Ha, ha dbam, ale ona z tych, co nic się nie dzieje, aż jestem zaskoczona, w tym chyba tez jej wyjątkowość; Bożenko, Sorbet tez ci się spodoba, dopiero ciut się otworzyła, dopiero jak cała, widac jej piękno...no i ten zapach!
kojarzysz nazwę tego rodka, zmyła się nazwa, mam 3, cudny...
później kwitnie
to dla powąchania goździki pierzaste, też ich dywany uwielbiam, w nocy dosłownie świecą
i twoja ulubienica, chyba jednak ją masz, zobacz na początku leciutki róż, potem czysta biel
Miałem na trawniku koniczynę, babkę i mlecz. Chcialem kupić "Starne trawniki 260EW" jednak w sklepie ekspedientka zasugerowała mi kupno "Klinic Duo 360 SL" twierdząc, ze będzie to bardziej ekonomiczne. Kupiłem go. Uzylem około 25/30ml na trzy litry wody. Po upływie 20 dni moja trawa wygląda jak na zdjeciach. Co mam zrobić? Jak mogę uratować trawę? Trawa jest spalona, a chwasty zostały.
Pojechałam do mojej ulubionej szkółki po rozchodniki 'Sunkissed". nie byłam przekonana co do ich koloru a w dodatku okazało się, że dostepne sa tylko bardzo duże sadzonki ale aż za 30 zł sztuka a potrzebowałabym 10... stwierdziłam, że dale będę zatem szukała odmiany 'Stardust' i w rozsądniejszej cenie.
Kupiłam za to 9 cisów 'Hisksi" na zywipłocik w powstającej rabacie. będą na razie dośc rozstrzelone, ale już takiej wielkości cisy sadziłam i po niespoełna 2 latach się zrosły.Jesli córki pozwolą dzis je posadze
i dowiedziałm się, że upragnione grujeczniki zamiast 90 zł kosztują teraz 50! mam trzy zarezerwowane i jak tylko będę mogła je przewieżć dołączą do cisów.
Wiadziałam też w doniczkach czosnki - największe Globemastery miały min 20 cm średnicy! Takie 100 sztuk robiło nie małe wrażenie. Koszt - 55 zł sztuka - droga cebulka.
Dziewczyny
to są nasadzenie miejskie, które bardzo lubię. Zdjęcia z tel niestety. Cisy + berbetysy cięte w sześciany, do tego trawy, w centrum jakieś drzewa ( nie wiem jakie, musiałabym na żywca raz jeszcze zobaczyć.)W tle są jeszcze inne krzewy- chyba irga,m a w środku tawuła japońska, róże (chyba) żurawki, rozchodniki. Na żywo ładnie to wygląda. A tak w ogóle po inspiracje idzcie do Magdy- Ogród niby nowoczesny...
Wpadaj do mnie, mam siewki
zrobiłam im portrety, jakie mam kolory; zostawiam nasiona tylko na tych kremowo-białych, bo innych mam pełno i te będę mnożyć; pasuje do białych irysó, naparstnic i prawie jestem trendy ze światowym stylem łubin kwitnie po 2 latach od wysiania.
miło, że zaglądasz
Jak na razie jest niższa od innych piwonii. Kompaktowa. Rozmiar bardzo fajny bo ani za niska, ani za wysoka. Kwiaty 10-12cm. Kolor... dla miłośników żarówek Daje po oczach. Taki róż intensywny fluorescencyjny. Wpadający w amarant.
Lepszym aparatem.
Warto mieć nie tylko dla nazwy. Widać ją z daleka .. chociaż nie wielkolud.
Zbysiu, no dzięki, dotarł, całą noc super padało, odżyło wszystko, teraz dopiero ruszy z kopyta
u mnie podlewamy, ale to nie to samo, najbardziej trawnik schnie, tam gdzie korzenie drzew, od razu widać, pozdrawki
zapomniałam się pochwalić prezentem od dzieci, na razie sobie stoi, dumam...
i dosadziłam kolejne ciemne świecznice BLACK NEGLIGEE, znowu 6 czyli parzyście non stop mi wychodzi
i bardziej radykalnie pociachałam jałowca....dołem chcę aby tojeść się rozrosła, macierzanka i miniaturowe pachnące goździki