Mam pytanie, czy na tej rabacie z bylinami mogłaby rosnąć jakaś niewysoka róża w tym pustym miejscu? A może to za mało miejsca? Fajnie będzie pasowała do bylin, czy może już bylinami tę rabatkę wykończyć?
Jolu, no już sama nie wiem co robić, to co widać na zdjęciach to prawie całość przedogródka. Jutro zrobię zdjęcie dokładnie całego. Muszę mieć niestety miejsce parkingowe w przedogródku, bo tak z mężem pracujemy w innych porach, że nie mogą nasze samochody stać jeden za drugim, tylko obok siebie.
Również się cieszę, że skończyłam to co zaplanowałam z tymi bergeniami. Mam nadzieję, że się przyjmą
Aniu kupiłam tojeść orszelinowata, krwawnicę, jedną hostę, różyczkę, hortensję bukietowa Silver Dollar, flokasa o pięknym niebieskim kolorze i czerwony krwawnik. Floks i krwawnik po drodze został w ogrodzie córki
Na razie berberysy za studnią a będą szły tak gdzie miały iść zerbinusy czyli na tamtą stronę.
Całkiem tu dobrze tym berberysom. Tu chyba zrobię ognistą rabatę z czerwonymi liliami i pomarańczowymi liliowcami i liliami drzewnymi
Kawałek podnoszenia rabaty pod brzozami widac
Będzie wykończona cegłami z rozbiórki jak się da