Renatko chyba juz sie pogubiłam o ktorą róze pytasz
Pasmina biała z rózowym czubkiem, Apirina biała z muśnięciem rozu w srodku ,
aspirin na zdjęciu cytowanym przez Julkę
Ale u Cibie powinna być szmaragdowa
Moja Rapsody in Blue dla Ciebie. Marna jeszcze bo sadzona wiosna ale będizemy się lubić
Mi trafiła się jakaś słaba sadzonka, ale jak nie ruszy będzie wykopana jesienią, bo ile mozna czekac na kwiaty! Dwa lata? Ale np mój Prince ma tez już zółtą kartkę i nic sobie z tego nie robi, jesienia chyba zejdzie z boiska z czerowną kartką..
Przede wszystkim za kolor i obfitość / niezawodność kwotnienia. Ascot i The Alnwick Rose oraz Princess Anne za sztywny pokrój i równiez za zdrowotnosć Ale William i Munstead Wood to kolor kwiatów, aksamitne listki i ilosc kwiatów w czasie kwitnienia. Ze zdrowotnością purpur bywa róznie.
Opisy po drugim kwitnieniu, za wczesnie na tegoroczna ocenę, mam duzo nowosci, ktore obserwuję. Np wyraźnie za obfotośc kwitnienia i kształt kwiatów na wyprowadzenie w tym roku wychodzi Pashmina
Irenko Astrid ma wreszcie kilka pąków, ale ten który zaczął się rozwijać zmumifikował się na deszczu. Juz nie czekam na jej spektakl, posadziłam jej konkuruje obok. Albo niech sie zbiera, albo będzie musiała zrobic miejsce ładniejszym koleżankom
W poblizu jest J.W. Goethe sadzony w tym samym czasie
Wiesz ze dla mnie foty moga byc nawet w nocy
Wiosna kupiłam Spirit golaskę, wsadziłam do donicy, obsypana jest pakami, za chwile bedzie kwitła. Wiec wszystko zalezy od jakosci sadzonek
Świetnie wyglada polaczenie LFC z Old Port
Mam LFC pierwszy sezon ale juz jstem zachwycona. Mysle w koncu o posadzeniu Novalis chyba dojrzałam do jej koloru