Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Ivvvona 22:13, 13 lip 2015

Vivo, uwielbiam Twój ogród, bywam tu często ale do tej pory z ukrycia. Czas się przywitać. Stworzyliście niesamowite, zachwycające miejsce. Nie mogę się doczekać na program w tv, choć na pewno w tak krótkim czasie będzie to tylko namiastka ogrodu. Zostawiam pozdrowienia
viva 22:31, 14 lip 2015

Frezjo, Olu, Aniu, Bogdziu, Małogosiu, Kasiu, Irenko, Karolino,

dziękuję w imieniu dziewanny Poproszę ją tylko, by wydała dużo nasionek

Aneta1309 napisał(a)
Obejrzałam fotki ze spotkania i nie muszę pytać jak się udało zdjęcia mówią same za siebie.Macie cudny ogród ale to już wiecie.Graby też cudne nie mam u siebie tego najwyższego piętra bo nie potrafię się na nic zdecydować, i masz ci los ogrodnika.

Anetko, dziękuję, było fajnie
Co do drzew, wybór jest duży ale dycyzje podejmij czym prędzej, bo czas ucieka a drzewa nie rosną tak szybko

laurowisnia napisał(a)
Ależ tu się działo, odwiedzający mieli swoją ucztę, a my ucztę zdjęciową.
Wspaniale się ogląda tak bogaty ogród, nie wiadomo przy której fotce zatrzymać się na dłużej, koniecznie trzeba wrócić.
Zakupiłam podobną dziewannę, jest dość niska, ma jeden kłosek na razie, może nasionka wytworzy.

Agatko
Dziewannę mam trzeci sezon i z każdym rokiem wydaje więcej pędów. Na początku też była niepokaźna. Czy też masz w białym kolorze, bo gdzieś w ofercie internetowej widziałam austracką żółtą?

Urszulla napisał(a)
Piękna ta dziewanna austriacka a śmiałek mnie już wcześniej zachwycał- on lubi sucho czy mokro?
i podziwiam Cię za wysiew z nasion, mam w pobliżu taką sąsiadkę ogrodniczkę która wszystko ma z własnego chowu i wysiewów, jest niesamowita- mam od niej sadzonki cleome -rosną, nie mogę się doczekać ich kwitnienia. I ciągle myślę o tym arcydzięglu od Ciebie, który w mojej ziemi się zmarnował

Śmiałki rosną u mnie w słońcu w suchym miejscu.
Ula, ja chyba nie mogę się równać z Twoją sąsiadką, bo w tym roku ponisłam klęskę wysiewową. Kupiłam jakąś trefną ziemię i większość moich wysiewów padła.
Arcydzięgiel też chyba stracony u mnie chociaż tak pięknie wykiełkował. Mam wieści, że u innym ogrodniczek dobrze się ma więc liczę na to, że do mnie wróci

Joku napisał(a)

Viva, rozczuliłaś mnie, dziękuję za piękny obrazek. Ławeczkę mam chyba taką samą, tylko nieco inny odcień. Obwódkę tworzą chyba kukliki ?

Jolu, pamiętam Twoją ławeczkę i jest o wiele bardziej urodziwa
Obwódkę tworzą kukliki

viva 22:48, 14 lip 2015

Mira napisał(a)
Vivo piękny,wytworny i niesamowicie kojący jest Twój ogród.Przepiękne królestwo róż i bylin.I tyle inspiracji w nim można znaleźć.Pozdrawiam serdecznie i nisko się kłaniam za stworzenie tak cudnego raju,marzeniem jest mieć taki ogród

Miro, witam cię i dziękuję za tyle miłych słów
Pewnie znasz to powiedzenie, że marzenia się spełniają czego Ci bardzo serdecznie życzę

butterfly napisał(a)
Pooglądałam jeszcze raz zdjęcia cudnego ogrodu... wróciły wspomnienia

PS> Dziewczynkom odp. że to jest tak piekny ogród, ze wszyscy przyjeżdżają go obejrzeć

Ja też oglądałam taki jeden cudny ogród z bordowymi i niebieskimi kuleczkami

A goście nadal przyjeżdżają

Dorota123 napisał(a)
Oglądam nowe zdjęcia i od razu kojarzę - to z tego zakątka, a to w tym miejscu ogrodu. Wracają piękne wspomnienia.

Bardzo proszę o fotki kwitnących liliowców nad stawem i przy bramie wjazdowej. Tylko nie dwie fotki, ale kilka, żeby napatrzeć się na Twoje piękności.

Tak, Dorotko, znajmy ogród zupełnie inaczej ogląda się na zdjęciach

Czy cztery fotki z nad stawu wystarczą

Takie coś kwitło na łące. Może głowienka?

I po koszeniu

viva 23:01, 14 lip 2015

dorotka_z napisał(a)
Vivo, po prostu bosko!

Trochę się krępuję tak Ci zawracać głowę, ale jak się uczyć to od najlepszych
Bardzo podobają mi się róże w takich kremowo/morelowych kolorach jak np. Crocus Rose, Princess Margaret itp. Zastanawiam się, z czym takie kolory łączyć? Chyba najbardziej pasuje kolor niebieski, ale jak bym chciała wymieszać je z innymi różami? Może masz takie połączenie gdzieś u siebie? Albo może miałabyś jakieś pomysły na takie kolory? Bardzo będę wdzięczna za wskazówki, jeżeli znajdziesz wolną chwilę
Pozdrawiam,
Dorota

Dorotko, nie należę do najlepszych Może tylko do bardziej doświadczonych?

Co do połączeń to ja mam te róże z białymi i bardziej żółtymi ale mgą być jeszcze ciepłe morele. Jako jedną plamę na takiej rabacie dodam w burgundzie ale bez odcienia fioletu. W bylinach mam kolor niebieski, fiolet i biały.
Poszukam zdjęcia całej tej rabaty a dzisiaj fruwające na niej trawki

viva 23:13, 14 lip 2015

Agania napisał(a)
Rabaty bylinowe wprawiają mnie w zachwyt, te ostóżki giganty...co chwilkę, coś nowego wprowadzasz do ogrodu, a ogrodowe powiewy śmiałka i innych trawiastych mieszanek również jest przepiękna

Aganiu, w bylinowym ogrodzie jest wielki ruch, jedne rośliny wypadają to na to miejsce muszą się pojawić nowe

Z jesiennego zakupu rdest

I śliwkowe liście judaszowca

viva 23:19, 14 lip 2015

Ivvvona napisał(a)
Vivo, uwielbiam Twój ogród, bywam tu często ale do tej pory z ukrycia. Czas się przywitać. Stworzyliście niesamowite, zachwycające miejsce. Nie mogę się doczekać na program w tv, choć na pewno w tak krótkim czasie będzie to tylko namiastka ogrodu. Zostawiam pozdrowienia

Witaj Iwonko Dziękuję za tak ciepłe słowa Dodają sił.
Sama jestem ciekawa co będzie w programie, bo wszystkie kwestie, które były nakręcone na pewno się nie zmieszczą

Kwiatuszki na powitanie

paniprzyroda 23:41, 14 lip 2015

Skorzystam z podpowiedzi o ciepłej moreli
Dzielżany to moje odkrycie z ubiegłego roku

fruwające trawki to jest to
Bogdzia 08:16, 15 lip 2015

Piekne widoki znad stawu , nawet chwasty masz piękne. Wzdycham tylko bo co tu mówic jak się taki cud ogrodowy widzi.
Pszczelarnia 08:53, 15 lip 2015

Vivo,
w kolorze śliwki (czasami orange) był warzywnik w Hadspen autorstwa Sandra and Nori Pope'ów (dawny ogród Penelope Hobhouse, na który niedawno wjechały buldożery - był to swego czasu wielki skandal ogrodniczy w A. i wielka dyskusja narodowa: parabola Hadspen, to do dziś znane pojęcie w A.); ta rabata z makami śliwkowymi u Ciebie jest niesamowita.

Zostawiam coś takiego z Hadspen:
https://www.pinterest.com/pin/236861261629258929/

Masz różę Ascot? Jaki jest jej pąk? Bo kolor sobie wyobrażam.
Mala_Mi 09:41, 15 lip 2015

Różowe dzwonki też cudnr.. może drugi się trafi różowy.. bo jeden na 100% biały