Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:42, 01 lip 2015

Do góry
Śliczne stworzonko Pogłaskałabym

Na setkę kwiatuszka zostawiam

Ogródek Niny 11:37, 01 lip 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Nie mam na mapie szopki wkleje zdjecie pomoglo?

Czyli to jest jedna część za domem, i ten budyneczek będzie rozebrany a w jego miejscu będzie patio ?
Te rabaty z bukszpanami są z drugiej strony domu, tak?

a warzywnika nie planujesz?
Lawendowy zawrót głowy 11:36, 01 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

A te rabatki zachwycają Trawka jaka śliczna
Mariken cudny , chyba zapiszę go do swoich chciejstw. Długo go już masz?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:35, 01 lip 2015

Do góry
beta napisał(a)
kilka ujęć berberysów dla Polinki i wszystkich, którzy chcą patrzeć

moje berberysy były cięte w szkółce...teraz tak dziwnie wybijają...ja ich nie zamierzam ciąć...zobaczymy jaką osiągną wysokość...niemniej jednak bez wątpienia jest to bardzo mocny akcent kolorystyczny w ogrodzie....dodatkowo dość wcześnie ruszają z wegetacją...same plusy

Mistrzowskie! Nie wiem, czym się zajmujesz, ale czy nie myślisz o zmianie profesji na projektowanie i urządzanie ogrodów?

Gratki dla córki
Ogród Anety 11:34, 01 lip 2015

Do góry
anetta napisał(a)
Iryski
[img size=319x480]

Mam pytanie o jałowiec pod irysami. Masz z nim jakieś problemy? Bardzo mi się podoba jego wybarwienie na żółto. Chciałabym posadzić go przed płotem i 'rzucić' w niego kilka głazów. Ogólnie Ogrodowisko jałowców nie poleca, ale ten mnie zafascynował i nie umiem się mu oprzeć. Będę sadzić.
Ogród mały, ale pojemny;) 11:33, 01 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

No i nabawiłam się kompleksów ... nie jestem w stanie osiągnąć takiego poziomu w moim ogrodzie ... piękne kompozycje ...
Gunnera - parzeplin 11:32, 01 lip 2015

Do góry
Witam. Nabyłem Gunnera manicata jak mnie zapewniono.
Według mnie jest to niestety książkowa Gunnera tinctoria.
Jak myślicie?

Mam nadzieję że się nie obrażą jak zacytuję email:
"To manicata, uprawiamy ją już 6 rok. U młodych sadzonek ciężko wyłapać
różnice między manicata a tinctoria bo młode liście wyglądają podobnie u
obydwu gatunków. Podstawowa różnica, która widoczna jest już w młodym
wieku to kolor kwiatostanu -tinctoria ma czerwony kwiat, a u nas ciągle
widze tylko zielone kolby, jeszcze nigdy i w żadnej fazie rozwoju nie
było kwiatu czerwonego."

Dzięki.
Ogród Anety 11:32, 01 lip 2015

Do góry
anetta napisał(a)
taras gotowy na lato co proponujecie do donic na słoneczny taras?

Czy mogłabym zapytać w jakich odstępach sadzi się Pissardi? 3 metry wystarczy? Czy 2,5? Chciałabym, żeby zetknęły się koronami.

Taras pięknie wykończyłaś.
Róże w naszych ogrodach 11:18, 01 lip 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Maria Theresa

piękna

A to mój nowy nabytek, leonardo da vinci:

Wysoki taras - prośba o pomoc 11:16, 01 lip 2015

Do góry
Witam
proszę o pomoc w zagospodarowaniu miejsca wokół wysokiego tarasu. Panowie robiąc taras wylewali beton przy krawężnikach, żeby się nie "rozjeżdżał". Przy narożnikach warstwa betonu jest dość wysoko i nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Skuć tych miejsc nie można. Ma ktoś z Państwa może pomysł jak to zrobić żeby było ładnie i co tam zasadzić żeby ewentualnie zakryć nierówności? Jedyne ograniczenie to takie, że nie może być tam traw (ze względu na alergię dziecka). Może coś podsypać kamyczkiem ozdobnym?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:04, 01 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wszystkie rośliny mam w końcu na rabatach ... wsadzone a nawet przesadzone ... tak jak np begonie Teraz jest tak:

O rany, ale ślicznie i tak czysto zarówno jeśli chodzi o chwasty jak i o formę nasadzeń, uporządkowanie...a zieleń trawnika wspaniała
Eksperymentarium 11:03, 01 lip 2015

Do góry
Eksperymentarium 11:02, 01 lip 2015

Do góry
Eksperymentarium 10:58, 01 lip 2015

Do góry
Białe wielkie w tym roku
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:55, 01 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
I takie tam

Takie tam.......są sliczne, urzekł mnie ten niebieski kosz na tle cienego drewna i słomy

Ale dajesz dobry przykład, pociełas bukszpany - ja wstyd sie przyznac jeszcze nie zaczełam.....w ogóle w tym sezonie jestem z wieloma pracami w ogrodzie w plecy...
Pozdrawiam!
Eksperymentarium 10:53, 01 lip 2015

Do góry
Różowe Annabelki
Ogród na skraju miasta 10:51, 01 lip 2015

Do góry
Tutaj fragment przedogródka. Mata zostanie zdjęta, jak już całą tą rabatę obsadzę i zasypię korą. Początkowo planowałam tu biały kamyczek ( na pewno wygladałby ładniej niż kora), ale mam tu też posadzone dwie róże na pniu bardzo obficie kwitnące, które się strasznie obsypuja z płątków - chyba nie nadążyłabym z wybieraniem płatków z kamyczków.

jako obwódka niebieska trawka ( kostrzewa sina?)- niestety nie było nazwy i jasnozielone hebe, sadzone na przemian wokół obrzeża rabaty

A tutaj róża na tej samej rabacie

Chciałam jeszcze na tej rabacie dołożyć ze 2 cisy - kulki na pniu, sporo kulek bukszpanowych , niskie trawki pomiędzy, z tyłu jakies wyższe trawy - może morning ligt, dołożę jeszcze 2 różaneczki K.W. po lewej od tego z tyłu, a po prawej w tylnej części będą hortensje limelight ( mam już tam dwie, a jeszcze planuję dodatkowe dwie na prawo od wiąza).
Tutaj fragment tej rabaty z góry, cała rabat to jeszcze drugie tyle po prawej. Długość pod ogrodzeniem to jakies 11m Z góry najbardziej widać, że jest jeszcze sporo miejsca do obsadzenia. Na razie jest taki trochę misz masz i właśnie brak mi tu porządku - za dużo różnych roślin na jednej rabacie - ale jest to widoczne szczególnie po prawej stronie której nie mam zdjęcia. Dla zobrazowania wielkosci odleglość miedzy drzewkami z tyłu to około dwa metry

cały czas dumam nad tą lawendą, poczatkowo myślałam że dam ją na obwódkę tej frontowej rabaty, przed niebieską trawką i hebe, ale lawenda wyrośnie wyższa i nie wiem czy to będize dobrze wyglądać

Eksperymentarium 10:51, 01 lip 2015

Do góry
Wedding piano tez super
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:37, 01 lip 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)
g

pełnik chiński

hibiskus

roża Nostalgia

Martuś wszystko u Ciebie pięknie kwitnie , masz cudne róże ale zacwycił mnie kolor i rozmiar bodziszka Cudny i jeszcze w zestawieniu z tymi łubinami A to żółte poniżej to co to? A róza fioletowa będzie miała u Ciebie za ciasno ona szybko rośnie i potrzebuje dużo miejsca. No i psiunia sąsiada boska a jak pozuje do zdjęcia Pozdrawiam
Mój mały ogródek 10:28, 01 lip 2015

Do góry
Witam cieplutko
Bozga pod listkami czysto nowy pęd co wypuściła ma zdrowe listki

Małgosiu ta kamienna kora sie ładnie błyszczy na słoneczku , a najlepiej wygląda gdy jest mokra

Ewuniu zanim miskanty sie rozrosna to będe sadzic jednoroczna , teraz posadze sobie astry i może cos jeszcze na giełdzie sie rozejrze

Mirkoróżyczki co zamówiłam przyszły bardzo małe ale zdrowe , Pat Austin musiałam podciąć bo ta łodyga była poskręcana i leżała prawie na ziemi a miała te 2 kwiatki już ,więc je obcięłam mlekiem pryskałam za bardzo nie pomogło i popryskałam chemia w piątek popryskam 2 raz , czy u Ciebie to mleko pomogło?

a tu juz z nowych różyczek Mary Rose pięknie pachnie

i moje trawki

Turzyca evergold

Hakone.. BENI KAZE

Hakone Aureola chyba

i Hakone Naomi

potem wkleje żurawki żuraweczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies