroka to z bukszpanu jest?
edit ... powiem tylko

........oh joooojjjj .....

A berberysy bym albo zostawiła i nie cięła albo wycieła tylko te najwyższe pędy żeby były bardziej postrzępione

Racja, na tym zdjęciu jej nie widać .

Obwódka z bukszpanu, weszło mi tam ok 700 sadzonek .
Jagodaa 21:51, 16 lip 2015

bartek_luberda napisał(a)
O matko tak dawno tu nie byłam że wszystko tak urosło że szok Pięknie

Ano dawno, dawno, ja też u Ciebie dawno nie byłam, ciekawe jak tam wędzarnia, muszę wpaść .
Jagodaa 21:52, 16 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Piękne te berberyski. Szybko Ci urosły?

Sadzone w zeszłym roku, sadzonki były ładne. Wiosną cięte na wysokość ok 20cm nad ziemią.
mateuszmichn 22:20, 16 lip 2015

Jagodaa napisał(a)

Sadzone w zeszłym roku, sadzonki były ładne. Wiosną cięte na wysokość ok 20cm nad ziemią.

Uuu jeśli wiosną miały 20 cm to ładnie podrosły przez ten czas. Myślałem o takich, żeby zasadzić u siebie na części łuku przy chodniku i zrobić taki żywopłocik. Podoba.mi się to ze są takie postrzepione
Jagodaa 22:23, 16 lip 2015

Bez sznurków i BF, ale za to z wężem . Zastanawiam się, czy nie dać pod kulki jednak Amazonów...

Najchętniej dałabym w eLkę kłosownicę, ale kulki muszą być, bo są dobrą kontynuacją, a kłosownica do nich się nie nadaje, więc albo to, albo to.