Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Tess 16:29, 13 lip 2015

Twoje też się rozrosną.
Karol99 18:33, 13 lip 2015

Ale śliczna ta stipa.
anka_ 19:10, 13 lip 2015

Tess napisał(a)
Twoje też się rozrosną.

Teresko te na zdjęciu to maluchy w podwójnym znaczeniu- młode sadzonki i taka odmiana (Bobo i Bombshell).

PS. Ałycza wycięta

Karol99 napisał(a)
Ale śliczna ta stipa.

Jestem nią zauroczona, zdjęcia nie oddają jej uroku. Siedziałam rano z kawką na huśtawce i patrzyłam jak jej łan faluje na wietrze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:26, 14 lip 2015

Hortensja bukietowa ‘Bombshell’

Hortensja bukietowa 'ILVObo' BOBO

Hortensja krzewiasta Anabelle

Hortensja krzewiasta White Dome i hortensja piłkowana 'Bluebird' (tu w wersji pinkbird)

Hortensja krzewiasta ‘Hayes Starburst’

No i mam jeszcze 5 bukietówek, z których jedne w pąkach...

inne nieśmiało kwitną.

Tylko Limelight na razie (mam nadzieję) bez pąków.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:32, 14 lip 2015

Dzisiaj trochę ruszona dyskusja na temat zapachu świecznic poszłam niuchać swoją- jak dla mnie kompletny brak jakiegokolwiek aromatu.

Werbena- z nasionek od Iwonki i kupnych.

Ciemierniki w tym roku szaleją.

Donice na dłuższą metę nie służą roslinom, rozpoczęłam więc pierwsze eksmisje. Na pierwszy ogień poszedł klon jesionolistny 'Aurea'. Choć wiem, że tych klonów nie poleca się na forum, ale mnie zachwyca cały czas kolorkiem. No i nie przypalił sie nawet w te upały.

Gardener27 17:57, 14 lip 2015

Aniu mam u Ciebie straszne zaległości Widzę że planujesz nowe nasadzenia
Masz zdjęcie tego cytuję wypłocha do strzyżenia ?
Anusia 19:08, 14 lip 2015

Masz tych hortek. Moje Limki mają wszystkie pąki, za to Annabel nie zakwitnie. Niektóre liście zbrązowiały a ma wilgoć i rośnie w półcieniu. Chyba ją wywalę.
Marga 20:53, 14 lip 2015

Aniu, czy Ty zamierzasz stworzyć kolekcję narodową hortensji?
Fajnie jest mieć tyle różnych odmian. Pewnie kwitną w różnym czasie i nawzajem się uzupełniają?
anka_ 22:41, 14 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Aniu mam u Ciebie straszne zaległości Widzę że planujesz nowe nasadzenia
Masz zdjęcie tego cytuję wypłocha do strzyżenia ?

Zrobiłam. Ale nie będziesz się śmiał....

Ten potwór ma 1,5m w porywach do 1,8m.
anka_ 22:46, 14 lip 2015

Anusia napisał(a)
Masz tych hortek. Moje Limki mają wszystkie pąki, za to Annabel nie zakwitnie. Niektóre liście zbrązowiały a ma wilgoć i rośnie w półcieniu. Chyba ją wywalę.
Moje wszystkie na patelni, u mnie nie ma cienia. Jakoś sobie radzą. Choć muszę powiedzieć, że Limelight mnie zawiodła. Uwsteczniła się, zamiast rosnąć.

Marga napisał(a)
Aniu, czy Ty zamierzasz stworzyć kolekcję narodową hortensji?
Fajnie jest mieć tyle różnych odmian. Pewnie kwitną w różnym czasie i nawzajem się uzupełniają?

No coś ty, raptem kilka odmian. Do tego to maluchy, większość kwitnie u mnie pierwszy raz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies