Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:42, 02 lip 2015

Do góry

i rybki

i lilie wodne

Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 13:41, 02 lip 2015

Do góry
Nieznana różowa, kwiaty wielkie, pachnące, sztywne pędy.
Mój ogród pod górkę... 13:41, 02 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje kocurki i w tle już prawie dobry trawnik

Prawie dobry trawnik?! Toż to piękny, zielony dywan Tylko ściągać buty i zatopić się w tej miękkiej trawce
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:40, 02 lip 2015

Do góry
Zwodowany już lotosik..... Mariusz dzięki.... cały bagażnik masz zalany wodą... nie wiem jak Ci się odwdzięczę ...

Całą sesję mu zrobiłam

I z resztą towarzystwa wodnego Czekam teraz na żółtego lotosa.. może jak będzie ciepło to zakwitnie .. liście ruszyły do góry

Ślicznota

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:39, 02 lip 2015

Do góry
A to rabata różana mojej mamy i oczko wodne taty

Dwa ogrody 13:39, 02 lip 2015

Do góry

lawenda, Pomponella, Eden Rose, z lewej biała gaura w pączkaci i rutewka biała tez w pączkach, chyba zakwitnie

Pastella, lawendę z niskich, trzeba będzie ciąć wiosną krótko, by nie zasłaniała róż

tu z hyzopem, bardzo zimne zestawienie, chyba odrobina pomarańczu by się przydała

i lawenda potwór, ma wielkie kłosy, dziś wycinam, bo pierwszy lepszy deszczyk ją położy, oby tylko spadł, bo susza okropna
Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 13:37, 02 lip 2015

Do góry
Ściana na różaną rabatkę
Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 13:37, 02 lip 2015

Do góry
Lato w ogródku. Nienazwana róża zaczyna coś pokazywać

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:37, 02 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Angielska,aktualna fotka dla Was W takiej scenerii przyszło mi wypoczywać Jaśminowców też nie brakuje

Danusiu wypoczywaj pozdrowienia zostawiam i wszystkiego dobrego
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:37, 02 lip 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Z Twoimi cudnymi obrazkami jestem na bieżąco,tyle,ze jakoś ostatnio z wpisami mam problem..
Pozdrawiam

Aaaaaaa na werbence są malutkie pączki jak pojawią się kwiaty to zmobilizuję się do zrobienia fotki.

Niestety do wysyłki musiałam przyciąć... bo kwitła by już od początku.
Mobilizuj się.. a ja przyjdę oglądać... na razie nie zaglądam nigdzie..
Teraz też uciekam, a zajrzałam by pochwalić się kwiatkiem od Mariusza.. dziś był z wizytą. Pierwszy raz u mnie.. i wejście smoka zrobił
Momo BOtan...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:33, 02 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ah Pashmina, jest na mojej liscie chciejstw. Cale szczęscie że mam podobna First Lady. Pokazez kiedys jaki ma pokrój, wyskosć, jak długo kwitnie, etc?

Mam ją pierwszy rok.. więcej może napisać Renia. Ona ma dłużej.
Jest niska ok. 0,5m, zwarta, kwiaty duże i dużo. Trzyma od początku do tej pory i ..rośnie pod południową ścianą.. ma totalną patelnię. Inne róże już dawno padły, a ta tłoczy nadal. I chyba też nie będzie śmiecić płatkami Piszę chyba, bo do tej pory ani płatka nie zgubiła Patrzę po fotach to już 2 tygodnie temu była w pełnym rozkwicie.

Liliowce .. powoli, powoli i nieśmiało..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:28, 02 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Też tak siałam w zeszłym roku. Ładnie urosły rozety, ale ani kwiatka nie było Warto było czekać A może u Ciebie zakwitną??

Od tygodnia próbuję przyciąć cisy... i udało się jedną kulkę....

Ale za to jak ładnie przycięta Ja cierpliwa jestem poczekam jak zakwitnie to pokażę.Miłego dnia
Ogródek Iwony 13:24, 02 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, trawy, to nowa przygoda. Sprawdziłam u ciebie, ze interesują cię wysokie. Te, co mam, są albo od jesieni albo od wiosny. Nie mam jeszcze doświadczenia, ale zaglądający tu na pewno skomentują i doradzą.
Niewiem, czy to dobre tło okrywowe, bo o tej porze jeszcze nie wszystkie są wysokie, niektóre dopiero rosną. Ale ja nie mam doświadczenia, może tak jest u mnie dlatego, ze sadzone wiosną, muszą się przyjąć na nowym miejscu?
To jest Miskant Gracilimus, posadzony jesienią, najładniej przyrósł od wiosny:

Następny, to Miskant Variegatus. Białozielony.

Potem Miskant Klaine Fontanne

Miskant Grosse Fontanne - wyższy, rośnie w plecach róży w połączeniu z perovską i werbeną. Tych jeszcze nie widać.

Następny, dekoracyjny i niższy Miskant Morning Light

Iwcia pierwsza fotka powalająca jak w akwarium czerwoniaste róże cudo no i lilie przepiękne ślicznie ślicznie praca nie poszła na marne to widać wiec teraz podziwiać pewnie fajnie się siedzi na tarasiku co ? boziole
Zakątek z fioletową ławeczką 13:22, 02 lip 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)

Powiedz Doniu czy to nigra i czy ją tniesz - wygląda wspaniale taka gęściutka....no i te topiary ...to też Twoje dzieło? - wyglądają super
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:21, 02 lip 2015

Do góry
Niestety zdjęć berberysowej nie mam...eM rano postawił wielką maszynę przed nimi i pojechał do pracy...Zdjęć z maszyną nie będzie bo psuje cały efekt!!!

Zapraszam wieczorem na moje śmiejące się berberysy
Ale na pocieszenie mam ulubioną Baronową

Zakątek z fioletową ławeczką 13:20, 02 lip 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moja czerwona nn , też ładnie pachnie

Też sobie zacytuję to zdjęcie, bo bardzo urokliwie wyszło z tą lawendą- duet doskonały Podobną czerwoną różę miałam u siebie, ale tak lubiły ją mszyce, że dostała eksmisję to Mamy ona ma do niej więcej cierpliwości
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:20, 02 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu ja w lutym wysiewałam ożankę i mus do przyszłego roku na kwiat czekać ech

Też tak siałam w zeszłym roku. Ładnie urosły rozety, ale ani kwiatka nie było Warto było czekać A może u Ciebie zakwitną??

Od tygodnia próbuję przyciąć cisy... i udało się jedną kulkę....

Dwa ogrody 13:19, 02 lip 2015

Do góry
Gabrysiu, ogród Vivy to bajka, pełna inspiracji dla bylinowo/różano zakręconych
Biały jest przetacznik, nie ożanka Powojnik to Rooguchi przy Jasminie, a Hendersonii też rośnie przy Gertrudzie , muszę je jesienią zamienić, bo posadziłam bez sensu
Edenke mam podsadzoną powojnikiem Betty Corning, pewnie nie urośnie taki olbrzym jak u Vivy

trzy kolory przetaczników, jasnoróżowy świeżutki, chyba tam zostanie

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:12, 02 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
Najpiękniejsza róża na O.

sianokosy były

No i pięknie i no i prawda kolorek powaljący różany i takie coś przy niej fajowe buziaki zostawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:11, 02 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Co to trawka już kwitnie w lewym dolnym roku??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies