Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:19, 08 sie 2014

Do góry
Jula, rozplenica i jeżówki, to o 5 rano a wyżej są lilie orientalne, ale tu nie widać
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:08, 08 sie 2014

Do góry
Dawno nie byłam, a tu u ciebie takie zbiory, masz rękę, podziwiam cię i już kłosy, to rozplenica Litle Bunny?
Karola pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 15:00, 08 sie 2014

Do góry
Kupiłam w środę jako "rozplenica w odmianach", ktoś może dokładniejszą nazwę zna?

Pozdrawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:53, 08 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Foty, foty! trawnika też u mnie rozplenica zaczyna.. no masakra, będzie śnieg w październiku jak nic wyprowadzam się z tego kraju!

Karolka może wieczorem wrzuce fotki ... jak dam rade, mam gości - dzieci zjechały, jutro impreza rodzinna - urodziny i to podwójne - bo i moja wnusia i mama urodzone tego samego dnia.....więc młyn i zmieszanie w domu ......i w ogrodzie tez
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:19, 08 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Foty, foty! trawnika też u mnie rozplenica zaczyna.. no masakra, będzie śnieg w październiku jak nic wyprowadzam się z tego kraju!

tfu, tfu, wypluj to!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:14, 08 sie 2014

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:09, 08 sie 2014

Do góry
Rany, Kasiu...same piękności i róże w jakiej doskonałej kondycji widzę, że rozplenica lIttle Bunny już u ciebie kwitnie, moje dopiero pierwsze kłoski wypuszczają...
a ta hortensja z patyczka cudna bardzo
Kosolkowa Pasja 10:25, 08 sie 2014

Do góry
mi też czyli lubisz rabaty bylinowe i głównie rózane
ta ma ślicznie, plecy zimozielone - piekne tło dla roślin: zwykły szmaragd, ramka z lawendy, może być też z bukszpanu nisko cietego, a lawenda za (nie byłoby tak łysawo, ta lawenda coś tam nie bardzo idzie, pewnie ma za mokro (jak moja, powinna ładniejszą kule stanowić, a ona ma nóżki takiesobie), gdzieniegdzie stozek bukszpanowy, ale w środku głównie róże i ostróżki, przetacznik, perowskia tez bedzie pasowała, rozplenica się zmiesci, pysznogłówka też nie zaszkodzi

brakuje Ci pewnie łądu, na tych rabatkach trochę jest misz-maszu, może bardziej plamami gdyby zestawiać, więcej krzewów takich samych sadzić obok siebie

wiesz Ola, jak nastawisz się tylko na byliny, to nie będziesz mieć siła rzeczy ładnie zimą, wczesna wiosną, coś za coś, tak jest, tzreba podjąc jakąś decyzję, ja bym po prostu gdzieniegdzie dała kulkę bukszpanową w takiej rabacie, albo sześcian To też porządkuje trochę alkeż ja nie umiem komponować, rety!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:07, 07 sie 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Irenko,piękne kolorki u ciebie,trawy miodzio.Mam jedną taką trawę ciemną,nie znam nazwy,ale ją co roku w domu już zimą wysiewam,bo jest jednoroczna i żeby koćki zawiązała trzeba już w lutym ją wysiać.

Małgosiu, to pewnie rozplenica rubrum; mnie Vertigo też kwitło, ale nie pomyślałam, o zbieraniu nasion
w razie co, co rok zakupy
za to ta, ma kolejne pąki, kwitnie i cudnie pachnie, w pierwszym kwitnieniu był jeden pąk....nazwę gdzieś mam
Zakochana w ogrodach 12:46, 07 sie 2014

Do góry
rozplenica
Początki w Kruklandii 19:43, 06 sie 2014

Do góry
...moża ta ta sama rozplenica co ją Ania Lecę w kulki ma? - no gigant dosłownie.. ale nazwy nie wiem...
...to jeszcze fotki rh tyż poprosimy...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:42, 06 sie 2014

Do góry
adom1206 napisał(a)
Irenko twoje rozplenice to miód na moje serduszko.Rubrum niestety nie udało mi się przezimować ani w garażu,ani w domu.O gruncie też nie wspomnę.Cynie też cudne.Moje zjadły ślimaki.Dawno nie zaglądałam do twojego zakątka i pewnie nie wszystko nadrobię ale chociaż obrazki pozglądam

Agnieszko, nie morduj się jak znajdziesz chwilkę, to tylko obrazki
do moich cynii też się dobierały, sypałam im niebieskości i udało się ocalić, ale zauważyłam, że jak tylko młodziutkie cynie, bo potem już nie ruszają ich
wiem, że to niemożliwe z rubrą, ale skoro nic nie ryzykuję, to je zostawię...zbiorę nasiona z kłosów, może będę siać ale nie idzie mi robótka w inspektach, raczej, jak bezpośrednio w grunt..
pozdrawiam, ja też nie wyrabiam, ale w wolnej chwili nadrabiam zaległości
pozdrawiam

skoro temat traw, to kolejna rozplenica, dziś rano była mocna rosa

Vertigo coraz większa, oraz moja szkółka...mnóstwo się przyjęło, całkiem spore cerex Ice Dance i Silver

i rozplenica Moudry z kosmosem siarkowym

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:26, 06 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko Miłeczko kochana dzięki że o hostce pomyślałaś dla mnie ale co tam jedna hosta przy Twojej betoniarze Nadal na szczęście masz cudowne zakątki nienaruszone sprzętem mechanicznym
Cudowne te hortki, bossskie , zachwycające Buziaczki

Gosiu, podaj adres na pw, wyślę ci
oto ta sadzonka
i takich sadzonek narobiłam, może mi coś przetrwa

buziaki
kwitnie mój Luciferek, no i całą ściana pod jaszczurami szaleje, ciut inaczej wyszło niż planowałam

rozplenica black i jeżówki

i z miskantem ML
Kosolkowa Pasja 14:22, 06 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Witam Marto Oglądałam ją kiedyś. Bujna i bardzo gęsta - tak wygląda na zdjęciach. O trawach czytam, oglądam, ale jakoś spycham je w myslach o rabatach na dalszy plan. CHyba trochę się ich boję Musze się oswoić.

A ja odwrotnie - zastanawiam się czy z przodu nie dać 100 % trawy , ewentualnie w 95 % , zakwitła moja rozplenica na rabacie sztuk 2 - niestety - tylko w połowie urosły tak wysoko jak np. Anuli ale i tak przykuwa uwagę, patrzę tylko na nią
Początki w Kruklandii 14:08, 06 sie 2014

Do góry
Już jest jutro. Gdzie rozplenica?
Początki w Kruklandii 22:03, 05 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
ciekawi mnie twoja wielka rozplenica ... pokaż jak się rozrosła ...

jak randapowanie przeżyję to ci napiszę jak było o ile do tego faktu dojdzie bo wciąż się waham

Sylwuś jutro może fotkę wrzucę... ale w sumie to nie ma co pokazywać
Rozplenica jak rozplenica....tyle, że ja myślałam że to jakaś mała, bo do tej pory nie rosła.
Chyba jej miejsce służy

Też się waham... ale mojego trawnika już nie zniesę
Ogród, który ciągle zmieniam 21:50, 05 sie 2014

Do góry
rozplenica japońska

języczka pomarańczowa z jednym kwiatkiem

rozplenica w towarzystwie słoneczniczka

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:41, 05 sie 2014

Do góry
Rozplenica piękna, bo i zdjecie super.Niesamowicie kłos uchwyciłaś
Początki w Kruklandii 21:32, 05 sie 2014

Do góry
ciekawi mnie twoja wielka rozplenica ... pokaż jak się rozrosła ...

jak randapowanie przeżyję to ci napiszę jak było o ile do tego faktu dojdzie bo wciąż się waham
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:30, 05 sie 2014

Do góry
Szkoda ze ta rozplenica jest jednoroczna, bo piekna! pozdrawiam!~
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies