Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:06, 03 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
To gdzie były te wielkie szałwie ?
Śliczną różę dostałaś
A te zadołowane posadziłaś już ?

Chyba na Paderewskiego. Mieli super byliny. za późno pojechałam. Na niektórych było tylko rezerwacja A może to dobrze

Zadołowane posadziłam, ale kiepsko rosną.

I pożegnanie azalii i RH.. upał wykończył je.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:02, 03 cze 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania ja wszystkie takie róże pakuję do ogrodu i żyją

To ja też wpakuję.

Pierwsza dalia

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:01, 03 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
o patrz co do jarzmianki to też moja jakby rozrost ma powolny bardzo.... ale teraz bedzie u mnie 2 sezon.

W następnym urośnie. tak było u mnie

Zwykłe kwiatki a takie piękne Nie wiem jakie to .. nazywam je bohaterskie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:59, 03 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wstawiłam inspirację. Po instrukcję wysyłki zadzwonię.

Dzwoń

W podziękowaniu

Ulubione bodziszki.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:58, 03 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu pozdrawiam już jestem dzięki za troske trochę obejrzalam obrazków resztę potem buziole

Dobrze, że jesteś
I czosnkowo.. jak na CFS

A tych kilkadziesiąt zmarnowałam bo zapomniałam o wykopanych cebulkach, ale sznasa że część z nich zakwitnie za rok. Inne trochę, takie ażurowe. Zakwitł jeden

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:54, 03 cze 2015

Do góry
violinek napisał(a)
A ja bylam pewna , ze przy takiej ! mnogosci rasowej zieleniny ..chwasty nie maja szans ...tym bardziej , ze na fotach tylko kolorowo

Za choinkami jest pas do pielenia... a to jest 140m... tam nic nie rośnie.. tylko chwasty.

I moje CFS.... patrzę i widzę ogrody z wystawy
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:52, 03 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Śliczna ta medicine! i róża inna - rzeczywiscie liscie ma ciemniejsze niż Maryśka
pozdrawiam!

A rugosa jakaś tam pachnie na pół ogrodu Z jednej strony ogrodu róża, a z drugiej lilak Miss Kim.. też daje po nozdrzach

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:50, 03 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No tej Medicine nie mam a pamiętam ze miałam kupic i nie wiem czy kupiłam czy nie ale nie mam. Moja_-Twoja od pani nie bedzie jednak kwitła , miała maleńki pączek ale zasechł , może w przyszłym roku. Twoja piękna i ile kwiatów. No cóż Twoja ziemia a moja - róznicę widac na każdym kroku.

Ale w twojej rodki rosną, a w mojej muszą być na podwyższeniu.. i dużo bylin gnije..
Może za głęboko posadziłaś???
Po południu już pąki się rozchyliły. Jest tak wysoka, że pożarła mi moją niską ładną piwonię. No właśnie pasuje ja przesadzić (tę małą)..tylko gdzie???

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:48, 03 cze 2015

Do góry
noemi napisał(a)

Super odstraszacz . Ja mam ropuchę i nie mam ślimaków Pojedyncze … ale ja mam mikro ogród to się nie liczy

Podglądam Cię co dzień Aniu

Mam kilka ropuch... co chwila mnie straszą.. a ślimaków mam też sporo.. a raczej miałam.. bo nakarmiłam.
Wzięłam się za pielenie na obrzeżach ogrodu, by zlikwidować siedlisko. Popołudnie i 5 ubitych worów zielska wypieliłam.. aż od szpikula do podważania zrobiłam na dłoni siniaka i odcisk. A to tylko 1/8 obrzeży za "choinkami". Pielenie w glinie to masakra
Dowód pracowitego popołudnia.. a teraz nadganiam pracę..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:43, 03 cze 2015

Do góry
eliza3 napisał(a)

Piękna, piszesz, że niewysoka i chyba to mi się w niej najbardziej podoba.
Kocham piwonie za ich zapach, a czy te pachną ?

Nie wąchałam.. jest tak piękna że nie szukałam innych walorów.. jutro sprawdzę.. jak nie zapomnę. Kwitnie pierwszy dzień.

Świeci z daleka

Prawie jak moje różowe złocienie.. które po zimie w większości padły

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:39, 03 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)

Piękne to
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:32, 03 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Aniu nie wiedziałam, że masz tę trawę a ja właśnie sia zastanawiam nad nią zamisat, mojego marnego milium aureum - jakiej szerokości jest jedna kępa? Muszę z niej zrobić skarpetę (a właściwie pasek ok metrowy) pod moimi grabami i zastanawiam się ile bym ich musiała mieć. I jak ona wygląda zima i po zimie?
Przy okazju zdam raport werbenowy - sadzonki od Ciebie zaczynaja pokazywac kwiaty. Sadzonki z nasion od Ciebie rosną w gruncie raczej powoli narazie (ale wiem jest im zimnno). Jedynie co mnie zastanawia to część z nich nie rośnie w górę tylko tak "rozlazła" się na boki. może to przez uszczykiwanie? mam nadzieję ze znajdzie kiedyś właściwy kierunek pozdrawiam

U mnie rósł słabo, ale jak każdy carex potrzebuje wilgoci.. a miałam go pod brzozą. I nie podlewałam.
Teraz przesadziłam.. też nie będzie szału z wilgocią.. ale pod brzozą mi się odwidział. Nie pasuje do reszty.
Zimą przysychał u mnie. Wiosna prawie wszytko wyskubałam. Miałam na niego nerwa. Ale odrasta szybko i ładnie. Dostał drugą szansę. Jak się nie poprawi to się pożegnamy.
W porównaniu do innych carexów nie rozkłada się na boki tzn nie przyrasta mocno. Evergold dostaje bardzo długich liści, a ten jest bardziej kompaktowy, przez co jest bardziej przewidywalny w rozmiarze.
Tak wyglądał gdzieś w lutym, ale zima była jaka była, a raczej nie była.
Szału nie ma. Te rude po prawej na dole to rdest Fajna brązowa poducha

Po wyskubaniu, końcem kwietnia tak wyglądał (8 post)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=132#post_8

Reszcie odpowiem wieczorkiem jutro czyli dziś, ale mam trochę do skończenia pracy, a pasuje pospać trochę.

Edit.. zmierzę kępę jutro, jak zapomnę to przypomnij. Na oko 30cm. Maks 40. Jak na carexa to mało.

Pszczelarnia 00:21, 03 cze 2015

Do góry
A mi to rude wcale nie przeszkadza.
Pozwolę sobie pokazać jak wygląda.. to z lutego. Zima kiepska była, ale podobnie wygląda i w inne zimy.
U mnie ma sucho, bo konkurencja drzew jest duża.. nawadniania nie ma i nigdy go nie podlewam. Żyje

I jak się czyści z suchych liści to też nie wiem. Po prostu w pewnym momencie jest zielony
Dwa ogrody 00:21, 03 cze 2015

Do góry
Pszczółko, z takim buszem dziś się rozprawiałam, zdenerwowały mnie panoszące się Ice Dance, teraz myślę, czym uzupełnić ubytki

tutaj posadziłam jesienią Bonicę i uzupełniłam Ice Dance, błąd, również z tego miejsca ją wykopałam, rabata przewidziana do poszerzenia po założeniu rozsączkowania oczyszczalni, dlatego kostki nie układam, szkoda czasu

wszystkie rośliny czekają na pokrzywę, skrzyp i żywokost, które już kończą bulgotanie

i kolejna dalia
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:21, 03 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Cd. Nowa Zembla, pąki miała prawie czarne

Że to nie jest N. Zembla to pewne. Mnie ta kolorystyka kwiatu bardzo odpowiada. Posadziłabym go w towarzystwie Calsapa.
Trzeba znaleźć jego nazwę.

Ta 'złota' róża jest niesamowicie piękna.
Rododendronowy ogród II. 00:05, 03 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No to dla wytrzymałych dzisiejsze zdjecia rh

Noooo to jest to co tygryski lubią najbardziej............
Z kotami też mam na pieńku - coraz więcej kocich kup trafiam u mnie w ogrodzie......

A hosty ładne, mąz miał rację, trzeba pokazywac
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:04, 03 cze 2015

Do góry
Dzięki
Mój 4 arowy azyl... 00:03, 03 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu pozdrawiam w tym roku wszystko szybko zakwita

Ten bodziszek ze względu na urodę zaraz po wielkokwiatowym. No i te liście... !
Dwa ogrody 00:02, 03 cze 2015

Do góry
Małgosiu, lubię bylinki i jak sroka nie potrafię się im oprzeć placyk jest i drugi, czeka na zasypanie piaskiem i jakiś ozdobnik

i taki busz, trzeba ograniczyć bodziszek korzeniasty

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:59, 02 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Jacequline de Pre

Maingold

Zachwycające !

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies