Dowód na to ile czasem trzeba pracy i potu włożyć żeby stworzyć ogród - to skład głazów, które wykopaliśmy przygotowując miejsce pod 6 rodków i 6 dereni - wszystkiego nawet nie objęłam aparatem .
Chyba możemy Kasiu razem konkurować w tej dziedzinie
Dzięki wielkie, ta fala to moze i jest myśl, muszę zrobić wizualizację. Najlepiej by faktycznie wyglądało wzdłóż jakiejś ścieżki z obydwu stron,jak radziłąś, ale nie mam takowej, wszystkie mi się ze sobą łączą. Wokół tarasu na razie też nie chce działać z roślinami ( zostawiam to na przyszły rok), bo zastanwiam się nad budową ogrodu zimowego
U mnie rosnie ML ładnie, od ubiegłego roku, od wiosny, nie narzekam.....mogę tu wstawic fotkę ot choćby wczorajszą? niewiele go widac ale jest za bukszpanowa kulką, w półcieniu bo od słonca z tyłu zasłania go sumak i z boku perukowiec
Potem usune najwyżej
A gracki przeciwnie, tez od wiosny ubiegłej u mnie ale słabo przyrastają, bo one z kolei w bardziej cienistym miejscu mam, za hortkami, przy lesie i tam słonca maja niewiele i troche mokro, widocznie to nie jest najlepsze miejsce dla nich...rosną, nie zółkną ale doopy nie urywa
Muszę przemyśleć front. Cały czas mam niedosyt.
Chodzi mi o to miejsce:
po bokach trzmielin mam z każdej strony RH a przed nim z jednej strony żurawki a z drugiej strony bodziszki ...
szczerze powiem że marnie wyglądaja te "boki"....
3 trzmieliny podsadzone są carexami aurea slabo je widac bo sadzonki małe były. a przed nimi są bergenie i to chyba bym zostawiła.
ale te boki chyba zmienię, denerwuja mnie te RH bo sa malutkie i mizernie to wszystko wygląda ....
co by tam dać???
Zachwycam sie twoją róża Lawender i Paschminę.........cudne
Zazdroszcze wizyty u Vivy choc i my spędziłysmy fajnie sobote w pieknym ogrodzie Anity .....może i ja kiedys tam do Vivy zajrzę..
Czytałam że zastanawiasz sie nad Artemisem - kupuj, jest sliczny i ten pomponikowy lształt kwiatów na początku kwitnienia....ja mam jedne krzew nieduzy, drugi sezon u mnie i na zachęte wkleje ci jego wczorajsza fotke..
(potem usune)
Kasiu, miło mi, że wpadłaś do Kamiennego....na nowych rabatach walczę z zasianą przez wiatr trawą....za to tam gdzie powinna rosnąć, łyse place....dzisiaj dosiewaliśmy
Posadziłam kilka róż, i herbaciany kącik prawie gotowy