Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 13:45, 02 cze 2015

Do góry
Szpaler (nie wiem czy 3 drzewa to już szpaler ha, ha ) z grusz Chanticleer. Konstrukcje podpierające mojego pomysłu. Tradycyjnych nie dało się wbić, taka glina w tym miejscu. Mam nadzieję tylko, że drzewa sobie z nią poradzą. Wiatr strasznie nimi kolebie, nie wiem czy powinnam je przyciąć???
Przywiezione ze szkółki oczywiście moją tojką. Na końcu zawiesiłam jedwabny szalik w kolorze magenta (zagadka dla mojego M ) jak na ogrodniczkę z fasonem przystało

Gdzieś na końcu świata... 13:41, 02 cze 2015

Do góry
Mój czosnek Krzysztofa Allium Christophii zaczyna swój spektakl, coraz więcej gwiazdek ma

no i Jaszczureczka cudem uratowana przed pożarciem przez moją Kicie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:36, 02 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pięknie u Ciebie ... niesamowita eksplozja kolorów ... śliczne zdjęcia łubinu

Reniu witaj, czytałam cię u Bogdzi, tez z grupy łódzkiej
Dzięki za pochwały, z tego ogrodnik zawsze się cieszy
zaraz kolejne piwonie, obie piękne, ogromne, nie pachną jednak, tylko wyglądają

naparstnice szaleją wszędzie, ale te tutaj to olbrzymy, prawie, jak ja
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:32, 02 cze 2015

Do góry
rozark napisał(a)

cudna! a pozostałe - może mają do bani stanowisko? wyglądają na zasuszone?
Ogród w Puszczykowie 13:31, 02 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Kancik pierwsza klasa
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 13:30, 02 cze 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Dziewczyny
to są nasadzenie miejskie, które bardzo lubię. Zdjęcia z tel niestety. Cisy + berbetysy cięte w sześciany, do tego trawy, w centrum jakieś drzewa ( nie wiem jakie, musiałabym na żywca raz jeszcze zobaczyć.)W tle są jeszcze inne krzewy- chyba irga,m a w środku tawuła japońska, róże (chyba) żurawki, rozchodniki. Na żywo ładnie to wygląda. A tak w ogóle po inspiracje idzcie do Magdy- Ogród niby nowoczesny...

fajne, trawy to chyba jakieś rozplenice... szkoda, że nazw konkretnych trzeba się będzie domyślić.
Tu ma być ogród :) 13:28, 02 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hehe, dobrze mówisz, obecnie podwórko przypomina szkółkę.
Ostatnio wiecznie coś odwraca uwagę od sadzenia, a to wesele, a to dzień dziecka, a to goście.
A w ten weekend tematem numer jeden będzie.... taka mała zajawka

tak, tak, długo wyczekiwane przęsła i brama przyjeżdżają.

Także będziemy montować, bo wolałabym, żeby to aluminium nie stało za długo w stanie umożliwiającym wyniesienie

Pięęęęękne ogrodzenie
Ogród w Puszczykowie 13:26, 02 cze 2015

Do góry
warzywnik obsadzam bylinami i jednorocznymi, wabiącymi owady zapylające

ziemniaki coraz większe

pomidory, które nie zmieściły się do szklarni upchane w donicach

poziomki już do skubania

Podwórkowa rehabilitacja 13:21, 02 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Śniedek

Zawciąg

Pojawiają się kolejne kolorki kosmosów.

Orliki z bliska.

Śliczne zdjecia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 02 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widze ze zakwita moja ulubiona piwonia, choc po wizycie u Ciebie jeszcze dwie mam ulubione, wiec dbac o nie poproszę bo kto wie moze kiedys znów je odwiedze

Ha, ha dbam, ale ona z tych, co nic się nie dzieje, aż jestem zaskoczona, w tym chyba tez jej wyjątkowość; Bożenko, Sorbet tez ci się spodoba, dopiero ciut się otworzyła, dopiero jak cała, widac jej piękno...no i ten zapach!
kojarzysz nazwę tego rodka, zmyła się nazwa, mam 3, cudny...
później kwitnie

to dla powąchania goździki pierzaste, też ich dywany uwielbiam, w nocy dosłownie świecą

i twoja ulubienica, chyba jednak ją masz, zobacz na początku leciutki róż, potem czysta biel

Ogród w Puszczykowie 13:18, 02 cze 2015

Do góry
Przywrotniki kupiłam właśnie dla tych porannych diamencików na listkach

Rozplenice co dzień większe Mam nadzieję, że w tym sezonie limki nie dadzą im się przerosnąć

Trawnik spalony niewłaściwym herbicydem 13:17, 02 cze 2015

Do góry
Miałem na trawniku koniczynę, babkę i mlecz. Chcialem kupić "Starne trawniki 260EW" jednak w sklepie ekspedientka zasugerowała mi kupno "Klinic Duo 360 SL" twierdząc, ze będzie to bardziej ekonomiczne. Kupiłem go. Uzylem około 25/30ml na trzy litry wody. Po upływie 20 dni moja trawa wygląda jak na zdjeciach. Co mam zrobić? Jak mogę uratować trawę? Trawa jest spalona, a chwasty zostały.

Typografia ogrodu 13:15, 02 cze 2015

Do góry
Pojechałam do mojej ulubionej szkółki po rozchodniki 'Sunkissed". nie byłam przekonana co do ich koloru a w dodatku okazało się, że dostepne sa tylko bardzo duże sadzonki ale aż za 30 zł sztuka a potrzebowałabym 10... stwierdziłam, że dale będę zatem szukała odmiany 'Stardust' i w rozsądniejszej cenie.

Kupiłam za to 9 cisów 'Hisksi" na zywipłocik w powstającej rabacie. będą na razie dośc rozstrzelone, ale już takiej wielkości cisy sadziłam i po niespoełna 2 latach się zrosły.Jesli córki pozwolą dzis je posadze

i dowiedziałm się, że upragnione grujeczniki zamiast 90 zł kosztują teraz 50! mam trzy zarezerwowane i jak tylko będę mogła je przewieżć dołączą do cisów.

Wiadziałam też w doniczkach czosnki - największe Globemastery miały min 20 cm średnicy! Takie 100 sztuk robiło nie małe wrażenie. Koszt - 55 zł sztuka - droga cebulka.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:13, 02 cze 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
i jeszcze

[/quote

Witaj
surfinie piękne, inne zdjecia też piękne, burza kolorów i super kompozycje.
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 13:12, 02 cze 2015

Do góry
Dziewczyny
to są nasadzenie miejskie, które bardzo lubię. Zdjęcia z tel niestety. Cisy + berbetysy cięte w sześciany, do tego trawy, w centrum jakieś drzewa ( nie wiem jakie, musiałabym na żywca raz jeszcze zobaczyć.)W tle są jeszcze inne krzewy- chyba irga,m a w środku tawuła japońska, róże (chyba) żurawki, rozchodniki. Na żywo ładnie to wygląda. A tak w ogóle po inspiracje idzcie do Magdy- Ogród niby nowoczesny...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 02 cze 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Właśnie zachorowałam na łubiny

Wpadaj do mnie, mam siewki
zrobiłam im portrety, jakie mam kolory; zostawiam nasiona tylko na tych kremowo-białych, bo innych mam pełno i te będę mnożyć; pasuje do białych irysó, naparstnic i prawie jestem trendy ze światowym stylem łubin kwitnie po 2 latach od wysiania.
miło, że zaglądasz

z tych zbieram nasiona

Ogród w Puszczykowie 13:10, 02 cze 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:08, 02 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Fajna trawa pod magnolia, co to? Roze tez mi zaczely chorowac

To Carex Gold Fountains. Z powodu cienia, gdzie rósł chyba jest mało złoty.
Z bliska.
Reszta odpowiedzi potem.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:03, 02 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
to chyba Mary Rose? wydaje mi się, też mam ten majtkowy kolorek

To Comte de Chambord

A to NN na Dzień Matki. Ciekawe czy potem da radę w gruncie.

Ogród w Puszczykowie 13:02, 02 cze 2015

Do góry
Zdjęcia z dziś. Po wczorajszym deszczu wszystko ruszyło, niestety jak zwykle najbardziej chwaściory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies