Kasiu, mi się podoba bardziej niż Falstaff.. jest ciutkę jaśniejsza i bardziej malinowa niż purpurowa. Dla innych może to być wadą..bo jest moda na purpury
I kwiat też już 2 tygodnie w rozkwicie i ma się dobrze Niskie temperatury pomagają w tym, ale .. kwitnie długo
Goethe
A ja podpisuję i ...nie pamiętam.. kartki się gubią
Karteczek z nazwami szukałam w ogrodzie Vivy, by jej po raz setny nie pytać o tę samą nazwę
Przy nowym złocieniu wrzuciłam karteczkę.. i mogę ją wyrzucić.. nie dostałam tego co zamawiałam Miał być złocień Aglya.. nawet w porządnym sklepie są wtopy.. minus tym razem na Bylinowy Raj
Do Pomponelli odmiany niskie: b. czerwony, kantabryjski i być może te moje nowe nabytki będą strzałem w dziesiątkę czyli bodziszki Wallicha.
Do Elmshorn dawaj bodziszki wysokie, mogą być te niebieskie, a najlepiej daj wysokie szałwie
Na dole widać bodziszek Wallicha Havana Blue
Ups. ledwo widać Ale róża ślicznota Kwitnie dłuugooo ani deszcz ani nic jej nie oszpeciło Żałuję, że kupiłam tylko jedną, trzeba było cały szpaler posadzić .. kwiat trzyma już od 2 tygodni i cały czas jest piękny.
I tradycyjnie kilka fotek z szerszego planu, spojrzenie wte i wewte...sorry za dodatkowe "atrakcje" takie jak mój śmietnik i auta sąsiadów...ale inaczej sie da pokazać ogrodu...
Istnieje życie w ogrodzie poza różami.....naprawdę są......tawułki, hosty, żurawki, trawki, klony i wszystko inne co pieknieje z dnia na dzień.....chyba czerwiec to najpiekniejszy dla mnie miesiąc w ogrodzie
No i towarzystwo dla róż sie ruszyło nareszcie.....lawenda Viva....już prawie..prawie...
I inna lawenda - nie pamietam nazwy.......
No i werbena zaczyna kwitnąć.........
Zamykając temat rożany pokaże moją zmumifikowaną Ascot.........chyba deszcz jej zaszkodził, jak myslicie? dlaczego sie taka porobiło...aż tak mocno to przeciez nie padało...a może cos innego jej zaszkodziło, tylko co ?
chce zrobić zarośla które ją schowaja czyli roza pnaca i byliny. Jest juz tam posadzony orzech laskowy taki poskrecany. Chce podzielic ogród na części zeby z ulicy nie bylo widać tej czesci ze sciezka do schodow do nikąd.
Same schody beda czesciowo widoczne tylko. Bardziej pomarańczowe drzwi ktore powiesze na ścianę za schodami. To jest plan ale nie wiem jak wyjdzie....
Teraz sesja róży o nazwie Tajga........nigdzie w necie nie znalazłam żadnych bliższych danych o pochodzeniu tej rózy, ani jej systematyki...może ona jakimś takim różanym "kundlem" jest bez rodowodu.......ale co tam za to jaka jest piekna i zdrowa