Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:04, 15 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)

Dla Ciebie Bożenko mam specjalne pozdrowienia za uśmiech, humor i pozytywne nastawienie do ludzi. Pięknie pozdrawiam.

Zbyszku za tyle miłych słów to kwiatek Ci się należy. Dołączam pozdrowienia od M.

Peppermint 21:10, 15 lip 2015

Bogdzia bardzo serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowo. Masz piękny, dojrzały ogród, nie wiem jak to się stało że dotąd tutaj nie trafiłam. Zapisuję na listę do przeglądnięcia a tymczasem życzę dużo słonka i ciepełka, pozdrawiam
Bogdzia 21:10, 15 lip 2015

chelll napisał(a)
Dziękuję za wizytę u mnie Sama zaglądam tam sporadycznie, do Was częściej Teraz, idąc za Panią, zajrzałam i się zatrwozyłam, że zdjęcia nieaktualne. Teraz o wiele piekniej, ale to nadrobię. Trochę szkoda mi czasu na fotografowanie (jestem mamą dwóch chłopców o niskim poziomie cierpliowości). Jednak gdy patrzy się na zdjęcia, widać efekty pracy. Muszę się zdyscyplinować.
Proszę o zdjęcia Pani ronda, może coś zgapię. Szkam inspiracji, bp ja ze swojego wciąż jestem bardzo niezadowolona. To miała być wizytówka ogrodu, a tu rozczarowanie. Pozdrawiam!

Moj klomb w srodku ronda nic Ci nie pomoże bo słuzy mi jako przechowalnik roślin których nie mam gdzie posadzic albo są za male (sklepy wysyłkowe) by gdzie indziej posadzic .Na środku jest oczywiscie rododendron a poza nim bałagan.Zdjecia z tamtego roku.

Bogdzia 21:12, 15 lip 2015

Peppermint napisał(a)
Bogdzia bardzo serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowo. Masz piękny, dojrzały ogród, nie wiem jak to się stało że dotąd tutaj nie trafiłam. Zapisuję na listę do przeglądnięcia a tymczasem życzę dużo słonka i ciepełka, pozdrawiam

Miło mi Agnieszko że zajrzalas do mnie ale u mnie raczej monotematycznie , świat się kręci wokół rododendronów. Pozdrówka śle do Ameryki.
Bogdzia 21:17, 15 lip 2015

eee_taam napisał(a)
z ta korą to masz racje ...ja sukcesywnie w tym roku zabieram kore z rabat ...z pod Rh też wygrzebuje ...nie polubiliła moja motyczka kory na rabatach

a do tego Marzenka pisala że kora jesienią może być alergogenna i wywoływać katar alergiczny wiec zbieram i wrzucę do obornika kurskiego to sie przekompostuje.

Pod rh nie powinno byc kory ale trzeba je podlewac bo ziemia musi byc wilgotna a one potrzebuja dużo wody po zimie , potem w czasie kwitnienia, potem w czasie rośniecia pedów i zawiazywania pąków na przyszły rok i potem na jesieni by starczyło im az do wiosny.Justynko niech Ci nie przyjdzie do głowy motyczkowac pod rh bo podziabiesz najwazniejsze drobne lorzonki które mają największy udzial w odzywianiu rośliny bo dostarczają jej wody z wierzchnich warstw.Ja kory nie mam , nie przeszkadza mi u innych ale u siebie jej nie chce uważam że degraduje ziemię.Pozdrówka.
Bogdzia 21:21, 15 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
18 i 19 lipca jest Różany Weekend w szkółce Rosarium w Nowym Mieście nad Wartą. Może ktoś jest zainteresowany? Wszystkie informacje na ich stronie w Aktualnościach.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5959-rozany-weekend-w-szkolce-rosarium?page=1#post_1

Jutro jedziemy na ogrodowiskowa wycieczke to pogadamy na ten temat, wiem że Krys tam jeździ , może sie i w tym roku wybierze? My mamy zaplanowane tak wiele imprez na ten rok ze nie wiem czy jeszcze jedna sie zmieści ale jutro się zobaczy.Pozdrówka Ewo. Twój avatar wcale sie z Tobą nie kojarzy choc widac ze to Ty ale jakas taka grzeczna jak uczennica młodszych klas a Ty jestes wamp , powabna kobieta.
Bogdzia 21:23, 15 lip 2015

jankosia napisał(a)
Ktoś tu prosił o zdjęcia dudka

Jankosiu większej przyjemnosci mi zrobic nie mogłas. Jak ja dawno ich nie widziałam. Cudne sa . Zazdroszczę Ci ich bardzo ale i cieszę sie chociaz u Ciebie są. Cudo prawdziwe.Buziaczki ślę.
Bogdzia 21:24, 15 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Szkoda że to Rosarium jest tak daleko

Ode mnie nieco blizej więc przyjedź do mnie będzie bliżej
Bogdzia 21:29, 15 lip 2015

alinak napisał(a)
Ja tu na foteczki wpadam a tu doradztwo pełną parą.Na spotkaniu faktycznie dużo nowych Ogrodowiczan było dlatego dokładnie fotki oglądałam i czytałam .
Pamiętasz jak na spotkaniu u Anka kradną za przyzwoleniem właścicielki pensjonatu gałązki oleandrów? .Właśnie za chwile będą mi kwitły dwa które przeżyły i się przyjęły. zawsze je nazywam (nie wiedzieć czemu )oleandry Bogdzi.

Jak miło że je tak nazywasz choc nigdy moje nie były ale przypominają o mnie. Alinko zaglądam do Ciebie , widzialam altankę . przesadzana róze i wiem nawet dokładnie kiedy u Ciebie krecili (dzień po Vivie) ale zawsze jak zaglądam to bez logowania więc nic nie piszę . Wiem lanie mi się należy .Buziaki.A wogóle to szkoda ze nie byłas w Pęchcinie , może gdzie indziej sie spotkamy. Jutro jestem w Krakowie ale do Ciebie i tak za daleko.
Bogdzia 21:33, 15 lip 2015

Katkak napisał(a)
Bogdziu z Krakowa do Dębicy już całkiem niedaleko...

Kasiu sprawdziłam 120 km to juz nie jest blisko. Bardzo prawdopodobne że zajrzymy do Ani w tym roku i wtedy bedzie do Ciebie tylko połowa tej drogi ale chyba lepiej zeby Ci córcia podrosła to wtedy bedzie lepszy czas na gości. Przy małym dziecku goscie to jednak kłopot.W każdym razie dzięki za zaproszenie.