No właśnie to nie BF, widziałam w szkółce u Kapiasa i BF ma takie cienkie nitki, jak Amazon, a u mnie trzy razy takie. Już w doniczkach w poczekalni . Ogólnie ładne, ale tam mi nie leżała ta trawa.
W przyszłym roku też spróbuję niżej ściąć, ale nie jestem pewna czy to coś da...
Zawilce mam te, na które polujesz, takie bardziej pełne.
A pies właściwie nie wchodzi na rabaty, tylko od czasu do czasu puści się galopem za kotem lub w innym miejscu do psa sąsiada, gdy ten urzęduje z przodu, a jak z tyłu, to choiny całe połamane, bo wbiegała za nie . W innych przypadkach wcale jej nie ciągnie w moje krzaki .
Trawy nawożę tylko raz, wiosną Azofoską, tak symbolicznie.
Berberysy z założenia mają być takie nierówne, jak są teraz, ale aktualnie przerosły już murek. Odrosną jeszcze ładnie przed jesienią, zagęszczą się. Nie chcę z nich robić żywopłotu kostki, bo na niego się nie nadają, one są ładne właśnie takie "trawiaste".
Uuu jeśli wiosną miały 20 cm to ładnie podrosły przez ten czas. Myślałem o takich, żeby zasadzić u siebie na części łuku przy chodniku i zrobić taki żywopłocik. Podoba.mi się to ze są takie postrzepione