Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

rzulieta 21:30, 11 lip 2015

Na razie berberysy za studnią a będą szły tak gdzie miały iść zerbinusy czyli na tamtą stronę.
Całkiem tu dobrze tym berberysom. Tu chyba zrobię ognistą rabatę z czerwonymi liliami i pomarańczowymi liliowcami i liliami drzewnymi
Kawałek podnoszenia rabaty pod brzozami widac
Będzie wykończona cegłami z rozbiórki jak się da
iwka 21:34, 11 lip 2015

Nina ten bluszcz to po czym tak się ładnie pnie? to mur czy siatka?

i co masz za pnącze nad furtką?

no i powiem Ci, że ładnie masz babo
rzulieta 21:40, 11 lip 2015

Nad furtką mam Akebię. Ma niby kwitnąć i pachnieć jak ciastka cynamonowe. Nie wierz w to. Pachną ale czy to cynamon? ..
Bluszcz się pnie po siatce.To tego raroga przycinam 3 razy w roku
Chciałam go jeszcze puścić nad drzwiami donikąd żeby zrobił tam takie hmm romantyczne klimaty starego ogrodu Tak? podoba Ci się? Kurczę a mi ciągle coś nie pasuje
rzulieta 21:41, 11 lip 2015

kasia_w napisał(a)
piękne poidelko ma katka z mojego ukochanego grodzka

ide podgladnąć
iwka 21:44, 11 lip 2015

Ja chyba ten bluszcz to też posadzę przy siatce. Mam taką rabatę od sąsiada, co nie może być bardzo szeroka i nic tam nie wcisnę, a bluszcz się zmieści. Jak długo on rośnie, bo ja mam posadzony przy altanie drewnianej i wcale nie chce mi się czepiać do drewna.

Jeszcze powiedz jak ta siatka zimą wygląda?
rzulieta 21:49, 11 lip 2015

tak samo teraz tak samo wiosną i zimą
Bluszcz ma teraz 4 rok. Przez pierwsze dwa wcale nie chciał rosnąć. Speeda dostał dwa lata temu. Mi też nie chciał na początku niczego się czepiać. Dopiero potem chyba zrozumiał że inaczej ni da rady
Tesska 22:02, 11 lip 2015

Ninko masz bardzo ładnie , i wogóle co chwile cos nowego wymyslasz i masz na to miejsce to najwazniejsze
kasia_w 22:53, 11 lip 2015

się kobieto narobilas ! myślę że bukszpany to linię chwyca dopiero po przycieciu .Jak mam zrobić coś równo to sobie rysuje na ziemi linię piaskiem.Ale i z tym nie zawsze równo wyjdzie bo ja nie umiem prostej kreski narysować a co dopiero zasadzic . Drzwi już fajnie wyglądają. Jeśli chodzi o bluszcz to póki mały go uczę się wspinać -robię linki z zylki grubej i go podwiazuje .Też zauważyłam za pierwsze 2lata dość mało przyrasta potem jakby więcej . Jakie to b erberysy te czerwone ?
Gratuluje pracowitej i udanej soboty Zobaczysz już niedługo będziesz zadowolona z efektu
rzulieta 08:50, 12 lip 2015

iwka napisał(a)
Ja chyba ten bluszcz to też posadzę przy siatce. Mam taką rabatę od sąsiada, co nie może być bardzo szeroka i nic tam nie wcisnę, a bluszcz się zmieści. Jak długo on rośnie, bo ja mam posadzony przy altanie drewnianej i wcale nie chce mi się czepiać do drewna.

Jeszcze powiedz jak ta siatka zimą wygląda?

Zauważyłam że jego korzenie wszędzie lezą muszę je wykopywać bo mi wrastają gdzie mogą. Jeśli u Ciebie pod nim nic nie rośnie to ok a jak rośnie to może zagłuszyć wszystko w pobliżu.
rzulieta 08:51, 12 lip 2015

Tesska napisał(a)
Ninko masz bardzo ładnie , i wogóle co chwile cos nowego wymyslasz i masz na to miejsce to najwazniejsze

dzięki Tesiu