Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 18:30, 05 lip 2015

an_tre napisał(a)
Weroniko piękny różany spektakl u ciebie, tak jak Irence mowę mi odjęło
pozdrowionka

Różany spektakl był, taraz czas epizodów różanych, liliowych i liliowcowych, kaktusowych nawet, i tak aż do czasy hortensji. Pozdrawiam cieplutko Aniu.

GorAna 19:24, 05 lip 2015

weronika77 napisał(a)

Weroniko, cudnie to wygląda.....nie to co u mnie - potworna susza
Pozdrawiam
Flower1 14:50, 06 lip 2015

Droga Weroniko , roze zapieraja dech ,nie moge sie napatrzec ,wyobrazam sobie tylko jak musi pachniec jak sie wchodzi do Ciebie.U mnie wysyp hortensji w tym roku , mam rozowe ale marzy mi sie kolor taki jak Twoj na zdjeciu ,wiem ze sa specjalne odzywki przebarwiajace kwiat ,sprobuje sie rozejrzec..jezeli chodzi o roze to jeszcze raczkuje i zbieram informaje ,ciekawa jestem czy polecilabys mi jakis dobry oprysk? u Nas w Trojmiescie w koncu deszcz pozdrawiam serdecznie!
barbara_kraj... 21:33, 06 lip 2015

weronika77 napisał(a)

G[/img]
a jeszcze inne są w pąkach, np. GRAND PRIX

Wspomniałam o szałwii, a zdjęcia system nie wpuścił wczoraj, więc dzisiaj uzupełniam.

Szałwia w towarzystwie dzwonków karpackich. Pokażę jeszcze z dzwonkami pełnymi i szałwią ciemniejszą. Jak zakwitną.

Szałwia śliczna, to bylina?
O przymiotnie pamiętam.
Milka 13:54, 09 lip 2015

Ależ cudnie wam hosta wyrosła, za rok podwoi wielkość, widac jej dobrze i szkarłatka tez na medal się spisuje ciesze się bardzo
weronika77 22:34, 16 lip 2015

Flower1 napisał(a)
Droga Weroniko , roze zapieraja dech ,nie moge sie napatrzec ,wyobrazam sobie tylko jak musi pachniec jak sie wchodzi do Ciebie.U mnie wysyp hortensji w tym roku , mam rozowe ale marzy mi sie kolor taki jak Twoj na zdjeciu ,wiem ze sa specjalne odzywki przebarwiajace kwiat ,sprobuje sie rozejrzec..jezeli chodzi o roze to jeszcze raczkuje i zbieram informaje ,ciekawa jestem czy polecilabys mi jakis dobry oprysk? u Nas w Trojmiescie w koncu deszcz pozdrawiam serdecznie!

Flower, na początku wiosny pryskałam miedzianem, potem w zależności od potrzeb, oprysk na mszyce i czarną plamistość. środki proponuje sklep, i takie biorę.
Jeżeli chodzi o hortensje, też w tym roku nie narzekam. Dla niebieskich mam nawóz dla niebieskich. Pozdrawiam ciepło.

Flower1 22:56, 16 lip 2015

Cudowne ! w przyszlym roku wyprobuje nawoz do niebieskich . Weroniko w koncu moge Cie zaprosic do siebie jeszcze nie jest tak bajkowo jak u Ciebie ale pracuje nad nim .Dziekuje za wsparcie
weronika77 22:59, 16 lip 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Szałwia śliczna, to bylina?
O przymiotnie pamiętam.

Basiu, szałwię kupiłam w tym roku jako bylinę. Wciąż wygląda tak samo.
Twoje różowe przymiotno. Niebieskiego żal, bo było duże i piękne. Lubię niebieski kolor.

U mnie czas liliowo liliowcowy.

weronika77 23:20, 16 lip 2015

Milka napisał(a)
Ależ cudnie wam hosta wyrosła, za rok podwoi wielkość, widac jej dobrze i szkarłatka tez na medal się spisuje ciesze się bardzo

A tak się przygotowują brunery od Ciebie do dalszego dzielenia. Bardzo je lubię.

Lilie i dzwonki.

Nad dzwonkami LADY QUEEN.

weronika77 23:45, 16 lip 2015

Flower1 napisał(a)
Cudowne ! w przyszlym roku wyprobuje nawoz do niebieskich . Weroniko w koncu moge Cie zaprosic do siebie jeszcze nie jest tak bajkowo jak u Ciebie ale pracuje nad nim .Dziekuje za wsparcie

Cieszę się, że już Twój wątek działa. U mnie może bajkowo chwilami, u Ciebie pięknie, zdjęcia tez ładne robisz. Pozdrawiam.

Moje hortensje. W głębi Anabelle, i na pierwszym planie niebieskie od Bogdzi.
...Kłopoty z wgrywaniem zdjęć, tracę cierpliwość.

Po edycji udało się wgrać.