Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:38, 14 lip 2015

Ja nie gotuję, mam wszystko tak przygotowane, ze w 30 minut mam obiad gotowy. Gotuję przed wyjazdem, w domu. Ale mówię, nam się to opłaca, bo to co jemy, to swojskie, nie do kupienia w sklepie.
Ceny z pizzerii i jakiejś restauracji mam na ulotkach, ale nie wiem jak to się ma do reszty świata.
agniecha973 12:40, 14 lip 2015

anka_ napisał(a)
Agnieszko masz może zdjęcie tej rabaty z jesieni? Chodzi mi o to jak graby się przebarwiają i czy wcześnie gubią liście.

I przypomnij mi proszę co to za trawka pod nimi.

Nie wiem czy mam zdjęcie, ale w wolnej chwili przeglądnę zdjęcia jesienne, to może będę mogła coś odpowiedzieć. Cz ęść grabów trzyma liście brązowe do wiosny, a część nie.
Trawa - carex montana.
popcorn 13:37, 14 lip 2015

No to szacunek. Ja nawet jak jestem w domu to nie umiem w 30 minut ogarnąć obiadu ech.. o i nie lubię, tak szczerze mówiąc:/ bo zawsze zostaje, potem muszę wyrzucać
jak mam wenę to gotuję za dużo.. jak nie mam nie gotuję wcale.. hmm chyba coś ze mną jest nie tak M i Młoda mają obiady w pracy/szkole, ale wypadałoby żeby było coś na ciepło, no i tak wychodzi że jak jest to się muszę prosić żeby zjedli, a jak nie ma to chodzą głodni

Carex montana - zapisane
noemi 14:02, 14 lip 2015

Aga, super rabata z grabami dopiero na takich powierzchniach jak u Ciebie widać ich urodę

Urlopu w takiej scenerii zazdraszczam

Fajnie , że jednak pokazujesz co nie co

Buziak !

p.s.

może we wrześniu wybierzesz się do Wojsławic na święto traw ? a i by była okazja się spotkać jeszcze "Grabie" trzeba ściągnąć !
grupa_trzyma... 14:13, 14 lip 2015

noemi napisał(a)
Aga, super rabata z grabami dopiero na takich powierzchniach jak u Ciebie widać ich urodę

Buziak !

p.s.

może we wrześniu wybierzesz się do Wojsławic na święto traw ? a i by była okazja się spotkać jeszcze "Grabie" trzeba ściągnąć !

Grabie zawsze chętne.
noemi 15:28, 14 lip 2015

O! To jesteśmy umówieni … przypomnę się jeszcze bliżej terminu
agniecha973 21:16, 14 lip 2015

popcorn napisał(a)
No to szacunek. Ja nawet jak jestem w domu to nie umiem w 30 minut ogarnąć obiadu ech.. o i nie lubię, tak szczerze mówiąc:/ bo zawsze zostaje, potem muszę wyrzucać
jak mam wenę to gotuję za dużo.. jak nie mam nie gotuję wcale.. hmm chyba coś ze mną jest nie tak M i Młoda mają obiady w pracy/szkole, ale wypadałoby żeby było coś na ciepło, no i tak wychodzi że jak jest to się muszę prosić żeby zjedli, a jak nie ma to chodzą głodni

Carex montana - zapisane

Karolina, w pół godziny to ja obiadu nie zrobię od początku do końca, tylko taki urlopowy, wstępnie przygotowany. No, może jakieś placki czy naleśniki, to się może udać, zależy jak długo trzeba smażyć
agniecha973 21:20, 14 lip 2015

noemi napisał(a)

Buziak !

p.s.

Madzia, jak dawno cię nie widziałam! Fajnie, że się odzywasz. Ta rabatka rośnie i zastanawiam się czy kiedyś nie powiększyć jej o jedną trawkę w każdą stronę, tzn, poszerzyć o rządek traw z każdej strony. Bo jak graby nabiorą masy, to może być ciut wąsko. Co myślicie? Marto-Magnolio???

Wojsławice mi się marzą, a jakże! Ale to tak daleko na jednodniowy wypad! Zobaczymy jak będzie. Chęci są, a życie pokaże czy się uda.

Buziaki
grupa_trzyma... 21:34, 14 lip 2015

Aga, autostradą kawałek można podjechać. Zawsze to szybciej.
agniecha973 21:54, 14 lip 2015

Ja już się wybieram trzeci rok