Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 20:30, 15 lip 2015

I jeszcze dwie fotki od frontu...reszta jakoś rozmazana wyszła
to pod świerkiem i obok wjazdu do garażu
te na pierwszym kwitnące to Vanilki z czterech tylko dwie tak szybko wystrzeliły....

BusyBee 22:30, 15 lip 2015

Jakoś dziwnie się dziś dodają fotki. Większości Twoich wcale nie widzę

Ta pierwsza idealna- fajnie, że w końcu się pojawiłaś Julciu Buziaki

Edytuję, bo się pootwierały piękne hortensje- podziwiam, bo u mnie się nie udają- za zimno
Kindzia 08:32, 16 lip 2015

Już Ci tak hortki kwitną? U mnie jeszcze w powijakach, vanilki, limki, miśki zielone jeszcze. Pierwsza u mnie będzie Mega Perl, najbardziej rozwinięta jest.
Moje jeżówki też dużo słabsze niż w zeszłym roku, u Ani podobnie...może to taki rok?
Buziaczki
AsiaK_Z 08:51, 16 lip 2015

Cześć Juluś! Troszę poleżałam na leżaku u Ciebie, delektując się widokiem. Trawa jak marzenie. U mnie niestety nie uda mi się takiej doczekać. Nie jestem w stanie. Hortensje piękne, w sumie miałabym na nie miejsce. Może się przyjmą. A dopytam o The Fairy. Jakie lubi stanowisko? Buziam
Milka 10:26, 16 lip 2015

Tojeść śliczna ogródówki też, a te jeżówki to odmianowe? wygląda tak, jakby je slimaki zżarły, zwłaszca pędy kwiatowe, miałam podobnie, potem sypałam kawę i jakoś odbiły i nawet zakwitna, ale u mnie te zwykłe baiłe i różowe
Julcia pozdrawiam
Gabrysia_ 10:29, 16 lip 2015

Julcia,jak miło,że jesteś i to z fotkami
Frontowa bardzo elegancka!
Buziam

JulkAd 19:47, 16 lip 2015

BusyBee napisał(a)
Jakoś dziwnie się dziś dodają fotki. Większości Twoich wcale nie widzę

Ta pierwsza idealna- fajnie, że w końcu się pojawiłaś Julciu Buziaki

Edytuję, bo się pootwierały piękne hortensje- podziwiam, bo u mnie się nie udają- za zimno

Może to pogodowe zawirowania miałaś i dlatego cosik ze zdjęciami było ....no właśnie u Ciebie to białe niedźwiedzie by się szybciej uchowały niż hortki ogrodowe...ale jak masz sporą donicę i miejsce na przezimowane to ja bym spróbowała na Twoim miejscu...chociaż sama nie przepadam za roślinami, na które trzeba chuchać
JulkAd 19:54, 16 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Już Ci tak hortki kwitną? U mnie jeszcze w powijakach, vanilki, limki, miśki zielone jeszcze. Pierwsza u mnie będzie Mega Perl, najbardziej rozwinięta jest.
Moje jeżówki też dużo słabsze niż w zeszłym roku, u Ani podobnie...może to taki rok?
Buziaczki

Sama się dziwię, że jakoś szybko w tym roku poszło tym hortkom....ale co ciekawe od południowej strony w ogrodzie Vanilka w powijakach jeszcze. Takie zielone maleństwa ma dopiero ...z tymi jeżówkami to mnie pocieszyłaś...ale najgorsze, że te od Ani w ogóle zaginęły....a nasiona które wysiałam w ogóle nie wzeszły....nie mam pojęcia dlaczego...przecież to te najzwyklejsze były...

Dzięki za buziaki
JulkAd 20:01, 16 lip 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Juluś! Troszę poleżałam na leżaku u Ciebie, delektując się widokiem. Trawa jak marzenie. U mnie niestety nie uda mi się takiej doczekać. Nie jestem w stanie. Hortensje piękne, w sumie miałabym na nie miejsce. Może się przyjmą. A dopytam o The Fairy. Jakie lubi stanowisko? Buziam

Trzeba było krzyczeć, że leżysz bym Ci materacyk i kawusię przyniosła, a tak na twardym się męczyłaś Bidulko
....trawa nie jest idealna, ale nie narzekam....możesz też taką mieć....moja ratowana po 18-u czy 19-u latach...wertykulacja, piasek, ciut nowej ziemi, dosiewka, woda i koszenie....no i nawóz raz na jakiś czas....psy raczej nie podlewają trawy....ale już moja suczka tak....ze spłuczką za nią chodzimy( czyt: )

Fairy u mnie w pełnym słońcu....na patelni, ale myślę, że wszędzie będzie rosła, bo ona to raczej mało wymagająca jest....
Dzięki za buziaki
JulkAd 20:08, 16 lip 2015

Milka napisał(a)
Tojeść śliczna ogródówki też, a te jeżówki to odmianowe? wygląda tak, jakby je slimaki zżarły, zwłaszca pędy kwiatowe, miałam podobnie, potem sypałam kawę i jakoś odbiły i nawet zakwitna, ale u mnie te zwykłe baiłe i różowe
Julcia pozdrawiam

Irenko ślimaki, nikt inny tylko te gadziny się dorwały do moich jeżówek...te w kamieniach ciut oszczędziły....może kamieni nie lubią....tak to są te odmianowe, ale te najzwyklejsze chyba całe zżarły, bo w ogóle ich nie widzę....i piszesz, że kawę sypałaś?...spytam u Ciebie tam szybciej zobaczysz